Jennifer Probst - Keresd a szépet

Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének.

Történet:

Gen épp az esküvője előtt kap egy kisebb pánikrohamot és érzéseire hallgatva elmenekül a templomból. Legnagyobb szerencséjére pont legjobb férfi barátjába Wolfe-ba ütközik miután kisietett az ablakon, aki segítségére siet, gyorsan megszökteti családja vidéki házába. Bár az utóbbi időben eltávolodtak egymástól a lány ex-vőlegénye miatt még mindig jól el tudják ütni az időt együtt, főként ha betartják a legfőbb szabályt, nem kérdeznek. Gen azonban folytonos akaratlan elszólásaival rávezeti a férfit, hogy a fő probléma az volt, hogy David az ex teljesen leépítette Gen akaratát és önbizalmát az élet minden területén. Bizonyítandó, hogy ez csak egy rossz ábránd részegen be is bizonyítja a lánynak, hogy mennyire vonzónak tartja. Persze ez után eltávolodik, hisz neki is van rejtegetni valója bőven, nem akarja pont a legjobb barátját megsebezni. Miután visszatérnek a való világba a volt vőlegény tovább keseríti Gen életét mind bent a kórházban, mind az otthonában, mindenképp vissza akarja szerezni a lányt, bár számára ez csak egy játszma. Mivel Wolfe nem akarja egyedül hagyni nehogy bántódás érje, beköltözik hozzá egy pár hétre, míg csitulnak a kedélyek. Azzal azonban nem számol, hogy így mennyire megnehezíti a saját dolgát, hogy távol tartsa magát a lánytól. Egyre jobban összemelegednek, és végül a barátság extrákkal mellett döntenek. Bár akaratlanul egyre többet mutat magából a lánynak elfogadni nem tudja érzéseit, őszintén hisz abban, hogy Gen jobbat érdemel, így végül legnagyobb félelme válik valóra, teljesen elveszíti a lányt. Miután rendet tesz a fejében persze rádöbben, hogy fejest kell ugrania az ismeretlenbe és vállalnia kell a kapcsolattal járó veszélyt így végül visszaszerzi a lányt.

Szereplők és összefoglalás:

Gen egy magabiztos, karakán okos nő akit teljesen behálóz a vőlegénye, már észre sem veszi, hogy mennyire a manipulációra épül a kapcsolatuk. Mikor máskor döbbenne rá erre, mint az esküvője előtt 10 perccel... de kellenek az ilyen teátrális jelenetek az ilyen jellegű könyvekbe. Szimpatikusnak találtam a karaktert, de teljesen valamiért még sem sikerült megkedvelnem.

Wolfe a tipik rosszfiú, alsógatya modell, tetovált milliomos. Sablon. Ettől függetlenül kedveltem, de hogy a múltját miért kellett ilyenre megírni nem értem. Bírom a megtört férfi karaktereket, meg persze azt ahogyan betöri őket egy erős nő, de most valahogy ez sem volt az igazi. Ilyen romantikus történetbe nem illett szerintem a múltja. Viszonylag hamar sejteni lehet, hogy mi fog történni vele, de sokáig csöpögteti az írónő az információt.

A többiekről viszont jó volt olvasni. Már régóta nem olvasok fülszövegeket, mert sokszor lelövik a poént, szeretem ha teljesen magamtól fedezhetem fel egy könyv világát, így nem tudtam, hogy visszaköszönnek majd a Milliárdosfeleségek szereplői. Utólag olvastam, hogy sokan várták ezt a könyvet, őszintén én azt sem tudtam ezek ketten melyik kötetben szerepelhettek, pedig úgy gondolom nagyjából emlékszem a könyvekre, mind a két sorozatból, bár tény, nem most olvastam őket. Ezzel azt hiszem el is mondtam mindent.

Egyszerű, egyszeri olvasmány, remélem a következő kötet jobb lesz, Arilyn története már itt beköszönt és tetszett.

 

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Keresd ...

Ajánló
Kommentek
  1. Én