E. K. Blair - Bang

Úgy mondják, amikor bosszút állsz, elveszíted az ártatlanságod egy darabját. Csakhogy én nem vagyok ártatlan. Ellopták az ártatlanságomat. Nagyon régen ragadták el tőlem, azzal az élettel együtt, amit élhettem volna. És vele a lelkemet, az álmokkal és reményekkel teli ártatlan szívemet, amellyel megszülettem. Odalett. Eltűnt. És még választásom sem volt. Gyászoltam azt az életet. Gyászoltam az esélyeket. Eddig. Most készen állok visszavenni azt, ami mindvégig engem illetett. De minden tervben ott rejlik egy végzetes hiba. Olykor ez nem más, mint a szív.

Kemény dió ez a könyv. Tetszett is, meg kicsit nem is. Jobbára tetszett. A témája brutális és nem csak felszínesen érintjük a témát egy-két rövid visszaemlékezés erejéig, hanem pár főbb csapást mélyebben is megismerhetünk. Azokat amelyek miatt Elizabeth azzá vált aki, Ninává. Egy számító nővé akit semmi más nem éltet, mint hogy végig vigye a bosszúját megölje végre az általa legjobban gyűlölt embert, a férjét. Bennet nem is sejti milyen kígyót melenget a keblén, a nő tökéletesen megvezeti miközben várja a megfelelő alkalmat, hogy végezhessen vele. Természetesen nem saját kezűleg, hiszen számára ez a jogos büntetés, ő már eleget szenvedett. A tökéletes alkalom pedig Declain személyében jön el. Egy arrogáns, erőszakos de iránta mégis mélyen érző férfi képében, akit szintén manipulál. Eljátssza, hogy a férje veri és hogy emiatt nem meri elhagyni, hogy magányos és szeretetre vágyik. Mikor a két férfi találkozik néha rezeg a léc, hogy lebukik, de alapvetően tökéletesen működik a terve. Míg rá nem ébred arra, hogy számára sem közömbös a szeretője. Eközben titokban folyamatosan találkozik fogadott bátyjával, Pike-kal akivel gyemekkorában megjárta a poklot, s aki mellól soha el nem lehetne szakítani. Ha úgy érzi már nem bírja tovább, mindig meglátogatja a férfit aki mellett minden gondolata elszáll és végre megnyugvást talál. Most azonban még nagyobb nyugalmat érez Declain mellett  és ez megrémíti. Miután kiderül, hogy babát vár - ami egyébként fizikailag szinte képtelenség volt a betegsége miatt - s bár nem tudja ki annak apja, hiszen három férfival is viszont folytat, mégis úgy dönt, hogy szerelmének tulajdonítja, tehát ekkor kezdődik a tragédia. Nina ki akar szállni, el akar szökni a szerelmével és a gyerekkel, Pike azonban nem hagyja, agyba-főbe veri. S bár a nő felépül a babát elveszíti, akinek létére ekkor derül fény férje számára. Bennett gyanakodni kezd és rájön ki is igazából ő, Elizabeth. Declain azonban azt hiszi ismét a férje verte meg, s ráadásul még a babájukat is elveszítették, így kiiktatja Bennettet a képből. Azt teszi hát amire Nina mind végig vágyott, mégsem érez megnyugvást. Pike sem. Arra biztatja a nőt, hogy ölje meg a férfit, hiszen ismeri a titkukat, azonban miután az ellenáll maga teszi meg.

Nina ismét összetörik, elveszíti egyetlen esélyét a normális életre, egy családra és mi miatt? Egy férfi miatt, aki bár végig mellette állt, segített neki elszökni a pokolból mégis úgy uralkodik az életén, mint annak idején a nevelő apja tette. Ugyan ott van, mint gyermekként, csak kevésbé feltűnő a bántalmazás.

Nehéz témája van a könyvnek és azt gondolom mélyen el is kell azon morfondírozni mit is akart megfogalmazni az írónő. Azt hogy a bántalmazás egy gyermek lelkét mennyire tudja tönkretenni és milyen kényszer képzeteket szül el sem tudjuk képzelni és nehéz is elfogadni mikor olvassa az ember. Nem tehetek róla, valahol neheztelek a főszerplőnőre, hogy ennyire elvakultan akarja Bennett halálát. A fiú burokban élt és csak jót akart, mikor szólt a szüleinek, hogy verekedést látott a szomszédban, aminek következményeként a kislányt elszakították az apjától. De ő is hibát követ el, hogy ott marad abban a szörnyeteg házban, hiába van ott Pike. Igen, szeretnének együtt maradni, de ebben a pokolban? ezt nehéz elhinnem. De ismétlem el tudom képzelni, hogy egy bántalmazott gyermek akár hasonlóképp is cselekedhet, csak most már felnőtt fejjel okoskodom. Egy gyenge láncszemét érzem még a történetnek, hogy Bennett miért csak a kórházban kezd el gyanakodni, illetve, hogy ennek mi értelme volt jelenleg azt nem látom. De mivel sorozatról van szó, így gondolom majd kiderül. Mivel a három férfiból egy sem maradt életben, így nem tudom mit tartalmazhatnak a következő kötetek, de romantikus énem arra vágyik, hogy Declain túlélje, nem mintha annyira megkedveltem volna, de Nina kedveli és mégiscsak érdemelne egy happy endet.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Dark romance

Sorozat: Fekete lótusz

Ajánló
Kommentek
  1. Én