Mia Asher - Laza ​erkölcsök

Eladom a lelkem, de nem érdekel. A szerelem önző A nevem Blaire. Én vagyok a rosszlány. A másik nő. Aki végül sosem kapja meg a pasit. Én bukom a gazdag pasikra. A kurva. A gyökértelen. Akit imádtok gyűlölni. Én is utálom magam Mindenkinek van egy története. Készen álltok az enyémre?

Na ez most mi volt?

Miután befejeztem a könyvet azon gondolkoztam,  hogy vajon mit akarhatott az írónő? Milyen érzelmeket kívánt előcsalogatni az olvasókból? Megbotránkozást a lány viselkedése miatt? Szánalmat? Esetleg megértést vagy egyetérést?

Őszintén belőlem nem sok mindent váltott ki és nem is nagyon értem a viszonylag magas olvasói értékelést a molyon. Elismerem, hogy annyiban más, mint a többi kötet, hogy nyiltan vállalja egy lány anyagiasságát, azt, hogy célja elérésének érdekében hajlandó kitartott lenni.

DE egyrészt ennek ára van, ami nyilván a hányatott gyermekkorában keresendő, másrészt bár nem akarja magának beismerni  - bár nem lenne nehéz rájönnie... - vágyik a szeretetre, nem tudja ezt kiírtani magából bármennyire is akarja. Ronannal való kapcsolata tökéletesen példázza, hogy szüksége van arra, hogy odafigyeljenek rá és szeressék. Azt gondoltam, hogy az alaptörténet az lesz, hogy a számító k... végül élete tragédiájaként beleszeret egy csóró muksóba, de aztán öröm és boldogság következik. Pozitívumként emelném ki, hogy nem ez történt, bár a végkifejlet tekintetében még nem vetném el ezt a verziót. Minden esetre ez a könyv nem így ér véget.

Hibaként rónám még fel, hogy a könyvben mindenki gyönyörű és ellenállhatatlan. Még a dúsgazdag kitartó is. Hogy is lehet ez a való világban? Kétlem, hogy hasonlóan.. azt már nem is említem, hogy Mia külseje tökéletes, aminek egyetlen férfi sem tud ellenállni. Asher is beleesett abba a hiába, hogy tökélesre akarta szabni Blair külsejét.

Ettől függeltelenül elismerem, hogy a könyv lezárása felkeltette a figyelmemet, kiváncsi vagyok, hogy végül sablonossá válik a befejezés - Ronan győz - vagy meg meri húzni a váratlan az írónő? Kétlem, de adok neki egy esélyt. Illetve Lawrence is érdekel, mit akarhat Blairtől?

 

Értékelés:3,5/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Laza erkölcsök

Ajánló
Kommentek
  1. Én