Becca Fitzpatrick Black Ice – Tükörjég

Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára.

Olvastam Becca Fitzpatrick Csitt-csitt trilógiáját és bár nem tartom rossz sorinak teljesen nem nyűgözött le. A történet nem volt rossz és az is lehet, hogy csak Folt-tal szemben támasztottam túlzott elvárásokat, minden esetre számomra nem volt az az eget rengető élmény, mint másoknak. Ettől függetlenül gondoltam teszek egy próbát és elolvasom az újabb könyvét, ráadásul nem is folytatásos, szóval gondoltam nagy baj nem lehet belőle. Örülök, hogy így döntöttem, mert bár ez a könyv azt leszámítva, hogy tinédszerekről szól és lényegében szerelemről, ennél sokkal több. Izgalmas krimi ami folyamatosan fenntartja az ember érdeklődését, még a vége felé is ahol már teljesen nyilvánvaló (na jó azért korábban is lehet már sejteni), hogy ki a gyilkos.

Mondhatnám, hogy Britt karaktere sokat fejlődik a könyv során, de számomra az elejétől kezdve egy erős lány, aki akkor lehet, hogy még csak a 'legjobb' barátnőjének akar bizonyítani, de semmi esetre sem az az elveszett, alárendelt lány akire ő maga visszaemlékszik, vagy amilyennek Cal tartja. Szimpatikus volt és szerethető, néha csak akkor csapkodtam volna meg, mikor minden nyilvánvaló érv ellenére is még Cal pártját fogta, de az eszemmel tudtam, hogy mivel egész életében úgy ismerte, mint egy rendes fiút nehéz volt ettől elvonatkoztatnia. A kapocs közötte és Mason között, amit végig követhetünk a könyvben annyira erős és egyértelmű, hogy ettől függetlenül nem értettem mégsem miért is hezitál. Az egyetlen ellenvetésem, hogy nem túl életszagú az egész történet és konfliktus, lehet, hogy én élek búra alatt, vagy csak nem az USA-ban, de túlzásnak érzem ezt a sorozat gyilkosos dolgot, azonban ez egy fikció tehát nem zavaró lényegében.

Mason pedig túl szép, hogy igaz legyen, de milyen is lehetne egy ilyen kitalált történet hőse? Egy pár óra erejéig elhisszük, hogy léteznek ilyen fiúk akik a vagyont és családot elhagyva elkezdenek kutatni a testvérük gyilkosa után, akik bár egy egész éven keresztül egy bünőzővel élnek mégsem alacsonyodnak le annak szintjére és képesek pár nap alatt annyira megszeretni egy lányt, hogy aztán elengedjék azt egy egész évre, hogy bebizonyosodjon mindenki számára, hogy nem csak Stokholm szindrómában szenvedj. Aztán persze öröm és boldogság!

A magyar boritó is tetszik, érezni lehet a könyv hangulatát, ez azonban még jobban elnyerte tetszésemet.

 

Műfaj: New Adult

Értékelés: 4/5

Sorozat:-

Ajánló
Kommentek
  1. Én