Anna Todd - After Ever Happy – Miután boldogok leszünk

Tessát és Hardint már elég meglepetés érte. A köztük lévő kötelék erősebb, mint valaha, de az újabb és újabb kihívások alapjaiban rengetik meg a kapcsolatukat, és Hardin áthatolhatatlannak hitt páncélján is rést ütnek. Miközben mindkettejük családjáról megdöbbentő titkok kerülnek napvilágra, egyértelművé válik, hogy nem is különböznek annyira egymástól. Tessa már nem az a kedves, egyszerű, jó kislány, mint amikor megismerte Hardint, és Hardin sem ugyanaz a szívtelen, mogorva fiú, akibe Tessa beleszeretett.

Nos ennek is vége... nem mondom, hogy nem örülök neki, hogy nem kell tovább olvasnom az idegtépő, egymást ismételgető csatáikat. De mit mondjak... ennek ellenére olvastam. Ha már elkezdtem a sorozatot, akkor be is akartam fejezni. Tehát mégsem lehetett annyira rossz.

Tessa sokat fejlődött a negyedik könyv alatt. Az elején még szinte ugyanaz az idegesítő, naív kiscsaj, a végére felnőtt nő lesz és ez nem csak az eltelt időnek köszönhető. Azt mondjuk nem egészen értem, hogy miért ragaszkodik ahhoz, hogy  évekig külön legyenek, ha végig tudja, hogy nem tud Hardin nélkül élni, de gondolom így érdekesebb. Azt meg pláne nem értem, hogy miért kellett úgy megírni (ismét), hogy minden hímnemű egyed aki csak a környezetében leledzik őt akarja megszerezni... de úgy tűnik ez már csak az ilyen jellegű könyvek típushibája.

Hardin eleinte önmagát hozza. A londoni jelenet már sok volt és mikor eljutottunk megint ugyanoda, hogy ellöki magától a lányt, na itt tényleg elgondolkodtam kicsit, hogy leteszem a könyvet. Nem tettem meg és innentől tényleg jobbá vált a történet. Mind a két főszereplő jelentős jellemfejlődést produkál, mégis Hardin az aki ebben a kötetben többet tesz a kapcsolatukért. Végre. Végre rájön, hogy ha normális párkapcsolatot akar Tessával, akkor annak normális élet az ára és ennek érdekében még terapeutához is eljár. A régi lázadó fiú még ott lapul benne, de már elég mélyen eltemetve. A záró kötetre megkedveltette velem magát Hardin, még akkor is, ha (nyilt titok) Harry Styles-ról mintázta az írónő. Ha nem őt képzeltem volna a karakter helyében azt hiszem jobban el tudtam volna fogadni.

Nos bár úgy tudom a filmes jogokat megvásárolták, remélem az nem négy részből fog állni, annyi nincs ebben a sztoriban. Kicsit úgy érzem az irónő is megunta a végére, ezért csak nagyjából, nagy idő intervallumokat átlépve fejezte be a könyvet.

Kérdés: miért nem tudjuk meg Landon feleségének a nevét?

Értékelés: 3,5

Sorozat: Miután/After

Műfaj: NA

Ajánló
Kommentek
  1. Én