Sophie Jackson - Egy ​font hús

Wes ​Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól…

Wes börtön büntetését töltve találkozik Kat-tel, aki legnagyobb félelmét igyekszik éppen legyőzni. Gyermekkorában tanúja volt annak, hogy bűnözők ölik meg édesapját és bár igyekszik őt megmenteni egy srác elrángatja onnan és órákig nyugtatja, míg meg nem érkeznek a mentősök és a rendőrök. Ezután örökre eltűnik. A lány megfogadja apjának, hogy nem veszi természetesnek azt, hogy gazdag, megpróbál segíteni azoknak akiknek nehezebb élet jutott sorsul. Ezért és mert próbál túl lenni a gyermekkori traumán elszegődik tanítani a börtönbe. Irodalmat tanít pár fogva tartottnak és már egyre jobban érzi magát, még akkor is ha édesanyja helyteleníti tettét és barátai sem maradéktalanul állnak ki döntése mellett. Aztán találkozik Wes-sel, egy önfejű, öntörvényű keményfiúval, akivel hamar összetűzésbe kerül. Mikor felmerül, hogy magánórák adásával segíthet a férfin azonban mégis egyből igent mond. Nem teljesen önzetlen cselekedet ez, egyre jobban vonzódik ugyanis hozzá, hiába bűnös. A kettesben töltött órák alkalmával egyre közelebb kerülnek egymáshoz és mikor feltételesen szabadlábra helyezik Cartert, már azon gondolkozik vajon hogyan fogják túlélni az oktatásokat mikor nem figyelik őket árgus szemmel.

Carter viszonylag hamar rájön arra, hogy ki is a lány. Az ő Barackja, akit évekkel ezelőtt megmentett és akit be kell vallania magának azóta is hiányolt. Tudja, hogy el kell mondania a lánynak, hogy ő mentette meg az életét annyi évvel ezelőtt, de fél, hogy Kat utána eltaszítja magától. Miután kikerül a börtönből visszakerül régi életébe, barátjához Max-hez aki egyre mélyebbre sodródik a kábítószer világában, annak ellenére is, hogy ő átvállalta érte a börtön büntetést. A családjához akik mindig is semmibe vették és ki akarják semmizni a családi örökségéből. Életének egyetlen fénypontja Kat. Egyre több közös élményt élnek át és egyre zsigeribb vonzalom köti őket össze, így egy meghitt pillanatban elárulja titkát a lánynak. Aki miután magához tér a döbbenetből ráébred, hogy mit köszönhet a férfinak és egymáséi lesznek bármennyire szabály ellenes is ez. Az élet azonban nem lesz könnyebb ezután. Kat családja és barátai egyre inkább ellenszenvvel viseltetnek látatlanban is Carter-rel szemben és ennek hangot is adnak. S míg bár legjobb barátnője csak vőlegénye miatt teszi ezt - kiderül, hogy ő Carter egyik unokatestvére, anyja gyűlölete már mélyebbről fakad. Kettőjük vonzalmát azonban nem lehet megállítani, így miután a férfi rádöbben, hogy nem tud tovább élni a lány nélkül meggyőzi annak anyját, hogy adjon neki egy esélyt.

Bár két összetört lélekről van szó, kettőjük gyötrelmének más az oka. Míg Kat egy traumatikus élményt él át gyermekkorában, melyben édesapját el is veszíti így teljesen érthetően pánik rohamokat kap és rémálmokkal küszködik. Ennek ellenére szembe száll a démonaival, sőt egyenesen a szemükbe néz. Szerethető karakter, aki kiáll önmagáért és a cselekedeteiért bárkivel, nem hagyja, hogy eltántorítsák attól amit érzelmei diktálnak.

Wes szerető család nélkül nő fel, egyedül nagymamájához kerül közel, de őt is elég hamar elveszíti. Unokatestvérei csak arra hivják fel egész gyermekkorában a figyelmét, hogy az ő megszületése egy tévedés volt, egy hiba, így bár külsőleg magabiztos, belül önbizalom hiánnyal küszködik.

Max a férfi legjobb barátja nem lopta be magát a szívembe. Igen, függő és az is érthető, hogy miért, de az ok nem teszi szimpatikusabbá azt amivé egyre inkább válik. Riley viszont egy szerethető figura.

Összegezve egy igen szerethető párost ismerhettünk meg. Volt benne dráma, de a kettőjük között működő kémia feledtette a szenvedést. Kiderül, hogy Kat erősebb, mint gondolnánk, míg Carter gyengédebb az előre vártnál. Az pedig, hogy végig Baracknak hívja a lányt annyira aranyos, hogy nem lehet rá haragudni egy sor erejéig sem. Meg kell vallanom a könyv címe teljesen megnyert. Kifejezetten kedvelem amikor a könyv olvasás közben értelmet nyer a cím és nem csak a hangulatot adja át vagy esetlegesen azt sem.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Egy font hús

Kylie Scott Play – Futam

Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret… Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit.

Az sorozat első része nem győzött meg, úgyhogy enyhe kétkedéssel kezdtem bele a sorozat második kötetébe. Ez viszont teljesen levett a lábamról, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen sablonos, unalmas felvezetés után ilyen jó könyvet lehet írni. Az első részből nem sok mindenre emlékeztem azon kívül, hogy nem igazán tetszett, de nem is kellett sok ismeret ehhez a történethez. Igen a banda ugyanaz, David és Evie ugyanazok, de szerencsére nem főszereplők. Korábban hiányoltam a főszereplő férfi átütő erejét, nos ezt most Mal hozta. Vicces volt. Néha nagyon. Fel-fel nevettem olvasás közben és szinte végig mosolyogtam. Néha erőltetettek voltak a poénok, de többnyire váratlanul értek és pont ezért hatottak. Anne nem hozott többet, mint amit egy hasonló karaktertől várok, de így együtt jók voltak, szerencsére nem tépelődött sokat, nem kellett az állandó picsogásáról olvasom. Az egyetlen negatívum, hogy nem tudnak az írók leszokni a halálról, mint egy párt összekovácsoló erőről? Azt hiszem anélkül is egymásra találhattak volna, hogy Mal anyukája meghal, de nem tudhatom, hogy esetlen ennek a következő kötetben lesz-e még jelentősége. Itt most kihagytam volna, de ettől eltekintve még kifejezetten tetszett a könyv. Most már nyugodt szívvel ajánlom akár az első kötetet is, ha valaki egy kis felvezetésre vágyik és kíváncsi vagyok Jimmy történetére, bár attól tartok az nem lesz ilyen vidám

éééés ime a kép

 

Műfaj: NA
Sorozat: Stage Dive 1.

Értékelés: 4,5/5

 

Robin LaFevers - Gyilkos kegyelem

A késő tizenötödik században Mortain, a halál istene, kiválasztja a fiatal Ismae-t, hogy legyen a szolgálója és orgyilkosa. Egy távoli szigeten álló kolostorban a többi hozzá hasonló lánnyal együtt megtanulja a ravasz hadviselés és nőies művészetek minden fortélyát, így semmi nem akadályozhatja abban, hogy teljesítse küldetését, és végrehajtsa a halál istenének parancsait. A kolostor a válsággal küzdő bretagne-i udvarba rendeli a lányt, ahol a gyanakvó nemes, Gavriel Duval szeretőjének szerepét kell eljátszania.

Történet és szereplők:

Ismae története nem kezdődik szépen, édesapja nőül adja egy parasztnak, mivel ő maga fél tőle, hiszen anyja annak ellenére, hogy igénybe vette a füvesasszony segítségét nem tudott megszabadulni tőle, ennek őrzi bizonyítékát testén hegek formájában. Apja fél tőle, de ennek ellenére megkeseríti életét, mint mindenki más a falujában. Férje sem tesz másként miután meglátja a hegeket, éktelen haragra ébred, megveri és tömlöcbe veti. Innen egy vándor pap és a füvesasszony menti meg, akik elküldik Mortain isten kolostorába, hiszen ő nem már, mint az istenség lánya, hiszen túlélte a magzatelhajtó mérgeket. Az apát asszony rögtön próba elé is veti, méreggel átitatott bort itat vele, de szinte meg sem rezzen, bizonyítékot nyert tehát a mérgek elleni immunitása és valódi származása. A következő éveket a kolostorban tölti, megtanul ölni és ezen tudását főként a férfiak ellen akarja kamatoztatni, hiszen élete megkeserítői ők voltak, míg biztonságba nem került. Ahogy eléri a megfelelő tudásszintet és kort megkapja első megbízatását, hogy iktasson ki egy embert aki a korona ellen szövetkezik.Sikeres bevetése után nagyobb feladatot kap, követnie kell Duval-t a hercegnő udvarába, hogy megelőzzék a további összeesküvéseket és szemmel tudják tartani a férfit. Az udvarba érve kell szembesülnie azzal, hogy nem biztos abban, hogy a kolostor összes tanítása felkészítette az ott elkövetett cselszövésekre, de elkezdi kibogozni a szálakat, ami azzal jár, hogy elkezd megbízni a férfiban bár sokan ennek ellenkezőjét akarják elérni és egyre jobban átlátja ki is áll valóban a hercegnő mellett és ki van ellene. Sok a kérő aki mind el akarja nyerni a kezét és a Bretigne feletti hatalmat és ennek érdekében a gyilkosságtól sem riadnak vissza. Ismae keresi az embereken Mortain jelét - mely az jelenti, hogy az isten halálra ítélte őket - és követ az apát asszony utasításait, de egyre kevésbé meggyőződésből, mind inkább a belenevelt alázatosságból. A fordulópontot az a csata hozza mely során sok ember meghal, ekkor találkozik szülőatyjával is, aki elmondja neki, hogy bárhogyan is tesz hozzá tartozik és szeretni fogja, nem muszáj, mindig a feletteseire hallgatnia. Ráébred ekkor, hogy kegyelemből is lehet ölni és ő ezt az utat akarja járni, segít a megsebesített katonáknak átkelni a másvilágra. Eközben egyre közelebb kerül Duval-hoz, akivel egymás iránt érzett vonzalmuknak nem tudnak ellenállni, azonban a férfit cselszövések bujkálásra kényszerítik, ráadásul méreg kerül a szervezetébe, mely ellen sokáig Ismae sem tud tenni. Visszatértekor azonban rádöbben, hogy ő maga tudja semlegesíteni a férfi szervezetébe jutott mérget, így szerelmük betejesedik. Miután a férfi visszanyeri egészségét rájönnek, hogy ki mozgatja a szálakat, Ismae azonban kegyelmet gyakorol ekkor is és megkíméli a kancellár életét.

A hercegnő udvarát átszövő intrikák nem szűnnek, meg azonban a fő mozgatórugót sikerül kiiktatniuk és Ismae is ráébred, hogy Mortain mellett más férfi is megfér a szívében.

Ismae egy haragtól fűtött mégis érzékeny lány, nem egy harcos amazon, bár tettei ezt mutatják, nem élvezi az öldöklést, csupán megtanították rá. Visszafogott és cseppet sem magabiztos ha férfiakról van szó, mégis kedvelhető karakter, legalábbis nem ellenszenves.

Duval egy lojális férfi akit minél inkább megismerünk annál jobban megkedvelünk, de számomra színtelen, szagtalan maradt.

 

Találtam egy nagyon jó fanvidit ami az egész cselekményt megjeleníti és a szereplőket is nagyon jól eltalálták:

https://www.youtube.com/watch?v=P3DNgvkkREo

 

Összességében:

A szerelmi szál is érdekes a történetben, de számomra nem ez volt a fő szál. Kifogásolhatnám, hogy az irónő nem írta le tökéletesen a karaktereket, bár olyan sokan voltak, hogy talán erre nem is lett volna hely. De az, hogy nem tudom pontosan, hogy hogyan néznek ki még eltudtam képzelni őket és nem is volt hiányérzetem. A cselekmény annyira szépén és bonyolultan épült fel, hogy ezt a hiányérzetet kitöltötte. Mivel a következő regénynek róluk kettőjükről szólnak, nem is kellett volna jobban leírni őket, fel kellett vezetni a többiek történetét.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Fantasy, romantikus

Sorozat: A halál szépséges szolgálólányai

Samantha Young - Into the Deep – Mély víz

Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel! Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte őt, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t.

Történet és szereplők:

A jelenben Skóciában vagyunk, ahol az amerikai Charley barátnőjével Claudiával egy évet tölt az egyetemen, hogy kimozduljon otthonról és tapasztatlatot szerezzen. Hamar összetalálkoznak az ellenállhatatlan Becks-szel, aki elhívja őket egy buliba. A partyn azonban minden rosszul sül el, kiderül, hogy az új srác legjobb barátja Jake, a lány exbarátja, aki a lány akarata ellenére belopta magát annak idején nem csak az ő, de a családja szívébe is. A fiú bocsánatot kér a múltban elkövetett hibájáért, a lány azonban viszonylag hajthatatlan, de azt elfogadja, hogy legyenek barátok. A fiú baráti körében is nagyszerűen érzik magukat, annak ellenére is, hogy Claud és Becks sokat nyírják egymást. Jake barátnője is ide tartozik, így néha nehéz a lánynak feldolgoznia, hogy a fiú túllépett rajta, de állandó gyötrődései ellenére látszólag állja a sarat. Egyre több minden derül ki arról, hogy mi is vezetett a szakításukhoz, ennek megértésében minket úgy segít az írónő, hogy vissza-visszatérünk a múltba, apránként kapjuk meg a történetet miszerint Jake 16 éves korában költözött a családjával Charley szülővárosába, ahol édesapja munkája miatt nem fogadták tárt karokkal őket. Egyre több összeütközésbe kerül ő maga is emiatt az iskolában. A rivális ügyvéd unokaöccse megkeseríti az életét míg egy buli alkalmával végzetes balesetet nem szenved. Ezután még inkább elmérgesedik a helyzet a kisvárosban, melynek eredményeképpen Jake és családja elköltözik 3 nappal azután, hogy ő szakít a lánnyal. Charley sosem tudta meg, hogy mi vezetett el idáig, teljesen kizárta az érzéseiből. Most viszont, 4 évvel a történtek után úgy tűnik Jake túl tudott lépni a múltján és végre tud ismét szeretni. A baj csak az, hogy egy másik lányt, Melissát.

A két fiatal azonban nem tud ellenállni egymásnak és egy barátokkal töltött hétvégén Charley végre enged az érzéseinek és összejön a fiúval. Az érzelmek bevallása egyelőre még várat magára, de a fiú fokozatosan kezdi meggyőzni arról, hogy mindenkinek jár egy második esély, még ha családja nem is így gondolja.

Charley egy hőskomplexussal megáldott egyetemi hallgató, akit a kisvárosban csak Supergirl-nek hívnak, mivel gyermekkorában megmentette a nővére életét. Erős, határozott, nagyszájú és rettenthetetlen lány, akinek két gyengéje van a családja illetve Jake. Számomra szerethető karakter az éles nyelvével, vicces okos, olyan szereplő akivel azonosulni lehet.

Jake-t 16 éves korában megtöri az élet és bármennyire is úgy gondolja akkor, hogy megtalálta élete értelmét Charley-ban a sok piszkálódés és fő ellenlábasa halála annyira kikészíti, hogy elhagyja a lányt, akit pedig úgy érzett örökké szeretni fog. 4 évvel később mikor már megérti, hogy nem az ő hibája volt a srác halála, és nem is Charley-é, miután találkoznak ismét nem tud ellenállni a lánynak és fokozatosan hódítja vissza annak szívét. Jake-et bírtam, de nekem néha sok volt miután rájött, hogy mit akar, bűntudata van, elhiszem, de egy 20 éves fiúban véleményem szerint nincs ekkora kitartás, hogy megkapjon teljesen egy lányt. DE főszereplő hősszerelmes elnézzük neki.

Claud és Becks a zenekar többi tagjával együtt nagyon szerethető mellékszereplők, őszintén néha már jobban vártam, hogy hogyan alakul az ő sorsuk, mint hogy mi lesz a főszereplőkkel. Ők ketten kaphatnának egy saját könyvet.

Összegzés:

Samantha Young még mindig érdekesen ír. Az alaptörténet nem kirívóan jó, viszont olyan szenvedéllyel teli ahogyan megfogalmazza, hogy alig tudtam letenni a könyvet. A két főszereplő között nem csak érezni lehetett a feszültséget – minden értelemben vett feszültséget –, hanem tapintani is, kisistergett a könyv lapokról.A váltott idő használata pedig csak még érdekesebbé tette a sztorit, alig vártam, hogy kiderüljön mi az alapja a problémáiknak.
Na ide nekem a folytatást!

Egy hibája van a könyvnek, a borítón lévő lány, szerintem köszönő viszonyban sincs azzal, ahogyan Charley-nak ki kellene néznie, gyanítom őt szerették volna megjeleníteni. Nem sikerült.

Értékelés:4,5/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Mély víz 1.

Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján.

Történet és szereplők

Olivia és Mia Angliába érkeznek édesanyjukhoz, aki nyughatatlan lélek lévén már rengeteg helyen dolgozott és citálta magával lányait is. Gyermekei azonban abban reménykednek, hogy végre gyökeret verhetnek valahol, elegük van az utazgatásból, az állandó iskolaváltásokból, egyedüli biztos pont az életükben Lottie, a dadusuk. Vágyuk valóra is válik, mivel anyjuk bejelenti, hogy összeköltöznek szerelmével, úgy tűnik talált végre megfelelő társat magának. A férfinek van már két gyermeke, egy iker testvérpár. Közülük Grayson felkelti Liv figyelmét már az első bemutatkozó vacsora alkalmával titokzatosságával. Annyira felkavarja a rejtély amit a fiúval kapcsolatban érez, hogy vele és barátaival álmodik. Egy temetőben vannak, ahol a fiúk további misztikus dolgokat mondanak, majd miután kiderül számukra, hogy a lány végig ott kémkedett nem gerjednek haragra, úgy tűnik pontosan beleillik a terveikbe. Másnap persze minden megy tovább a maga útján, míg az egyik srác el nem szólja magát. De hogyan is tudhatná miről álmodott Liv? A négyes egyre jobban befogadja maga közé és bár Grayson próbálja megakadályozni beszervezik a lányt maguk közé. Kiderül a nagy titok: előző évben Arthur - a leggyönyörűbb menő csákó akit a föld valaha is magán hordott - barátnője talált egy régi könyvet ami démonidézésről szól. A fiúknak részegen nagy poénnak tűnt feltörni ezt a pecsétet, csak kívánniuk kellett valamit, megvágni a kezüket, megosztani a vérüket és latinul kántálni. Azonban ezután feltűntek egymás álmában, a kívánságok pedig elkezdtek valóra válni. Minden rosszra fordult azonban mikor kiderült, hogy már egyikük sem szűz, mivel a végső pecsétet egy szűz vérével lehet felnyitni. Ezért fordultak most Liv-hez, hogy lépjen be közéjük. Mivel a lány nem hisz a misztikumban, belevág a kalandba. Azonban kezd ő is ráébredni, hogy van valami félelmetes ebben az egészben, egyre kevésbé mert elaludni, főként miután kiderül, hogy Arthur arra készül, hogy álmukban feláldozza szerelmét Anabelt, hátha így meg tudja törni a démon hatalmát felettük. Mint kiderül azonban a szálakat a háttérből a barátnő irányítja. Dehogy akarja ő feláldozni magát, épp ellenkezőleg, Liv vérére vágyik, hogy feltörje végre az utolsó pecsétet. Elismeri, hogy a fiúkat csak kihasználta, még a saját barátját is. Szerencsére Grayson és Henry - akivel Liv egyre közelebb került időközben - időben odaér, így megmentik a lányt. Vége van azonban az álmokban való járkálásnak ezzel?

Liv egy szerethető karakter. 16 éves, kissé átlagos, de okos és rejtélyekre vágyó gimnazista lány. Már az első pillanattól kezdve vonzódik Henry-hez, bár őszintén én a könyv elején azt gondoltam Grayson is befutó lehet. Eddig szerencsére nem jött képbe semmiféle szerelmi háromszög, remélem ez így is marad. Testvére Mia hasonló tulajdonságokkal bír, remek mellékszereplő, a hóbortos és most már szerelmes Lottie pedig hozza a vicces háttérfigurát, kiegészítve a szülőkkel.

A fiúk egyelőre rejtélyesek, egyikükre sem tudnám azt mondani, hogy nem tud majd meglepni a következő kötetekben. Talán Arthur az egyetlen akinek a titka jelenleg kiderült, de hogy Anabel hogy tudta ennyire az ujjai köré csavarni a szépfiút egyelőre nem derült ki. Természetesen Henry a legtitokzatosabb, a fiút érdekli az álmok misztikuma és egyre jobban belemerül, egyre ügyesebb azok alakításába. Bár úgy tűnik Liv iránt őszintén érdeklődik, biztos vagyok benne, hogy sok konfliktus forrása lesz még az érdeklődése és magának valósága.

Összességében:

Egyelőre nem annyira szövevényes és összetett, mint az időtlen szerelem trilógia, de van benne potenciál. Ez nyitó kötet volt, amelynek az lényege, hogy bemutassa a világot amit az irónő megteremtett, de így is letehetetlen volt. Akartam tudni, hogy mit titkolnak ennyire a fiúk, aztán miután ez kiderült, hogy mit lehet ezzel kezdni, hogy miért kezdett el félni már Liv is, aki addig szkeptikusan állt a dolgokhoz. Mit rejtegethetnek még a srácok, főként Henry? Mindenre természetesen nem kaphattunk most választ, hiszen sorozatról van szó, de a lezárása így is jól sikerült. Anabel és az álom miatt természetesen függővég, de mégis lezárja az első könyv történéseit. A szavakkal és a történet vezetéssel még mindig jól bánik Gier, a gimnáziumi életet is nagyszerűen leírja. Vajon ki lehet a titokzatos pletykagép?

Tipikus tiniregény ez is, azonban a történet érdekessége miatt ajánlom 16 évesnél idősebb olvasók részére is. Sajnos nem sikerült megtalálnom, hogy mikor jön ki magyarul a következő rész, de addig is németül tudó olvasók, kalandra fel!

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Regény

Sorozat: Silber-trilógia 1.

Sarah J. Maas - Crown of Midnight – Éjkorona

Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?

Történet és szereplők:

Celena legyőzi ellenfelét a király bérgyilkosa című versenyben, s ezáltal elnyeri azt a kegyet, hogy ha a gonosz király rámutat valakire, neki meg kell ölnie az illetőt. Azonban ez csak a látszat. Továbbra is rengeteget edz Chaol-lal, viszont a sok energiát, tudást és képességet ami benne rejlik nem arra használja, hogy embereket végezzen ki ok nélkül, hanem arra, hogy hogyan játssza ki a király utasítását. Ugyanis egyetlen embert sem öl meg azok közül akikre az rámutatott, ultimátumot ad nekik, hogy tünjenek el és akkor nem bántja őket. Szóval bár kívülről kegyetlen gyilkos aki mindig leszállítja a fejet amit kértek (egy kórházból szerzi ezeket), el tud számolni a lelkiismeretével. Az utolsó név amit kap, régi ismerőse Archer, a kurtizán. Nehemiával remekül kijönnek, a hercegnő a rémjelek jelentésére tanítja, miközben a próbálja a sírkamra rejtélyét is megoldani. Chaol-lal a kapcsolatuk egyre szorosabb, amit Dorian herceg is észlel. Azt azonban nem tudja, hogy boldogságuk be is teljesedik, és kerek egy hétig olyan rózsaszín ködös boldogságban élnek mind a ketten, amire a könyv fő vonalát ismerve nem számítottam.

Aztán Chaolt elraboltatja Archer azt bizonyítandó, hogy nem teljesen őszínte a lánnyal, s míg ő a kapitányt menti a Nehemiát az ágyában kegyetlenül meggyilkolják. Ez az esemény annyira megrázza Celenát, hogy majdnem megöli Chaolt, végül nem teszi, de nem tudja megbocsátani, hogy nem figyelmeztette a hercegnőt fenyegető veszélyről. Később halála előtt Archer beismeri, hogy direkt rendezte így az eseményeket, még saját szövetségesét Nehemiát is képes volt beáldozni azért, hogy megkaphassa a bérgyilkost, de ennek ellenére Celena képtelen megbocsátani Chaolnak.

A lány idő közben megtudja, hogy a rémkaput amit a tündérek lezártak csak a három rémkulccsal ki lehet nyitni amiből  kettő valószínűleg a királynál van. Kezdi összerakni a képet, hogy kiket használ fel a cselszövéseihez és hogyan játssza ki az embereket, azoban amikor megnyit egy rémkaput, hogy Nehemiával beszélhessen és besétál azon Chaol rájön, hogy ő is tündér. A kapitány még mindig szereti, többre becsüli, mint a saját életét ezért úgy dönt, hogy a szerinte legjobb helyre küldi a lányt, azonban ezzel csak még nagyobb galibát okoz.

Celena bár a könyv elején nem hozza a legbrutálisabb formáját, sőt a történet közepénél romantikus érzelmeit helyezi előtérbe, a könyv végére überdurva lesz. Nehemia halála után minden érzelmet kizár magából, csak ritkán Dorián mellett mosolyodik el. Nem is nagyon kommunikál senkivel sem rajta kívül, próbálja kibogozni a szálakat és ezért mindent feláldoz, csak a célra összpontosít. A hercegnőnek tett ígérete pedig megpecsételi sorsát, végre elfogadja, hogy ki is ő és tesz annak érdekében, hogy legyőzze a királyt. Kedvelem a személyiségét, mert bár néha önmaga alatt van, nem picsog, nem rinyál, összeszedi magát és megy tovább. Szemtelen, de tudja, hogy mikor kell csendben maradnia. Végre nem egy idegesítő butácska lány a főszereplő, hanem egy igazi egyéniség.

Chaolt már az előző kötetben megkedveltem és bár nem rajongok a manapság oly divatos szerelmi háromszögekért, ha választanom kellene a két fiú közül, én őt választanám. Lemondott mindenről amiatt, hogy a herceget, a barátját szolgálhassa, végre neki is kijárt egy kis boldogság és önzés. A könyv végén pedig mikor Celenáért is feláldozza magát még szimpatikusabbá teszi a kapitányt. Dorián egy fiú barát lenne mellettem is azt gondolom. Bár sok a közös bennük Celena-val valamiért nem tudnék vonzódni én sem hozzá, mint ahogy a lány sem teszi igazán.

Összességében:

Helyes, hogy nem ez a szerelmi szál teszi ki a történet fő vonalát. Persze jó, hogy van benne egy kis romantika, mégis csak piros pöttyös könyvről van szó, azonban a kitalált világ, a leírások bőven kielégítik a már egy ideje fantasy után sóvárgó részemet. Celena badass, még akkor is ha épp a föld fölött lepeg 2 méterrel, vagy elengedi az áldozatait. Ha kell olyan keménység költözik belé, hogy nem csak Chaol hőköl hátra.

Talán egy éve olvastam a könyvet angolul, mivel az első kötet után egyből folytatni akartam, azonban itt meg is ragadtam, mert a harmadik kötetet addigra még ki sem adták. Most újra olvasva (magyarul), ismét át tudtam élni a sztorit, nem kellett átlapoznom részeket (hisz már olvastam), végig fenntartotta az érdeklődésemet. A vége pedig brutál, úgyhogy ide nekem a 3. részt! Kezdem is gyorsan.

Kíváncsi vagyok arra mi fog történni Doriannal, hogyan tudja kezelni a mágiáját. Celena mit fog csinálni a saját népénél (a számára kiadott feladatot nem fogja elvégezni, ebben szinte biztos vagyok), a végén tényleg ő lesz a királynő? Chaol hazautazik ígéretéhez híven? Fognak ők még találkozni valaha? És a nagy talány: kivel jön össze Celena a könyv végén.. van egy olyan érzésem, hogy meg fogunk lepődni (talán egyedül marad). De ha nem így van, akkor legyen Chaol a szerencsés:)

Csupán ennyi kérdésem van hirtelen, úgyhogy folyatotm is az olvasást.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: fantasy/ifjúsági

Sorozat: Üvegtrón