Michelle Hodkin - The ​Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet. Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem. Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.

Vigyázat szinte az elejétől spoiler veszély!

Nos, ez egy érdekes, összetett történet volt, ami kicsit nyögve nyelősen indult, de aztán szépen bontakozott ki minden és lett kapott értelmet. Illetve mindent még nem világosított meg az író. Honnan jön ez az erő? Kik rendelkeznek még ilyennel (azért erre lennének tippeim)? Miért most? Miért egyszerrre jöttek elő ezek a képességek? Miért halt meg Noah egy pilanatra, hiszen Mara az ő halálát nem kívánta?

Tehát maradtak még megválaszolatlan kérdések és igen, legszívesebben egyből kaptam volna a következő kötet után, de mivel magyarul még csak két kötet jelent meg, nincs értelme sietnem vele, úgysem fogom megtudni mi is a történet vége. De ha nagyon nem bírom tovább, akkor be fogom fejezni angolul:) Meglátjuk mit rejteget a második könyv vége...

A szereplők érdekesek, Mara is csak néha idegesített, a történet pedig sokáig homályban hagy, így felkelti az ember érdeklődését. Kell ennél több, egy jó regényhez? Szerelmi szál talán, de az is van.:)

Érdekes, hogy a kiadó meghagyta az eredeti angol címet és kis betűkkel tűnteti csak fel a magyart. Most hogy képet keresek és belegondolok egy hiányossága mégis csak van a könyvnek, Marát például nem tudom elképzelni, ezek szerint nem írja le túl részletesen, tovább gondolta a többieket sem, bár náluk azért elég ennyi.

De ez tetszett:

 

Értékelés: 4,5/5

Sorozat: Mara Dyer

Műfaj: ifjúsági

Ajánló
Kommentek
  1. Én