C. J. Roberts - Megigézve a sötétben

A The Dark Duet második kötete – a Captive in the Dark izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása. Mi a bosszú ára? Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérben lehet visszafizetni. Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér. Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?

Történet és szereplők:

Livvie a törvény kezére kerül, az ügy felgöngyölítése céljából egy FBI ügynök és egy szociális munkás/pszichiáter lesz a segítségére. A lány összetört, hiszen elveszítette Caleb-et, történetük felidézése nem csak a nyomozást segíti elő, hanem neki is segít feldolgozni azt a fájdalmat, amit elszenved a férfi elvesztése miatt. Igen, tipik, a fogvatartott beleszeret a kínzójába. Az FBI is Stockholm-szindrómára gyanakszik, azonban minél többet hallanak a sztoriból annál nehezebben tudják függetleníteni magukat attól. Cica tökéletes részletességgel tárja eléjük mindazt amit átélt. Egy kastély fogságában élnek, melyben beteg emberalázó partykat tartanak. Mivel Caleb szeretné bizonyítani magának, hogy képes elengedni a lányt így desszertként  szolgálja fel őt, vagy házigazdájuknak adja kölcsön. Azonban pont az ellenkező hatást éri el és rádöbben, hogy a lány az övé, egyedül hozzá tartozik. Így elveszi tőle a legnagyobb kincsét, szüzességét. Innentől kezdve egy esélyessé válik a történet, hiszen Rafiq-nak így már nem fog kelleni a lány, nem fogja tudni felhasználni a bosszújához. Miközben a jelenben Reed nyomozó megfejti ki is ez az ember, a múltban Caleb is megtudja ki az ő legjobb barátja, az egyedüli családja, Rafiq, tehát nem sokat teketóriázik, végez vele. Livvie-vel mégis megmenekülnek, de férfi múltjától nem tudnak, így elengedi a lányt, hogy bebizonyítsa mind kettőjük számára, nem csak az agymosás következménye a lány szerelme.  Így kerül végül Cica az FBI kezébe, s ekkor derül ki, hogy bár a lány a férfi elvesztését siratja, Caleb nem halt meg, csupán az ő számára...

Livvie egy makacs és önfejű teremtés, az első könyvben ha jól emlékszem jobban kedveltem. Értem én, hogy Caleb különböző jelzései miatt néha azt gondolja, hogy többet megengedhet magának, mint amit a helyzet sugallna, de ahhoz képest, hogy milyen okos túlélőnek kiálltja ki a könyv, néha pofán tudtam volna verni, mikor Caleb direkt figyelmeztette, hogy maradjon csendben, de neeem, ő felkiált! arról nem is beszélve, hogy ha még egyszer elolvastam volna azt a szót, h könnycsepp, eret vágtam volna. A történet egészét tekintve szerethető karakter, főleg akkor amikor az FBI-osokkal vív csatát, ha Calebbel ketten voltak is rendben volt, de mikor emberek közé kerültek egyből egy ostoba liba lett, nem megzabolázhatatlan. De mivel extrém szituációban ki tudja az ember lánya hogyan cselekedne, főleg ha egymással ellentétes jelzéseket kap, nem lehet elítélni.

Caleb tipik megtört kemény fiú, akinek érzései támadnak a fogvatartottja irányába. Gyermekkorában megtörték és addig nem is döbben rá, hogy mi lett belőle, míg nem találkozik Cicával. Nem ismeri mi az a szeretet vagy szerelem, de tudja, hogy valami olyasmi amit a lány iránt érez. Magának és csak magának akarja Livviet. Az ENYÉM! kinyilatkoztatása kicsit FTT-s volt, de kifejezte érzéseit. El kell ismernem, hogy meglepődtem mikor a könyv elején, hogy az írónő kinyírta a karaktert és megnyugvással töltött el mikor kiderült, hogy mégis csak él. Annyi szörnyűséget kellett átélnie, annyi csalódással kellett szembenéznie, hogy ha egy szereplő megérdemli a boldogságot, vagy valami ahhoz hasonlót, akkor az Caleb.

Reed ügynök és Sloan karakterét minél jobban megismertem annál jobban felkeltette az érdeklődésemet. Volt egy olyan rész amikor azt hittem elmegyünk az ő kapcsoltuk felé, de aztán visszakanyarodtunk Calebékhez. Van egy olyan érzésem fognak még ők saját könyvet kapni. Szívesen is olvasnám. Egyelőre meglepődve láttam, hogy a Kölyök kapott külön történetet.

Összegzés:

Még mindig nem egészen értem, hogy lehet jelenleg ez a könyv a 18. legjobb romantikus irodalom a molyon. Igen a vége happy end, de számomra ez nem romantikus történet. Érdekes, extrém, vérforraló de nem romantikus. A 95%-os értékelést viszont megértem. Néha bosszantott Livvie állandó bőgése és ostobasága, de ezt az érzést elnyomta, hogy tudni akartam mi fog történni, főként miután kiderült, hogy Caleb nem halt meg illetve, hogy több van itt háttérben, mint eredetileg gondoltuk. Megint muszáj egy összehasonlítással élnem, nekem a történet Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozatára emlékezetet és nem csak a BSDM vonal miatt, azonban valamiért ez sötétebb és magával ragadóbb, több érzés van benne, nem csak sima pornókönyv, mondom ezt úgy, hogy T. R. sem az, kedvelem az ő sorozatát is. Viszont ez a két kötet pont elég volt belőle, jókor hagyta abba az író. Van még egy rész, az Epilógus, de ez már nem hinném, hogy érdemben hozzá tudna adni a sztorihoz.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: akkor legyen romantikus

Sorozat: A sötét páros

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én