Monica McCarty - A Harcos

William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét… Tor MacLeod, a páratlan kardforgató a klánjának él. Felkérik, hogy képezze ki és vezesse Robert the Bruce maroknyi, ám annál félelmetesebb csapatát.

Történet és szereplők:

Tor MacLeod csak a klánjának és annak felemelkedéséért küzd, elkerülve azt, hogy választania kelljen a felkelők és az angolok között. Ezt viszont nem mindenki nézi tétlenül, Fraser álnokul kiterveli, hogy fondorlat révén elveteti vele a lányát, hogy végre a skótok mellé álljon. A csel tervei szerint sikerül, a klánvezérnek el kell vennie kisebbik lányát Christinát, mivel egy éjszaka megbecsteleníti azt. Azt azonban nem tudja, hogy a férfi csak azért fogadja el a lányát, mert így megmenti klánját egy háborútól azzal, hogy elfogadja az ajánlatot, hogy egy elit sereget képezzen ki Robert the Bruce számára. Hazaviszi a lányt és elkezdi a harcosok kiképzését azzal azonban nem számol, hogy egyre jobban vonzódik a gyönyörű Christinához és bár az emlékei nem engedik kezd megbízni benne. Nem feledi, hogy szüleit azért gyilkolhatták meg, mert édesanyja olyan emberben bízott, aki visszaélt ezzel a bizalommal. Mikor szinte lelepleződnek meg is gyanúsítja a lányt, hogy az ő hibájából történtek miatt majdnem kiderült a titkos alakulat léte. A lány emiatt kolostorba akar vonulni testvére példáját követve, azonban út közben megtámadják őket az angolok. Tor ekkor ébred rá arra mit is érez valójában és a lány megmenekülése után már nem tagadja érzelmeit

A rettenthetetlen Wallace említésével indul a történet és hasonló karaktereket is vonultat fel az író. Tor tipikus példája a családjáért és klánjáért élő skót legendának. Magas, izmos, legyőzhetetlen harcos, fel kell kötnie a fehérneműjét annak a lánynak aki meg akarja hódítani a szívét.

Christina egy gyönyörű skót lány, akit nem ejtettek a fejére, s bár apja mindent megtesz annak érdekében, hogy letörje önbizalmát Tor mellett kiteljesedik. Kitartásával és szeretetével, illetve idővel sikerül elgyengítenie a klánvezért.

Összességében:

Nyitó kötet, melyből megtudhatjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk a sorozat további részeiben. Megtörhetetlen, rettentő harcos aki találkozik egy számára ellenállhatatlan hölggyel, aki aztán elnyeri szerelmét. A sorozatban sok ilyen férfi karaktert ismerhetünk meg lévén a titkos alakulat 9 tagból áll, kíváncsi vagyok milyen bonyodalmakkal kell a többieknek szembe nézniük. Főként a Tor számára ellenszenves McRuairi kötetét várom.

Értékelés:3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: A Felföld rettegett fiai 1.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én