Monica McCarty - A ​Szent

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

Magnus 19 évesen beleszeret a különc Helenbe, aki segítőkészségével és kicsit fiús viselkedésével kilóg a többi lány közül. Egyetlen probléma adódik csak, még pedig az, hogy az ellenséges klánfőnök szeretett lánya. A két fiatal nem tud ellenállni egymásnak és titokban találkozgatnak, azonban mikor a fiú rászánja magát, hogy végre megkérje a lány kezét kosarat kap. Rájön, hogy Helen sosem csalná meg ilyen szinten a klánját, ugyanis jobban szereti azt, mint őt. Ezért mikor a király mellé szegődik semmi mással nem foglalkozik csak a harccal, ezért is kapja a Szent becenevet. Idővel aztán kiderül, hogy csapatbéli legjobb barátja azzal a nővel jegyezte el magát aki összetörte a szívét, de nem tud nemet mondani és elmegy az esküvőre. Helen mikor meglátja ismét feléled benne a remény, így utóljára próbál a férfivel beszélni, de hiába, annyira elbeszélnek egymás mellett, hogy lehetetlen ebben a pillanatban, hogy egymásra találjanak. Így a nő férjhez megy, bár ez nem tart  sokáig, ugyanis ifjú férje hamarosan hadba vonul, ahol el is esik, a nyomokat kilétéről pedig Magnusnak kell eltűntetnie, így még nagyon búntudata támad.

Idővel a két fiatal ismét egymás mellé sodródik, de a klánjaik ellenségeskedése, a férj/legjobb barát halála úgy tűnik áthághatatlan számukra. De egy hosszan tartó huzavona után ráébrednek, hogy egymás iránt érzett szerelmük mindennél többet ér.

Az előző kötetekben már felvezette az irőnő a történet lényegét és bár a barát/férj halála még ront egy kicsit a helyzeten, de lényegében több száz oldalnyi kinlódás vár ránk. Ugyanazt járjuk körbe-körbe folyamatosan és bár a háttérben zajló intrikák néha érdekesek és lekötik az ember figyelmét  fő szál sajnos nem teljesen. Azzal, hogy a versengést a két férfi között nagyon gyorsan lezárta az irónő szerintem nagy bakot lőtt. A két férfi rivalizálását illetve egyikük összetört szívének gyógyulását szuperül meg lehetett volna írni. De sajnos nem így történt. A vége felé, mikor már kezdték elfogadni, hogy na ennek úgyis az lesz a vége, hogy összejönnek, na innentől izgalmasabb a sztori, de ez sajnos csak az utolsó 100 oldal kb, vagy annyi sem.

Szóval várós volt ez a kötet, de nem ütötte meg az előzőek által állított mércét. Azt azért megsasoltam, hogy a következő rész kiről fog szólni, érdekes választás.

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Felföld rettegett fiai

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én