J. R. Ward - A bourbon királyai

A Bradford-dinasztia generációk óta uralkodik a bourbon fővárosában. Vagyonuk tiszteletet és kiváltságos helyzetet biztosít számukra, és életük a kasztrendszer szigorúan lefektetett szabályai szerint zajlik gőgösen terpeszkedő udvarházukban, Easterlyben. Az emeleten él a család, tetteiket a látszat alapján hatalmas vagyonuk és kitűnő ízlésük vezérli. A földszinten pedig a személyzet fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy fenntartsa a kifogástalan Bradford-illúziót. Ez a két szint sosem keveredhet.

Ward Fekete Tőr Testvérisége az egyik kedvenc könyvsorozatom. Az írónő stílusa bár nem szépirodalom, a képzelőereje azonban megfogja az olvasót én nem engedi. A bukott angyalok magyarul megjelent köteteit is olvastam és tetszett, külön öröm volt, ha bármi utalást olvashattam az FTT-s szereplőkre. Ezek után, bár tudtam, hogy most nem a fantasy világba kalauzol minket Ward már nagyon vártam, hogy kezembe vehessem az új sorozatának kezdő kötetét.

Azt kell mondanom, nem kellett csalódnom. Mivel már régen olvastam az írónőtől, újra meg kellett szoknom, hogy mikor végre belemerülnék egy szereplő történetébe kizökkent egy másik, majd egy másik. Ugrál az idősíkok és szereplők között, hirtelen bedob a mély vízbe és bár már szinte minden szereplőről olvastam már valamit mégsem áll össze a kép, a következő 10 oldalban megint meg tud lepni. Hiányzott már, hogy úgy olvassam a könyvet, hogy vajon mi lesz a író következő lépése. A történet olyan összetett, hogy meg sem próbálom összeszedni a gondolataimat és összegezni, legyen annyi elég, hogy lebilincselő.

Érdekesek a szereplők, mivel a jelenlegi főszereplő páros tűnik a leggyengébb láncszemnek, a többi kötetet még nagyobb izgalommal fogom várni. Kíváncsi vagyok arra, hogyan tudja majd Edward újra felépíteni az életét (amit belengetett Ward) és ennek mi lesz a következménye a családra nézve. Vajon mit tudhat még a Nagysasszony, biztos vagyok benne, hogy sokkal többet, mint amit eddig elárult. No és Gin és Samuel T kapcsolatát se feledjük. Lesznek még meglepetések és abban is biztos vagyok, hogy minden kötetben felbukkannak majd újabb és újabb főszereplő gyanús karakterek ahogy az írónőt ismerem. Jeff-re például már most egy nagyobb összegben mernék fogadni.

Összességében Ward ismét nagyot alkotott, még akkor is, ha a történetet tekintve kilépett az eddigi komfort zónájából és elhagyta a paranormális közeget. Az következő kötetbe való rövid kis betekintés pedig még várósabbá teszi az újabb részt.

Értékelés: 4,5/5

Sorozat: A bourbon királyai

Műfaj: romantikus