Monica McCarty - Az Őrszem

Arthur Campbell érzékeiről híres, és ha a helyzet úgy kívánja, felderítőként észrevétlenül beszivárog bármely csapat állásai mögé. Épp ezért Robert the Bruce különös feladattal bízza meg: férkőzzön az ellenséges MacDougall klán soraiba, amelynek vezetője nem más, mint Arthur apjának kegyetlen gyilkosa. A szívében bosszút forraló harcos azonban nem várt akadállyal találja magát szemben – egy mézszőke hajú szirén vonja bűvkörébe, aki történetesen a klánfőnök lánya. A közelgő háború veszélye egymás karjába sodorja őket, míg végül a harcosnak el kell döntenie, mi a fontos.

Történet és szepeplők:

Athur Campell immár 2 éve kémkedik az angolok között, bár szíve Robert királyhoz húzza. Elérkezett azonban az utolsó feladat, melynek teljesítése nem csak a lázadóknak hozhat sikert, hanem személyes bosszút is állhat apja gyilkosán. Egy dologgal nem számol, mégpedig azzal, hogy Lornei-i John lánya túlságosan is vonzó lesz számára, többet jelent majd a küldetésnél. A lány először apja utasítására tartja szem előtt a férfit, később azonban már azért, mert nem tud ellenállni a késztetésnek, hogy a közelében legyen. Éles megfigyelő kézségének köszönhetően azonban észreveszi, hogy nincs minden rendben a lovaggal. Bal kézzel vív (így is meglehetősen jól), holott jobb kezes, mintha csak tompítani akarná tudását. Emellet megérzi a közeledő veszélyt is. S bár emiatt az utóbbi tulajdonsága miatt a férfit sokat csúfolták ezért igyekszik titkolni, a lány csak még vonzóbbnak találja. Elérkezik azonban az a pillanat mikor a férfi nem tagadhat tovább, muszáj bevallani Anne-nek, hogy ki is valójában és hiába bizonygatja, hogy nem szándékosan tévesztette meg a lány megorrol rá. El azonban még ekkor sem árulja. Nem is kell. Időközben apja rájön az átverésre és még az éjszaka folyamán fogságba ejti Arthurt és kinzásoknak veti alá. A lány mire megtudja, hogyi mi történt már késő, a férfi kegyetlen kínokat él át, de sikerül kikerülnie Lornei John karmai közül. A végső ütközetben, mely Robert király győzelmét hozza végre bosszút állhat apja gyilkosán, már nyakán a kardja, azonban Őrszem nem akar megbocsáthataltan dolgot elkövetni Anne ellen, így inkább megkegyelmez apja életének, s így elnyeri  a lány kezét.

 

Arthur Campell egy vérbel kém, aki beépül Edward király udvarába és olyan titkokra derít fényt és juttat el a Robert de Bruce-hoz, melyek egyre több sikert hoznak a skót királynak. Ráadásul természetfeletti képességekkel rendelkezik, s ezek segítik a rajtaütések során, megérzi a veszélyt, ha épp az érzelmei nem tompítják el azokat, mint apja gyilkossága esetében is. Emiatt magába fordul, nem keresi az emberek társaságát és minél jobban igyekszik elrejteni tudását. Csak Anne-nek sikerült fogást találnia rajta életvidámságával és kitartásával.

Anne egy okos stratégia, aki imádja az apját és bármit megtenne azért, hogy végre vége legyen a háborúnak, természetesen úgy, hogy az apja által választott oldal győzedelmeskedik. Szimpatikus karaktert ismerhetünk meg személyében. Segít a háború túlélőinek és azoknak a családoknak ahol nem tért haza a férj a csatából. Egyetlen hibája, hogy vakon bízik apja értékítéletében, de ez is érthető, hisz a családjáról van szó.

Összességében:

Mikor kiderült, hogy mi okozza majd a fő konfliktus forrást a főszereplők között azt gondoltam, na ez egy jó regény lehet. Valamiért azonban mégsem sikerült teljesen megszeretenem. Ritkán fordul elő ilyesmi, de a női karakter szimpatikusabb volt számomra, mint a férfi. Anna józan gondolkodású, pacifista és értelemes lány. Az Őrszem viszont nekem túl érzelemmentes és zárkózott jellem volt, kettőjük kapcsolatára is rányomta bélyegét az ő személyisége. Nem éreztem azt a túláradó szerelmet ami elméletileg közöttük lángra lobbant és ez nem a történet hibája. McCarty hozza a formáját, tetszetős és fordulatos a sztori, mégsem volt tökéletes.

Értékelés: 3/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Felföld rettegett fiai 3.

Ajánló
Kommentek
  1. Én