Jodi Ellen Malpas - Egy éjszaka ígérete

Livynek ​azonnal feltűnik, amint besétál a kávézóba. Lélegzetelállítóan jóképű, olyan áthatóan kék tekintettel, hogy majdnem kiszolgálni is elfelejtik. És amikor kimegy az ajtón, Livy azt gondolja, hogy soha többet nem fogja látni. De aztán megtalálja a szalvétára írt üzenetet, melyen az aláírás: „M”. A férfi csupán egyetlen éjszakát akar, hogy kényeztesse őt. Semmi érzelmet, semmi kötődést – semmi más, csak kéjt. Minden védőfal, amit Livy maga köré emelt magányos élete során, egyszeriben leomlással fenyeget ezzel a zavarba ejtő emberrel szemben.

Történet és szereplők:

Livy visszahúzó életet él a nagymamájával, azon kívül, hogy eljár dolgozni, szinte ki sem mozdul a házból. Nem ismerkedik férfiakkal, barátja is csak egy van Greg, a meleg fiú. Egy nap azonban besétál munkahelyének ajtaján a titokzatos M, akitől transzba esik és nem elég, hogy ilyen 'lefagyást' még nem érzett senki közelében sem, ráadásul mindenhol összefutnak. A férfi bár próbálja távol tartani magát Livytől, mégis felajánl neki 24 órás kényeztetést és boldogságot. A lány próbálja tartani magát, de miután Miller a családjával is megkedvelteti magát, elfogadja ajánlatát. A liezon azonban nem tart teljes 24 órán át, mivel M-et közben elszólítja a kötelesség, de továbbra is kitartóan üldözi a lányt és követeli a maradék idejét. Közben Livy egyre jobban megszokja közelségét és összes féltve őrzött titkát elárulja neki. Elmondja, hogy édesanyja luxus prostituált volt illetve azt is, hogy egy időben ő is erre az útra lépett, hogy megértse miért dobda el anyja őt ezért az életmódért. A férfi türelmesen hallgatja és támogatja, azonban egy szóval sem árulja el, hogy ő maga pedig férfi prosti, erre a lánynak kell rájönni, azonban ez nyilván akkora törést okoz a lelkében, hogy bár ő elárulta legféltettebb titkait, Miller nem nyílt meg számára.

Livy egy felettébb komplikált személyiség, egyszerre tiszta és érintetlen, míg másrészt képes volt az anyja útját járni 17 évesen és pénzért árulni a testét. Számomra ez a két dolog eléggé kizárja egymást még akkor is ha csak pár hónapig csinálta és évekkel ezelőtt volt. Kicsit hiteltelennek érzem ezért visszafogottságát és félénkségét.

Miller tipik alfahím, aki csak pénzért döngeti meg a nőket, de komolyabban nem érthetjük meg személyiségét ebben a kötetben, remélem hihetőbb lesz, mint Livy.

Összességében:

Olivia egy nem túl jól kitalált főszereplő, akinek határozatlansága végtelenül bosszantó. Miller sem sokban marad el tőle ebben a tekintetben, az, hogy állandóan a nyakánál fogva vezeti szinte bicskanyitogató. Molyon láttam, mások is fennakadtak ezen, már a fordítás hiányosságára is gyanakodtak. Ha nem erről van szó akkor ez egy nagyon antipatikus tulajdonsága, amitől egyelőre nem tudok elvonatkoztatni.

Malpas a Fifty után megírta az Ez a férfi trilógiáját ami szerintem csak halvány koppintása volt annak, azonban Jesse miatt még élvezhető volt. Nem bánom, hogy ezt a sorozatát is elkezdtem, de egyelőre ez még haloványabbnak tűnik, holott az előbb említett soriknak épp a nyitó kötete volt erős. Reméljük valami jót még ki tud hozni a sztoriból, de nem fogom tövig rágni addig a körmeimet.

(Úgy láttam a neten, Livyt előszeretettel hasonlítják Doutzen Kroes-hoz, bár a fejemben lévő lánynak köze nincs a világ egyik legszebb nőjehez, egy ilyen képpel illusztráltam, legyen meg a nép akarata)

 

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Egy éjszaka

Ajánló
Kommentek
  1. Én