Sophie Kinsella - Tudsz titkot tartani?

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már ahhoz, hogy amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni. A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt leszbikus álmait sem felejti ki a felsorolásból. Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér.

Történet és szereplők:

Emma hazafelé tart egy üzleti tárgyalásról (mely nem sikerült túl fényesen) mikor gépe légörvénybe kerül. A lány annyira fél a repüléstől, hogy ettől a szituciótól teljesen megrémül és mintegy utolsó gyónás gyaránt elmeséli az összes titkát a mellette ülő idegen férfinak. Csak akkor veszi észre mit is tett valójában, mikor leszáll a gép. Gyorsan elhagyja a tett helyszínét és reménykedik, hogy soha többé nem találkozik titkai ismerőjével. Nincs ilyen szerencséje. Az ezt követő első munkanapján összefut vele az irodában. Eztán rejtélyes dolgok történnek (kicserélik a kávégépet amit szidott), melynek hátterében Jack áll, aki cég tulajdonosa. Biztatásai eredményeképp Emma egyre inkább őszinte az emberekkel, családjának is elmondja, hogy mi bántja már évek óta, eközben pedig egyre jobban beleszeret a rejtélyes főnökébe. A fekete levest azonban egy interjú hozza meg, mikor is Jack észrevétlenül elkottyintja egy országos csatornán az összes féltve őrzött titkát, sőt az is kiderül, hogy hamarosan piacra akar dobni egy az átlagnőnek szánt termék csoportot. Emma úgy érzi soha nem gyalázták és bántották meg még ennyire. A férfi azonban egyre jobban bizalmába férkőzik ismételten.

 

Emma hebrencs fiatal de bizonyítani vágy nő, aki mint minden hölgy tele van apró titkokkal. Egyiket sem mondanám nagy horderelyűnek, ha nem is volt őszinte valakivel, akkor azt inkább kegyes hazugságból tette. Ennek ellenére nagyon kínos mikor minderre rájön a családja, az ismerősei és még a munkatársai is megtudják minden gondoltatát, álmát. A férfi egyetlen szerencséje szerintem, hogy eddigre már belezúgott a lány egyébként erre nincs bocsánat.

Jack egy külvilágtól zárkózottan élő megtört férfi, mikor találkozik a 'bolond' lánnyal a repülőn azonban életre kel. Nem hibátlan, sőt a legnagyobb hibát ő követi el a történetben, de hajlandó ezt elismeri és jóvá tenni. 

 

Összegzés: Egyszerű egyszeri olvasmány. Nem több, mint amit a fülszöveg ígért. Kevesebb cikis helyzettel jobban kedveltem volna, a regény túlzásokba esik, egyékbént nem tudta volna folyamatosan fenntartani a figyelmet az írónő. Nem mondom, hogy ezután sorra fogom olvasni a könyveit, ez most egynek elment.

Műfaj: Chick Lit

Sorozat: -

Értékelés: 3,5/5 

Ajánló
Kommentek
  1. Én