Abbi Glines - A ​sorsom

Pagan Moore számára semmi sem egyszerű. Lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután szerelmét megmentette attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. De tévedett. A női szívek megdobbantója, az iskolai hátvéd, Leif Montgomery eltűnt. Amíg a város beleőrül az aggodalomba, Pagan más okokból lesz idegroncs. Úgy tűnik, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.

Miután Pagen és szerelme Dank megmenekült újabb megpróbáltatásokkal kell szembe nézniük. Kiderül, hogy Lief a csendes jófiú mégsem az akinek látszik, hiszen bár ő magának nincsen lelke, Pagenét viszont neki ígérték. A lány kicsi korában leukémiás lett, senki nem tudott segíteni neki, míg New Orleansban egy ápoló meg nem említette édesanyjának, hogy egy öreg kuruzsló talán meg tudná menteni. Így viszont nem más menti meg az életét, mint a vudu király, akinek a fia Lief. Pagen csak úgy menekülhet meg a haláltól, hogy a lelkét később az utódjának szánja a király. A lány egyre több mindenre emlékszik vissza a gyermekkorából, ráébred, hogy Lief mindig vele volt mikor baleset érte, vagy szomorú volt, azonban ezeket az emlékeket elfelejtette, csak most kapja vissza, mivel Lief bizonyítani akarja, hogy mindig is mellette állt. Emellett arra is ráébred, hogy Dank-kel is találkozott már a halálos ágyán.

Nem kérdés számára, hogy melyik fiút válassza, hiszen a zsigeri vonzalmat egyedül Dank iránt érzi, Lieftől inkább fél, azonban ahogy egyre több mindenre emlékszik vissza, azt nem tagadhatja, hogy a fiú valóban mindent megtett azért, hogy megkedveltesse magát vele. A vudu király azonban gyakorlatiasabb, mint a fia és tesz a siker érdekében, így bár a lányt közvetlenül nem tudja megszerezni, azonban rá tudja venni arra, hogy magától átlépjen az ő világukba. Miután elveszi legjobb barátjának Wyattnek a lelkét, Pagen ráébred, hogy ha nem adja át magát az irányításának egyre több szerettét fogja elveszíteni. A király birodalma azonban csak borzalmakat rejteget magában, végeérhetetlen tivornyákat és orgiákat, úgyhogy mikor Dank megmentésére siet megragadja az alkalmat és visszamegy vele saját világába.

A történet még mindig érdekes, de bevallom őszintén Pagen egyre irritálóbb a hisztijeivel és elrohanásaival. Dank sem kezeli mindig jól a helyzeteket, de ez még nem ok az állandó őrültségre részéről. Dank maga is hihetetlen és emészthetetlen számomra, a fiatal, jóképű rocksztár bőrébe bújt halál, akit szinte senki más nem érdekel csak ez a hisztérika. A könyvet részemről a mellékszereplők mentették meg, Wyatt története és Gee.

Miközben olvastam szórakoztatott és csak most mikor írom az összefoglalót, úgy kb másfél héttel később, döbbentem rá, hogy bele kell olvasnom a végébe, hogy tudjam, hogy egyáltalán miről volt szó. Szóval olvastatja magát, de egy felejthető könyvről van szó. A következő részt csak Lief miatt valószínűleg el fogom olvasni, szeretném ha ő is megkapná a maga happy endingjét és csak remélni merem, hogy az nem Pagen lesz, bár szerencsére a történet eddig pont az ellenkezőjét mutatja.

A borítón még mindig az antipatikus pár található, gondolom ezen már a jövőben nem fognak változtatni, úh íme egy külföldi borító.

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: fantasy, YA

Sorozat: Existence

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én