Sherrilyn Kenyon - Bűnös ​éj

A ​Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes. Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim. Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger.

Szeretem a Kenyon által megteremtett Sötét vadászokról szóló világot. Pár évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy a 15. kötetig elolvastam mindent amit csak lehetett, ezért meglepett, hogy ez a kötet most megjelent magyarul. Azt el kell árulnom,hogy viszonylag a sorozat elején rájöttem, hogy ez egy út számomra Acheron kötetéig és ennek megfelelően is olvastam.Voltak részek amik ettől eltekintve tetszettek és voltak amelyek kevésbé, de tudtam, hogy a katarzis majd annak a bizonyos könyvnek az olvasásával következik be. Akkor ez így is történt és mivel ez már évekkel ezelőtt volt,  kicsit gondolkodtam, hogy akarom-e most külön állóan elolvasni ezt a részt ebből a komplex világból. Úgy gondolom az ilyen sorikat úgy jó olvasni, hogy már sok kötet megjelent, hogy teljesen átéld és át is tudd érezni a világát. Aztán megadtam magam.

Alexion a zsigereiben érzi, hogy valami rossz közeleg, a Sötét Vadászok Acheron ellen szervezkednek ezért megjelenik az emberi világban, hogy megállítsa a közelgő világ végét. Dangernél a francia vadásznőnél kezdi a csatáját, s bár kis időbe tellik, de a nő képes elfogadni azt, hogy ki ő - az első SV-k egyike, aki ráadásul Árnyként végezte - és azt is, hogy Acheron nem az akinek beállítják egy vérszomjas démon. A társaság azonban megosztott ebben a tekintetben, Kyron kezdi meggyőzni a többieket, hogy jobban járnak, ha Ash-t kiiktatják, s ebben a szervezkedésben nagy szerepe van Stryker, aki mindent bevet, hogy Alexiont megölje és ezzel gyengítse a férfit. A mindenbe beletartozik két Charonte démon is, kiknek egyike, mint kiderül a Simi nővére és bár az egész könyvet áthatja a szarkasztikus humor, azt hiszem a két démon ennek egyik csúcspontja. Alexion és Danger egyre mélyebben éreznek egymás iránt, de mivel a férfi nem élet a földön, csak átmeneti testben létezik, így tudják hogy számukra nem létezik a happy ending. Ebben azonban tévednek, mert bár Acheron nem mentheti meg bajtársát a szenvedéstől, attól hogy elveszíti a szeretett nőt, azonban a saját világukban, ahol nem szükséges az emberi test tovább élhetnek.

Mint már említettem ezt a könyvet is áthatja a Kenyonra oly jellemző szarkasztikus humor és emaitt ha nem is lett kedvenc, de egy erős közép szintet elért. Az komoly plusz pontot ér, hogy viszonylag sokat megtudtunk Ashről és Simiről is, meg-meg repedezett a későbbi titok burka, s ezáltal még inkább felcsigázta az érdeklődésemet. Oly annyira, hogy úgy döntöttem gyorsan újra is olvasom Acheron kötetét, de ez már egy másik post lesz.

 

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Urban Fantasy

Sorozat: Sötét vadászok 8.

Ajánló
Kommentek
  1. Én