Samantha Young - Out of the Shallows

Charley and Jake’s story concludes in Out of the Shallows… Somehow, after everything they’ve been through, Jake Caplin and Charley Redford made their way back to one another. But finding each other and staying together are two completely different things. When Charley’s world is flipped upside down, she begins to question the choices and decisions she’s made since her arrival in Edinburgh, and in an effort to grip onto what she holds most dear she believes she must sacrifice her love for Jake.

Történet és szereplők

Miután Charley és Jake megegyeznek annak, hogy adnak egy újabb esélyt kapcsolatuknak hazautaznak az USA-ba. Nem tökéletes minden, hiszen a lány családja nem hajlandó elfogadni szerelmét, s mivel ő maga sem teljesen biztos abban, hogy jól döntött apja és nővére ellenszenve csak tetézi a bajt. Előttük azonban teljes mellszélességgel kiáll Jake-ért, annyira, hogy Andie-vel úgy összvesznek, hogy azután hónapokig nem is beszélnek. Legközelebb akkor hall róla, mikor egy baleset éri és kómába esik. Char azonnal hazarepül, folyamatosan bent van nővére mellett, bűntudatából fakadóan egy ígéretet tesz Istennek, hogy soha többé nem helyezi nővére elé a fiúját, ha visszaadja őt neki. Andi felébred, azonban ez csak arra emlékezteti a lányt, milyen áldozatot kellett ezért hoznia, így szakít Jake-kel, lényegében indok nélkül. Ez után csak lézeng és őrjöng, senki nem tudja mi történt vele, álmát is feladja, hogy rendőr legyen. Egy váratlan fordulat következtében azonban négyesben felkerekednek, hogy elbúcsúztassák Becks édesapját. Az összezárt idő alatt Char végre elmondja Jake-nek, hogy mi történt és miért is nem lehetnek együtt, nyitni azonban nem tud felé. Hazatérvén azonban végre elmegy nővéréhez, aki megbocsát neki és még szakember segítséget is szerez számára.

Lassan rendeződnek a dolgok Charley fejében, rájön, hogy miért van hőskomplexusa, miért akart annyira rendőr lenni, de Jake-kel nem tud dűlőre jutni. Addig, míg ki nem derül, hogy a fiú bár azt ígérte vár rá ameddig csak kell, már elengedte. Ekkor Európába utazik a fiú után és újra egy pár lesznek.

Charley egy magabiztos, nagy szájú, de kedvelhető karakter volt az előző kötetben, ennek most csak nyomai vannak. Szinte végig bizonytalan, zárkózott és küzd a démonaival. Nem osztja meg a problémáit senkivel sem, így szinte mindenkit eltaszít maga mellől akit szeret. Pszichológus segítségével a könyv végére rájön erre és újra nyitni tud szerettei felé.

Jake már az első kötet végére kicsit hősszerelmes érzést keltett, ebben a részben azonban tényleg mindent megtett, hogy visszakapja párját. Ez a történet most kevésbé szólt róla, inkább a lány problémáit helyezte előtérbe, a fiú csak végig asszisztálta.

 

Összességében:

Az előző kötet izzása kevéssé érezhető ebben a részben, inkább arról szól, hogyan ront el mindent Charley, majd építi újra az életét. Ezt leszámítva érdekes olvasmány, de kellett ehhez az, hogy még emlékezzem az előzményekre, örülök, hogy egymás után olvastam a könyveket. Ha eltelt volna egy kis idő, azt hiszem már én is csak idegesítő időhúzásnak éreztem volna. Jake szinte nem is létezett ebben a kötetben, csak annyi volt a szerepe, hogy akarja a lányt. Aztán mikor már végre életszagúan elengedi, akkor döbben rá Charley végre, hogy ő is akarja a szerelmüket. Ehhez azért kellett jó pár oldal szenvedés. Nem egészen értem, hogy ha a nővére pszichológus, miért is nem sietett segítségére korábban, de akkor nyilván nem lett volna miről írni.

Egy szó mint száz, lehetett folytatni az előző kötetet, hisz nem tisztáztak minden problémát, értem is az alapvető problémákat, de azt hiszem túl nagy hangsúly fektetett most erre az írónő. A váltott idősík még mindig tetszik, mint ahogyan az is, hogyan jövünk rá ismét folyamatosan mi az alap probléma, ami elválasztja őket, de ez az alap most gyengébb lábakon áll. Életszagúbb, mint az előző - nem kell mindig el fiatalnak meghalnia ahhoz, hogy könyvet írjunk - de bugyutább is.

Értékelés: 4/5 (azt hiszem még az előző kötet miatt kicsit magasabb az érték, mint reális lenne)

Műfaj:New Adult

Sorozat: Mély víz 2.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én