Kristen Proby - Tarts ​velem!

Amikor Natalie Conner békés reggeli sétájára indult, hogy fényképeket készítsen a parton, nem számított rá, hogy összetűzésbe keveredik egy szexi idegennel. Különben is, miből gondolja, hogy a lány őt akarja lefényképezni? Ki ez a férfi? Egy dolog azonban biztos: rendkívül vonzó és hihetetlenül romantikus – Natalie sebzett lelkének pedig most épp erre van szüksége. Luke Williams csupán egy kis magányra vágyik, így a feléje szegezett újabb fényképezőgép látványától azonnal a lencse mögötti szépségnek esik. Amikor rájön, hogy a lánynak fogalma sincs róla, ki is ő, felébred benne a kíváncsiság

Natalie és Luke kapcsolata szinte mámorítóan tökéletes. Szinte az egyetlen igazi konfliktus forrás kettőjük között az, hogy a férfi nem árulja el pár napig, hogy ki is ő valójában. Az pedig, hogy egyébként féltékeny Nat szingli férfi ügyfelére, nem igazán tudható be vitának. Mind a ketten odáig vannak a másikért és vissza, ezen nincs mit szépíteni. Ebben a rózsaszín ködben természetesen az ember nem veszi észre a másik hibáit, nem mintha a Luke-nak olyan sok lenne. Az állandó rózsamániája és az, hogy lesi a nő minden kívánságát azt hiszem legalábbis nem sorolható ide. A történet azon kívül, hogy két ember hogyan lesz szerelmes szinte első látásra nem is nagyon szól másról, illetve kb minden 3. oldalon kettyinetenek egyet a biztonság kedvéért. Ennyi.

Talán annyiban nem kiszámítható a könyv, hogy vártam már, hogy történjen valami, rabolják el a csajt, vagy tűnjön fel a színen egy elvakult exbarátnő, ahogyan ez rend szerint szokott. De nem, úgyhogy csalódottan elfogadtam, hogy ez egy rózsaszín könyv és kész.

Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy kié lesz a következő könyv. Julesből már egy kicsit többet nézek ki, remélem magasabb szinvonalt üt majd meg  a sztorija, kicsit változatosabb és kevésbé nyálas lesz. Ez egy kb 10 könyvből álló sorozat első kötete volt, lényegében felvezetés, annak esetleg elment.

Nos ha már találtam egy ilyen képet, akkor nem tudom megállni, bár ő örök 4es (<4), de nézzük hogyan mutatna Luke-ként.

Értékelés: 3/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Velem Seattle-ben

Jodi Ellen Malpas - Egy ​éjszaka megtagadva

Az Egy éjszaka ígéretében fellobbant szenvedély tovább lobog Livy és a titokzatos Miller Hart között, és ha nem vigyáznak, tönkreteszi őket az elsöprő érzés és a megdöbbentő felfedezések sokasága. Miller elképesztően gazdag, bűnösen jóképű, és a gyönyör olyan csúcsaira repíti Livyt, amit korábban el sem tudott képzelni. A lány számára nincs visszaút. Elszántan próbál fényt csempészni a férfi sötét világába. Az új életnek azonban meg kell fizetni az árát... Miller tisztában van vele, hogy a hatalma áldozatokkal jár, de nem akarja, hogy Livy legyen az egyik.

Az előző kötetben már megismerhettük Olivia múltját és most itt az idő, hogy megismerjük Millerét, illetve azt, hogy hogyan tudja összeegyeztetni a jelenlegi életét a lányéval.

Livy miután elhagyja a férfit teljesen összeomlik, barátai és a nagymamája teljes mellbedobással próbálnak életet lehelni belé, azonban egyelőre ez lehetetlennek tűnik. Gregory odáig merészkedik a vigasztalással, hogy nemi vonzódását félretéve a testével is menedéket nyújt, azonban a lány számára nincs menekvés. Csakis Miller tudja kihúzni a melankóliából. Fel is bukkan a férfi és magabiztosan kijelenti, hogy már pedig vissza akarja kapni szerelmét. Az életmódja azonban nem engedi ezt, veszélybe keveri mind önmagát, mind pedig Oliviát, így elbizonytalanodik, érzelmei azonban vissza vezérlik őt szerelméhez. Soha nem érzett még ilyet és nem hajlandó lemondani róla. Vajon ez elég lesz ahhoz, hogy véget vessen eddig életmódjának?

Azt kell mondanom kínlódás volt ez a könyv. Egyrészt a sztori bár nem volt rossz, volt benne titokzatosság, veszély, barátok, család, erotika, azonban olyan rétes tészta módon elnyújtva és nem azokra  részekre koncentrálva amik érdekessé tehették volna a történetet, hogy nehezen vettem újra elő a könyvet, hogy folytassam. Másrészt az rendben, hogy a középpontban Livy és Miller állnak, de a főszereplők annyival, de annyival érdekesebbek lennének. Arról nem is beszélve, hogy kettőjük miatt néha a falba vertem volna a legszívesebben a fejemet. Olivia 'merészsége' nem vicces, mert nem vagány a csaj, még csak véletlenül sem.  Miller alfasága pedig szintén irritáló. Nem tudom, hogy ez a fordítás hibája, vagy eleve így írta meg JEM, de még mindig mi ez a nyaknál való vezetés és az édes kislányozás?? A következetlenségről nem is beszélve. Egyik pillanatban még bizonygatja Miller, hogy mindent felad, egy fél oldallal később pedig megint eltaszítja, majd két oldal múlva megint együtt vannak. Mi ez kérem? Nincs igazán kifejtve, hogy miért teszi mindezt és ez dühítő. Majd mintha mindez meg sem történt volna. Ugyanez igaz Gregory és Olivia afférjára is. Azon nyomban túl is lépünk rajta. Lehet, hogy előkerül még ez a szál, de egyelőre csak megpendített egy érdekes szálat, majd hagyja elhalni az irónő.Igaz, megismerhetjük a férfi múltját ami érdekesebbé teszi, de a viselkedését nem elfogadhatóbbá, a történetvezetés hanyag és ezért nem olvastatja magát a könyv.

Az egyetlen pozitivum a borító, mely nagyon szépre sikerült. Most már el fogom olvasni a folytatást, de csak azért mert kíváncsi vagyok a sztori végére.

Értékelés: 3/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Egy éjszaka

Monica McCarty - Az Őrszem

Arthur Campbell érzékeiről híres, és ha a helyzet úgy kívánja, felderítőként észrevétlenül beszivárog bármely csapat állásai mögé. Épp ezért Robert the Bruce különös feladattal bízza meg: férkőzzön az ellenséges MacDougall klán soraiba, amelynek vezetője nem más, mint Arthur apjának kegyetlen gyilkosa. A szívében bosszút forraló harcos azonban nem várt akadállyal találja magát szemben – egy mézszőke hajú szirén vonja bűvkörébe, aki történetesen a klánfőnök lánya. A közelgő háború veszélye egymás karjába sodorja őket, míg végül a harcosnak el kell döntenie, mi a fontos.

Történet és szepeplők:

Athur Campell immár 2 éve kémkedik az angolok között, bár szíve Robert királyhoz húzza. Elérkezett azonban az utolsó feladat, melynek teljesítése nem csak a lázadóknak hozhat sikert, hanem személyes bosszút is állhat apja gyilkosán. Egy dologgal nem számol, mégpedig azzal, hogy Lornei-i John lánya túlságosan is vonzó lesz számára, többet jelent majd a küldetésnél. A lány először apja utasítására tartja szem előtt a férfit, később azonban már azért, mert nem tud ellenállni a késztetésnek, hogy a közelében legyen. Éles megfigyelő kézségének köszönhetően azonban észreveszi, hogy nincs minden rendben a lovaggal. Bal kézzel vív (így is meglehetősen jól), holott jobb kezes, mintha csak tompítani akarná tudását. Emellet megérzi a közeledő veszélyt is. S bár emiatt az utóbbi tulajdonsága miatt a férfit sokat csúfolták ezért igyekszik titkolni, a lány csak még vonzóbbnak találja. Elérkezik azonban az a pillanat mikor a férfi nem tagadhat tovább, muszáj bevallani Anne-nek, hogy ki is valójában és hiába bizonygatja, hogy nem szándékosan tévesztette meg a lány megorrol rá. El azonban még ekkor sem árulja. Nem is kell. Időközben apja rájön az átverésre és még az éjszaka folyamán fogságba ejti Arthurt és kinzásoknak veti alá. A lány mire megtudja, hogyi mi történt már késő, a férfi kegyetlen kínokat él át, de sikerül kikerülnie Lornei John karmai közül. A végső ütközetben, mely Robert király győzelmét hozza végre bosszút állhat apja gyilkosán, már nyakán a kardja, azonban Őrszem nem akar megbocsáthataltan dolgot elkövetni Anne ellen, így inkább megkegyelmez apja életének, s így elnyeri  a lány kezét.

 

Arthur Campell egy vérbel kém, aki beépül Edward király udvarába és olyan titkokra derít fényt és juttat el a Robert de Bruce-hoz, melyek egyre több sikert hoznak a skót királynak. Ráadásul természetfeletti képességekkel rendelkezik, s ezek segítik a rajtaütések során, megérzi a veszélyt, ha épp az érzelmei nem tompítják el azokat, mint apja gyilkossága esetében is. Emiatt magába fordul, nem keresi az emberek társaságát és minél jobban igyekszik elrejteni tudását. Csak Anne-nek sikerült fogást találnia rajta életvidámságával és kitartásával.

Anne egy okos stratégia, aki imádja az apját és bármit megtenne azért, hogy végre vége legyen a háborúnak, természetesen úgy, hogy az apja által választott oldal győzedelmeskedik. Szimpatikus karaktert ismerhetünk meg személyében. Segít a háború túlélőinek és azoknak a családoknak ahol nem tért haza a férj a csatából. Egyetlen hibája, hogy vakon bízik apja értékítéletében, de ez is érthető, hisz a családjáról van szó.

Összességében:

Mikor kiderült, hogy mi okozza majd a fő konfliktus forrást a főszereplők között azt gondoltam, na ez egy jó regény lehet. Valamiért azonban mégsem sikerült teljesen megszeretenem. Ritkán fordul elő ilyesmi, de a női karakter szimpatikusabb volt számomra, mint a férfi. Anna józan gondolkodású, pacifista és értelemes lány. Az Őrszem viszont nekem túl érzelemmentes és zárkózott jellem volt, kettőjük kapcsolatára is rányomta bélyegét az ő személyisége. Nem éreztem azt a túláradó szerelmet ami elméletileg közöttük lángra lobbant és ez nem a történet hibája. McCarty hozza a formáját, tetszetős és fordulatos a sztori, mégsem volt tökéletes.

Értékelés: 3/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Felföld rettegett fiai 3.

Sophie Kinsella - Tudsz titkot tartani?

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már ahhoz, hogy amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni. A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt leszbikus álmait sem felejti ki a felsorolásból. Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér.

Történet és szereplők:

Emma hazafelé tart egy üzleti tárgyalásról (mely nem sikerült túl fényesen) mikor gépe légörvénybe kerül. A lány annyira fél a repüléstől, hogy ettől a szituciótól teljesen megrémül és mintegy utolsó gyónás gyaránt elmeséli az összes titkát a mellette ülő idegen férfinak. Csak akkor veszi észre mit is tett valójában, mikor leszáll a gép. Gyorsan elhagyja a tett helyszínét és reménykedik, hogy soha többé nem találkozik titkai ismerőjével. Nincs ilyen szerencséje. Az ezt követő első munkanapján összefut vele az irodában. Eztán rejtélyes dolgok történnek (kicserélik a kávégépet amit szidott), melynek hátterében Jack áll, aki cég tulajdonosa. Biztatásai eredményeképp Emma egyre inkább őszinte az emberekkel, családjának is elmondja, hogy mi bántja már évek óta, eközben pedig egyre jobban beleszeret a rejtélyes főnökébe. A fekete levest azonban egy interjú hozza meg, mikor is Jack észrevétlenül elkottyintja egy országos csatornán az összes féltve őrzött titkát, sőt az is kiderül, hogy hamarosan piacra akar dobni egy az átlagnőnek szánt termék csoportot. Emma úgy érzi soha nem gyalázták és bántották meg még ennyire. A férfi azonban egyre jobban bizalmába férkőzik ismételten.

 

Emma hebrencs fiatal de bizonyítani vágy nő, aki mint minden hölgy tele van apró titkokkal. Egyiket sem mondanám nagy horderelyűnek, ha nem is volt őszinte valakivel, akkor azt inkább kegyes hazugságból tette. Ennek ellenére nagyon kínos mikor minderre rájön a családja, az ismerősei és még a munkatársai is megtudják minden gondoltatát, álmát. A férfi egyetlen szerencséje szerintem, hogy eddigre már belezúgott a lány egyébként erre nincs bocsánat.

Jack egy külvilágtól zárkózottan élő megtört férfi, mikor találkozik a 'bolond' lánnyal a repülőn azonban életre kel. Nem hibátlan, sőt a legnagyobb hibát ő követi el a történetben, de hajlandó ezt elismeri és jóvá tenni. 

 

Összegzés: Egyszerű egyszeri olvasmány. Nem több, mint amit a fülszöveg ígért. Kevesebb cikis helyzettel jobban kedveltem volna, a regény túlzásokba esik, egyékbént nem tudta volna folyamatosan fenntartani a figyelmet az írónő. Nem mondom, hogy ezután sorra fogom olvasni a könyveit, ez most egynek elment.

Műfaj: Chick Lit

Sorozat: -

Értékelés: 3,5/5 

Abbi Glines - Te vagy nekem a tűz

Marcus Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow – avagy Low – gyakori vendég Cage lakásában.

Történet és szereplők:

Marcus visszatér Sea Breeze-be és egyből bele is botlik Willowba aki, mint kiderül lakótársa Cage legjobb barátja, sőt mi több a srác feleségül akarja venni a lányt. Ennek ellenére Marcus nem tud neki ellenállni és annak ellenére, hogy a családja épp felbomlóban van, hiszen édesapja elhagyja őket egy fiatalabb nő miatt, boldognak érzi magát mikor a lánnyal lehet. Low sem tud ellenállni a fiú csáberejének, pedig ő is tele van problémákkal. Mindenki elhagyja, az egyetlen biztos pont az életében Cage, aki töretlenül kiáll mellette. Nővére sem könnyíti meg a dolgát, hiszen csak arra használja, hogy kislányára vigyázzon, azonban Marcus mellett elfeledkezik a problémákról, még akkor is ha meggyőződése, hogy a fiú is el fogja hagyni. Ez meg is történik mikor kiderül, hogy Marcus apja nem más miatt költözik el otthonról, mint Low nővére, az édes kislány akivel játszott pedig a féltestvére. Csak hónapok után akkor enyhül meg, mikor kiderül, hogy a lány végig nem tudott arról mi is történik a háttérben. Ezután természetesen a szerelemesek kibékülnek és boldogan élnek, míg...

Marcust egy elkényeztetett gazdag fiúnak tünteti fel az írónő, aki a legkisebb probléma esetén is magába, vagy az italhoz fordul. Egyetlen előnye azon kívül, hogy egyből vonzódik Willow-hoz, hogy jól néz ki és érzelmes.

Willow tipik nem feltünő, de gyönyörű lány és az már ahogy csak lenni szokott az összes a regényben szereplő fiú érte epekedik.

Cage a rosszfiú, aki bár szereti a lányt mégis máshol keresi a 'boldogságot', minden szembe jövő lányt megfektet. Végül felül tud kerekedni féltékenységén és segít összejönni a gerlepárnak.

 

 

Összegzés: Nincs új a nap alatt. Ez a regény semmivel sem adott többet, mint bármely más hasonló kategóriájú társa, sőt az, hogy egyből a cselekmény közepébe csöppenünk még zavarba is ejt. Olvastam az első kötetet, bár mély nyomot nem hagyott bennem. Nem kedvelem ha egy író ismétli önmagát az egymást követő könyvekben, de most szükségem lett volna rá. Elkezdtem olvasni és azt sem tudtam mi van.. aztán egy idő után képbe kerültem, de jó lett volna egy kis áttekintés.

Értékelés: 3/5 (és most jóindulatú voltam)

Sorozat: Sea Breeze 2.

Műfaj: Ifjúsági, romantikus