Lisa Kleypas - Nem ​múló varázs

Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie. McKenna időközben meggazdagodott és visszatért. Szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait.

McKenna egy fattyú, akinek az édesanyja gyermekkorában meghal, így a grófi birtokra kerül istállófiúnak. Hamarosan jó barátja lesz a gróf legidősebb lányának, azonban ahogy növekednek ez a barátság hamarosan átcsap valami másba. Ez azonban nem csak egyszerű testi vonzalom közöttük, úgy érzik ők egymás másik felei. Bár Aline nagyon csábítja, a fiú ellenáll neki, mivel tudja, hogy ártatlanságát nem veheti el, nekik kettőjüknek semmi esélyük sincsen egy közös életre. Mikor a lány apjának tudomására jut, hogy mi folyik kettőjük között, megegyezésre jutnak. Aline elküldi a fiút, az apja így nem teszi pokollá annak életét és keres neki valami helyet ahol befogadják. Miután McKenna elhagyja a birtokot szörnyű baleset történik, melybe a lány majdnem belehal. Ezután ugrunk több, mint 10 évet az időben, főhőseink már felnőttek, mikor újra egymás közelébe sodorja őket az élet. Bár erre erős ráhatása volt McKennának is, aki azóta sem tudja elfelejteni első és egyetlen szerelmét, ezért újra a birtokra látogat immár vagyonos amerikaiként, hogy megjárassa azt a poklot a lánnyal amit ő átélt mikor őt elküldte. Innen megindul a huzavona kettőjük között, nem csak közös múltjuk hanem a Aline sérülése miatt is. A lány csak egy liezont akar, mivel többet nem tud nyújtani, anélkül, hogy felfedné titkát - megégett lábait, a férfi pedig összetörni akarja. Egymás iránti szerelmük és vonzalmuk azonban túl erős ahhoz, hogy ellen tudjanak állni egymásnak. Eközben McKenna barátja és üzlettársa Gideon is szerelemre ébred a lány húga iránt, azonban alkoholista volta miatt a lány nem fogadja el lánykérését. A férfi végül Oliviát választja az ital helyett, így mind a két lány boldogságra talál.

Meglepődtem, hogy 2in1 történetről van szó, bár nem nem bánom, Aline és McKenna történetében sajnos nem volt több. A kegyetlen apa és a sérülésének titkolózása éppen elég bonyodalom volt. Jó, hogy nem az ő játékaikat kellett olvasni ilyen hosszan. Lívia és Gideon felüdítő változatosságot hozott velük szemben, bár náluk is akad probléma, nem is kicsi, az alkoholizmus komoly dolog, oly annyira, hogy a lány van annyira bátor, hogy választásra késztesse szerelmét, ő vagy az ital. A férfi szerencsére őt választja, bár így meg kell várniuk, míg kigyógyul függőségéből, végül egymáséi lehetnek. Számomra Lívia szimpatikusabb szereplő volt, mint nővére, szinte az elejétől fogva tudja, hogy akarja ezt a férfit és még Londonba is hajlandó utána utazni. Nem sajnáltatja magát múltja miatt, elfogadja azt és tesz a boldogságáért.

 

A borító megtévesztő, semmi köze nincs a történethez, de még csak a korhoz sem. Azért hamarosan kiderül, hogy nem jelen korban játszódik a sztori, de őszintén ezen baromira meglepődtem.

Az írőnő Hathewayek sorozata egyelőre jobban tetszik, ott már a nyitó kötet is erősebb. Történelmi romantikus vonalon ez egyelőre egy erős középszerű szintet jelentett.

Értékelés: 4/5 (jó indulattal)

Műfaj: történelmi romantikus

Sorozat: Wallflower

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én