Mia Asher - Laza ​erkölcsök

Eladom a lelkem, de nem érdekel. A szerelem önző A nevem Blaire. Én vagyok a rosszlány. A másik nő. Aki végül sosem kapja meg a pasit. Én bukom a gazdag pasikra. A kurva. A gyökértelen. Akit imádtok gyűlölni. Én is utálom magam Mindenkinek van egy története. Készen álltok az enyémre?

Na ez most mi volt?

Miután befejeztem a könyvet azon gondolkoztam,  hogy vajon mit akarhatott az írónő? Milyen érzelmeket kívánt előcsalogatni az olvasókból? Megbotránkozást a lány viselkedése miatt? Szánalmat? Esetleg megértést vagy egyetérést?

Őszintén belőlem nem sok mindent váltott ki és nem is nagyon értem a viszonylag magas olvasói értékelést a molyon. Elismerem, hogy annyiban más, mint a többi kötet, hogy nyiltan vállalja egy lány anyagiasságát, azt, hogy célja elérésének érdekében hajlandó kitartott lenni.

DE egyrészt ennek ára van, ami nyilván a hányatott gyermekkorában keresendő, másrészt bár nem akarja magának beismerni  - bár nem lenne nehéz rájönnie... - vágyik a szeretetre, nem tudja ezt kiírtani magából bármennyire is akarja. Ronannal való kapcsolata tökéletesen példázza, hogy szüksége van arra, hogy odafigyeljenek rá és szeressék. Azt gondoltam, hogy az alaptörténet az lesz, hogy a számító k... végül élete tragédiájaként beleszeret egy csóró muksóba, de aztán öröm és boldogság következik. Pozitívumként emelném ki, hogy nem ez történt, bár a végkifejlet tekintetében még nem vetném el ezt a verziót. Minden esetre ez a könyv nem így ér véget.

Hibaként rónám még fel, hogy a könyvben mindenki gyönyörű és ellenállhatatlan. Még a dúsgazdag kitartó is. Hogy is lehet ez a való világban? Kétlem, hogy hasonlóan.. azt már nem is említem, hogy Mia külseje tökéletes, aminek egyetlen férfi sem tud ellenállni. Asher is beleesett abba a hiába, hogy tökélesre akarta szabni Blair külsejét.

Ettől függeltelenül elismerem, hogy a könyv lezárása felkeltette a figyelmemet, kiváncsi vagyok, hogy végül sablonossá válik a befejezés - Ronan győz - vagy meg meri húzni a váratlan az írónő? Kétlem, de adok neki egy esélyt. Illetve Lawrence is érdekel, mit akarhat Blairtől?

 

Értékelés:3,5/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Laza erkölcsök

Monica McCarty - A ​Szent

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

Magnus 19 évesen beleszeret a különc Helenbe, aki segítőkészségével és kicsit fiús viselkedésével kilóg a többi lány közül. Egyetlen probléma adódik csak, még pedig az, hogy az ellenséges klánfőnök szeretett lánya. A két fiatal nem tud ellenállni egymásnak és titokban találkozgatnak, azonban mikor a fiú rászánja magát, hogy végre megkérje a lány kezét kosarat kap. Rájön, hogy Helen sosem csalná meg ilyen szinten a klánját, ugyanis jobban szereti azt, mint őt. Ezért mikor a király mellé szegődik semmi mással nem foglalkozik csak a harccal, ezért is kapja a Szent becenevet. Idővel aztán kiderül, hogy csapatbéli legjobb barátja azzal a nővel jegyezte el magát aki összetörte a szívét, de nem tud nemet mondani és elmegy az esküvőre. Helen mikor meglátja ismét feléled benne a remény, így utóljára próbál a férfivel beszélni, de hiába, annyira elbeszélnek egymás mellett, hogy lehetetlen ebben a pillanatban, hogy egymásra találjanak. Így a nő férjhez megy, bár ez nem tart  sokáig, ugyanis ifjú férje hamarosan hadba vonul, ahol el is esik, a nyomokat kilétéről pedig Magnusnak kell eltűntetnie, így még nagyon búntudata támad.

Idővel a két fiatal ismét egymás mellé sodródik, de a klánjaik ellenségeskedése, a férj/legjobb barát halála úgy tűnik áthághatatlan számukra. De egy hosszan tartó huzavona után ráébrednek, hogy egymás iránt érzett szerelmük mindennél többet ér.

Az előző kötetekben már felvezette az irőnő a történet lényegét és bár a barát/férj halála még ront egy kicsit a helyzeten, de lényegében több száz oldalnyi kinlódás vár ránk. Ugyanazt járjuk körbe-körbe folyamatosan és bár a háttérben zajló intrikák néha érdekesek és lekötik az ember figyelmét  fő szál sajnos nem teljesen. Azzal, hogy a versengést a két férfi között nagyon gyorsan lezárta az irónő szerintem nagy bakot lőtt. A két férfi rivalizálását illetve egyikük összetört szívének gyógyulását szuperül meg lehetett volna írni. De sajnos nem így történt. A vége felé, mikor már kezdték elfogadni, hogy na ennek úgyis az lesz a vége, hogy összejönnek, na innentől izgalmasabb a sztori, de ez sajnos csak az utolsó 100 oldal kb, vagy annyi sem.

Szóval várós volt ez a kötet, de nem ütötte meg az előzőek által állított mércét. Azt azért megsasoltam, hogy a következő rész kiről fog szólni, érdekes választás.

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Felföld rettegett fiai

 

J. Kenner - Kínzó ​vágy

A nagy sikerű Rabság trilógia szerzője újabb háromkötetes sorozattal jelentkezik. Főhőse Angelina, aki gazdag nagybátyja után nemcsak egy hatalmas házat, hanem három udvarlót is örökölt. Az egyik Evan, egy titokzatos, megfejthetetlen üzletember, akitől Jahn bácsikája óva intette, és akinek külön végrendeletben tiltotta, hogy a lány közelébe kerüljön. Angie azonban küzd a ráerőltetett szerep ellen.

Adott a nővérét elveszítő főhősnő aki a saját gondatlanságát okolja testvére elvesztéséért és aki ezért vezekelve éli annak életét. Szigorú szabályok szerint él, politika tudományt tanul és apja segítségével várja egy nagy lehetőség abban ez elit körben amit ő maga nem akar. De az a lány aki valaha volt nem tűnt el teljesen, hiszen művészettörténetet is tanul és imádja Jahn bácsit aki hatalmas műgyűjtő, titkon annak gondtalan életére vágyik. Azonban a nagybácsi mellett nem csak a művészetet ismeri meg, hanem a három lovagot is, köztük az ellenállhatatlan Evant aki szinte semmibe veszi a lányt. Miután Jahn bácsi meghal Lina úgy érzi nem tud tovább élni egy másik életet, ki akar törni és szenvedélyt, adrenalint akar, így úgy dönt megszerzi a férfit. Evan, mint kiderül mindig is vonzódott hozzá, azonban életvitele és a nagybácsi intelme miatt nem mutatja ki érzéseit a lány iránt. Jahn meghalt és utolsó akarataként engedélyezte neki, hogy közeledjen Lina felé, így már csak az tartja vissza, hogy a munkája során nem mindig játszott tisztességesen és nem akarja, hogy a lány ebbe belebonyolódjon. Erre Kevin Lina volt barátja, aki az FBI-nál játszik is felhívja figyelmét, de a lány minden intelem  ellenére belehabarodik a férfiba. Úgy dönt azt a 3 hetet amit még Chicago-ban tölt, míg el nem kezdi politikai pályáját esélyt ad maguknak. Hamarosan rádöbbennek, hogy mind a ketten többet akarnak, azonban Kevin választás elé állítja a lányt. Vagy az apja pályafutásának vet véget vagy Evan-t veszíti el. A lány azzal dönti el a kérdést, hogy elutazik és ezzel mind a két férfit megmenti. Evan azonban nem hagyja ezt annyiba és tisztára mossa magát - bár abban a bűntettben amit rá akarnak varrni valóban nem is bűnös - és megszerzi magának Linát.

Meglepődtem, hogy bár sorozatról van szó, ez a történet itt véget ért, valahol pedig meg is könnyebbültem, kettőjük párosában ugyanis szerintem nem volt több, már így is egy kicsit elhúzta az írónő. Nem olvastam a Stark trilógiát, úgyhogy reálisan tudtam szemlélni a történetet, ami maradjunk annyiban, hogy langyi volt. Pár órás kikapcsolódás strandra, bár számomra nem volt annyira érdekes, hogy egyben letudjam, többszöri nekifutásra sikerült kiolvasnom. Lina/Angie elég gyenge karakterre sikeredett, igazából mivel főként az ő szemszögéből íródott a könyv azt sem tudtam elképzelni hogyan nézhet ki. Evan egy fokkal élvezhetőbb, de sablonos karakter. Kezdő kötet, úgyhogy reméljük a többi szereplő majd jobban muzsikál, folytatom is Tyler könyvével.

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Vágy

Jodi Ellen Malpas - Egy éjszaka ígérete

Livynek ​azonnal feltűnik, amint besétál a kávézóba. Lélegzetelállítóan jóképű, olyan áthatóan kék tekintettel, hogy majdnem kiszolgálni is elfelejtik. És amikor kimegy az ajtón, Livy azt gondolja, hogy soha többet nem fogja látni. De aztán megtalálja a szalvétára írt üzenetet, melyen az aláírás: „M”. A férfi csupán egyetlen éjszakát akar, hogy kényeztesse őt. Semmi érzelmet, semmi kötődést – semmi más, csak kéjt. Minden védőfal, amit Livy maga köré emelt magányos élete során, egyszeriben leomlással fenyeget ezzel a zavarba ejtő emberrel szemben.

Történet és szereplők:

Livy visszahúzó életet él a nagymamájával, azon kívül, hogy eljár dolgozni, szinte ki sem mozdul a házból. Nem ismerkedik férfiakkal, barátja is csak egy van Greg, a meleg fiú. Egy nap azonban besétál munkahelyének ajtaján a titokzatos M, akitől transzba esik és nem elég, hogy ilyen 'lefagyást' még nem érzett senki közelében sem, ráadásul mindenhol összefutnak. A férfi bár próbálja távol tartani magát Livytől, mégis felajánl neki 24 órás kényeztetést és boldogságot. A lány próbálja tartani magát, de miután Miller a családjával is megkedvelteti magát, elfogadja ajánlatát. A liezon azonban nem tart teljes 24 órán át, mivel M-et közben elszólítja a kötelesség, de továbbra is kitartóan üldözi a lányt és követeli a maradék idejét. Közben Livy egyre jobban megszokja közelségét és összes féltve őrzött titkát elárulja neki. Elmondja, hogy édesanyja luxus prostituált volt illetve azt is, hogy egy időben ő is erre az útra lépett, hogy megértse miért dobda el anyja őt ezért az életmódért. A férfi türelmesen hallgatja és támogatja, azonban egy szóval sem árulja el, hogy ő maga pedig férfi prosti, erre a lánynak kell rájönni, azonban ez nyilván akkora törést okoz a lelkében, hogy bár ő elárulta legféltettebb titkait, Miller nem nyílt meg számára.

Livy egy felettébb komplikált személyiség, egyszerre tiszta és érintetlen, míg másrészt képes volt az anyja útját járni 17 évesen és pénzért árulni a testét. Számomra ez a két dolog eléggé kizárja egymást még akkor is ha csak pár hónapig csinálta és évekkel ezelőtt volt. Kicsit hiteltelennek érzem ezért visszafogottságát és félénkségét.

Miller tipik alfahím, aki csak pénzért döngeti meg a nőket, de komolyabban nem érthetjük meg személyiségét ebben a kötetben, remélem hihetőbb lesz, mint Livy.

Összességében:

Olivia egy nem túl jól kitalált főszereplő, akinek határozatlansága végtelenül bosszantó. Miller sem sokban marad el tőle ebben a tekintetben, az, hogy állandóan a nyakánál fogva vezeti szinte bicskanyitogató. Molyon láttam, mások is fennakadtak ezen, már a fordítás hiányosságára is gyanakodtak. Ha nem erről van szó akkor ez egy nagyon antipatikus tulajdonsága, amitől egyelőre nem tudok elvonatkoztatni.

Malpas a Fifty után megírta az Ez a férfi trilógiáját ami szerintem csak halvány koppintása volt annak, azonban Jesse miatt még élvezhető volt. Nem bánom, hogy ezt a sorozatát is elkezdtem, de egyelőre ez még haloványabbnak tűnik, holott az előbb említett soriknak épp a nyitó kötete volt erős. Reméljük valami jót még ki tud hozni a sztoriból, de nem fogom tövig rágni addig a körmeimet.

(Úgy láttam a neten, Livyt előszeretettel hasonlítják Doutzen Kroes-hoz, bár a fejemben lévő lánynak köze nincs a világ egyik legszebb nőjehez, egy ilyen képpel illusztráltam, legyen meg a nép akarata)

 

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Egy éjszaka

Jennifer Probst - Keresd a szépet

Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének.

Történet:

Gen épp az esküvője előtt kap egy kisebb pánikrohamot és érzéseire hallgatva elmenekül a templomból. Legnagyobb szerencséjére pont legjobb férfi barátjába Wolfe-ba ütközik miután kisietett az ablakon, aki segítségére siet, gyorsan megszökteti családja vidéki házába. Bár az utóbbi időben eltávolodtak egymástól a lány ex-vőlegénye miatt még mindig jól el tudják ütni az időt együtt, főként ha betartják a legfőbb szabályt, nem kérdeznek. Gen azonban folytonos akaratlan elszólásaival rávezeti a férfit, hogy a fő probléma az volt, hogy David az ex teljesen leépítette Gen akaratát és önbizalmát az élet minden területén. Bizonyítandó, hogy ez csak egy rossz ábránd részegen be is bizonyítja a lánynak, hogy mennyire vonzónak tartja. Persze ez után eltávolodik, hisz neki is van rejtegetni valója bőven, nem akarja pont a legjobb barátját megsebezni. Miután visszatérnek a való világba a volt vőlegény tovább keseríti Gen életét mind bent a kórházban, mind az otthonában, mindenképp vissza akarja szerezni a lányt, bár számára ez csak egy játszma. Mivel Wolfe nem akarja egyedül hagyni nehogy bántódás érje, beköltözik hozzá egy pár hétre, míg csitulnak a kedélyek. Azzal azonban nem számol, hogy így mennyire megnehezíti a saját dolgát, hogy távol tartsa magát a lánytól. Egyre jobban összemelegednek, és végül a barátság extrákkal mellett döntenek. Bár akaratlanul egyre többet mutat magából a lánynak elfogadni nem tudja érzéseit, őszintén hisz abban, hogy Gen jobbat érdemel, így végül legnagyobb félelme válik valóra, teljesen elveszíti a lányt. Miután rendet tesz a fejében persze rádöbben, hogy fejest kell ugrania az ismeretlenbe és vállalnia kell a kapcsolattal járó veszélyt így végül visszaszerzi a lányt.

Szereplők és összefoglalás:

Gen egy magabiztos, karakán okos nő akit teljesen behálóz a vőlegénye, már észre sem veszi, hogy mennyire a manipulációra épül a kapcsolatuk. Mikor máskor döbbenne rá erre, mint az esküvője előtt 10 perccel... de kellenek az ilyen teátrális jelenetek az ilyen jellegű könyvekbe. Szimpatikusnak találtam a karaktert, de teljesen valamiért még sem sikerült megkedvelnem.

Wolfe a tipik rosszfiú, alsógatya modell, tetovált milliomos. Sablon. Ettől függetlenül kedveltem, de hogy a múltját miért kellett ilyenre megírni nem értem. Bírom a megtört férfi karaktereket, meg persze azt ahogyan betöri őket egy erős nő, de most valahogy ez sem volt az igazi. Ilyen romantikus történetbe nem illett szerintem a múltja. Viszonylag hamar sejteni lehet, hogy mi fog történni vele, de sokáig csöpögteti az írónő az információt.

A többiekről viszont jó volt olvasni. Már régóta nem olvasok fülszövegeket, mert sokszor lelövik a poént, szeretem ha teljesen magamtól fedezhetem fel egy könyv világát, így nem tudtam, hogy visszaköszönnek majd a Milliárdosfeleségek szereplői. Utólag olvastam, hogy sokan várták ezt a könyvet, őszintén én azt sem tudtam ezek ketten melyik kötetben szerepelhettek, pedig úgy gondolom nagyjából emlékszem a könyvekre, mind a két sorozatból, bár tény, nem most olvastam őket. Ezzel azt hiszem el is mondtam mindent.

Egyszerű, egyszeri olvasmány, remélem a következő kötet jobb lesz, Arilyn története már itt beköszönt és tetszett.

 

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Keresd ...

Monica McCarty - A Harcos

William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét… Tor MacLeod, a páratlan kardforgató a klánjának él. Felkérik, hogy képezze ki és vezesse Robert the Bruce maroknyi, ám annál félelmetesebb csapatát.

Történet és szereplők:

Tor MacLeod csak a klánjának és annak felemelkedéséért küzd, elkerülve azt, hogy választania kelljen a felkelők és az angolok között. Ezt viszont nem mindenki nézi tétlenül, Fraser álnokul kiterveli, hogy fondorlat révén elveteti vele a lányát, hogy végre a skótok mellé álljon. A csel tervei szerint sikerül, a klánvezérnek el kell vennie kisebbik lányát Christinát, mivel egy éjszaka megbecsteleníti azt. Azt azonban nem tudja, hogy a férfi csak azért fogadja el a lányát, mert így megmenti klánját egy háborútól azzal, hogy elfogadja az ajánlatot, hogy egy elit sereget képezzen ki Robert the Bruce számára. Hazaviszi a lányt és elkezdi a harcosok kiképzését azzal azonban nem számol, hogy egyre jobban vonzódik a gyönyörű Christinához és bár az emlékei nem engedik kezd megbízni benne. Nem feledi, hogy szüleit azért gyilkolhatták meg, mert édesanyja olyan emberben bízott, aki visszaélt ezzel a bizalommal. Mikor szinte lelepleződnek meg is gyanúsítja a lányt, hogy az ő hibájából történtek miatt majdnem kiderült a titkos alakulat léte. A lány emiatt kolostorba akar vonulni testvére példáját követve, azonban út közben megtámadják őket az angolok. Tor ekkor ébred rá arra mit is érez valójában és a lány megmenekülése után már nem tagadja érzelmeit

A rettenthetetlen Wallace említésével indul a történet és hasonló karaktereket is vonultat fel az író. Tor tipikus példája a családjáért és klánjáért élő skót legendának. Magas, izmos, legyőzhetetlen harcos, fel kell kötnie a fehérneműjét annak a lánynak aki meg akarja hódítani a szívét.

Christina egy gyönyörű skót lány, akit nem ejtettek a fejére, s bár apja mindent megtesz annak érdekében, hogy letörje önbizalmát Tor mellett kiteljesedik. Kitartásával és szeretetével, illetve idővel sikerül elgyengítenie a klánvezért.

Összességében:

Nyitó kötet, melyből megtudhatjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk a sorozat további részeiben. Megtörhetetlen, rettentő harcos aki találkozik egy számára ellenállhatatlan hölggyel, aki aztán elnyeri szerelmét. A sorozatban sok ilyen férfi karaktert ismerhetünk meg lévén a titkos alakulat 9 tagból áll, kíváncsi vagyok milyen bonyodalmakkal kell a többieknek szembe nézniük. Főként a Tor számára ellenszenves McRuairi kötetét várom.

Értékelés:3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: A Felföld rettegett fiai 1.