Sophie Jackson - Egy ​font hús

Wes ​Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól…

Wes börtön büntetését töltve találkozik Kat-tel, aki legnagyobb félelmét igyekszik éppen legyőzni. Gyermekkorában tanúja volt annak, hogy bűnözők ölik meg édesapját és bár igyekszik őt megmenteni egy srác elrángatja onnan és órákig nyugtatja, míg meg nem érkeznek a mentősök és a rendőrök. Ezután örökre eltűnik. A lány megfogadja apjának, hogy nem veszi természetesnek azt, hogy gazdag, megpróbál segíteni azoknak akiknek nehezebb élet jutott sorsul. Ezért és mert próbál túl lenni a gyermekkori traumán elszegődik tanítani a börtönbe. Irodalmat tanít pár fogva tartottnak és már egyre jobban érzi magát, még akkor is ha édesanyja helyteleníti tettét és barátai sem maradéktalanul állnak ki döntése mellett. Aztán találkozik Wes-sel, egy önfejű, öntörvényű keményfiúval, akivel hamar összetűzésbe kerül. Mikor felmerül, hogy magánórák adásával segíthet a férfin azonban mégis egyből igent mond. Nem teljesen önzetlen cselekedet ez, egyre jobban vonzódik ugyanis hozzá, hiába bűnös. A kettesben töltött órák alkalmával egyre közelebb kerülnek egymáshoz és mikor feltételesen szabadlábra helyezik Cartert, már azon gondolkozik vajon hogyan fogják túlélni az oktatásokat mikor nem figyelik őket árgus szemmel.

Carter viszonylag hamar rájön arra, hogy ki is a lány. Az ő Barackja, akit évekkel ezelőtt megmentett és akit be kell vallania magának azóta is hiányolt. Tudja, hogy el kell mondania a lánynak, hogy ő mentette meg az életét annyi évvel ezelőtt, de fél, hogy Kat utána eltaszítja magától. Miután kikerül a börtönből visszakerül régi életébe, barátjához Max-hez aki egyre mélyebbre sodródik a kábítószer világában, annak ellenére is, hogy ő átvállalta érte a börtön büntetést. A családjához akik mindig is semmibe vették és ki akarják semmizni a családi örökségéből. Életének egyetlen fénypontja Kat. Egyre több közös élményt élnek át és egyre zsigeribb vonzalom köti őket össze, így egy meghitt pillanatban elárulja titkát a lánynak. Aki miután magához tér a döbbenetből ráébred, hogy mit köszönhet a férfinak és egymáséi lesznek bármennyire szabály ellenes is ez. Az élet azonban nem lesz könnyebb ezután. Kat családja és barátai egyre inkább ellenszenvvel viseltetnek látatlanban is Carter-rel szemben és ennek hangot is adnak. S míg bár legjobb barátnője csak vőlegénye miatt teszi ezt - kiderül, hogy ő Carter egyik unokatestvére, anyja gyűlölete már mélyebbről fakad. Kettőjük vonzalmát azonban nem lehet megállítani, így miután a férfi rádöbben, hogy nem tud tovább élni a lány nélkül meggyőzi annak anyját, hogy adjon neki egy esélyt.

Bár két összetört lélekről van szó, kettőjük gyötrelmének más az oka. Míg Kat egy traumatikus élményt él át gyermekkorában, melyben édesapját el is veszíti így teljesen érthetően pánik rohamokat kap és rémálmokkal küszködik. Ennek ellenére szembe száll a démonaival, sőt egyenesen a szemükbe néz. Szerethető karakter, aki kiáll önmagáért és a cselekedeteiért bárkivel, nem hagyja, hogy eltántorítsák attól amit érzelmei diktálnak.

Wes szerető család nélkül nő fel, egyedül nagymamájához kerül közel, de őt is elég hamar elveszíti. Unokatestvérei csak arra hivják fel egész gyermekkorában a figyelmét, hogy az ő megszületése egy tévedés volt, egy hiba, így bár külsőleg magabiztos, belül önbizalom hiánnyal küszködik.

Max a férfi legjobb barátja nem lopta be magát a szívembe. Igen, függő és az is érthető, hogy miért, de az ok nem teszi szimpatikusabbá azt amivé egyre inkább válik. Riley viszont egy szerethető figura.

Összegezve egy igen szerethető párost ismerhettünk meg. Volt benne dráma, de a kettőjük között működő kémia feledtette a szenvedést. Kiderül, hogy Kat erősebb, mint gondolnánk, míg Carter gyengédebb az előre vártnál. Az pedig, hogy végig Baracknak hívja a lányt annyira aranyos, hogy nem lehet rá haragudni egy sor erejéig sem. Meg kell vallanom a könyv címe teljesen megnyert. Kifejezetten kedvelem amikor a könyv olvasás közben értelmet nyer a cím és nem csak a hangulatot adja át vagy esetlegesen azt sem.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Egy font hús

Ajánló
Kommentek
  1. Én