Nyrae Dawn - A játszma

A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek.

Cheyenne főiskolai tanulmányait kezdi, mikor rajtakapja a barátját egy Vöröskével. Édesanya gyermekkorában elhanyagolta, majd el is hagyta és nagynénje gondjaira bízta, így érthető módon a megcsalás nagyon érzékenyen érinti a lányt. Bár kapcsolata Gregoryval nem nevezhető éppen mélynek, megbántottnak érzi magát ezért bosszút forral. Mi lenne jobb megoldás erre, mint összeszűrni a levet az exbarát által megvetett rosszfiúval? Cheyenne alkut ajánl Coltnak, fizet azért, ha eljátssza az új barát szerepét.

Mindeközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A lány az álbarátjához fut ha éppen pánikroham küszöbén áll. Akkor is mikor kiderül, hogy megtalálták anyukája csontjait, melyek 10 éve fekszenek egy erdőben. Cserében megtudja, hogy a srác édesanyja halálos beteg és csak azért árul füvet, hogy utolsó napjaiban csökkenteni tudja anyukája számára a rák okozta fájdalmat illetve minden óhaját teljesíteni tudja. Ahogyan egyre jobban megismerik egymást úgy ébred fel egyre jobban a vonzalmuk, hiába próbálják csak testi örömök szintjén tartani a kapcsolatukat.

Colt a lány mellett áll, mikor eltemetik a csontokat, Cheyenne pedig segít az ő anyukájának túlélni az utolsó napokat. Mikor eljön a búcsúzás ideje már mind a ketten tudatában vannak annak, hogy nem csak megjátszott érzelmekről van szó. Colt édesanyjának halála után megtörten mennek haza, mikor felbukkan a háznál Gregory az exbarát aki végig vissza szerette volna szerezni a lányt és a többszöri megalázás miatt vissza akar vágni Coltnak. Egy szerencsétlen mozdulat után a fiú eszméletét veszíti, súlyos sérüléssel kórházba kerül. Bár az orvosok nem tudják megmondani, hogy milyen sérüléseket szenvedett Colt szerencsére pár nap múlva magához tér.

 

A történet magában hordozza a manapság oly divatos New Adult kategória összes elemét. Sebzett fiatalok, romantika és bár erős jellemfejlődést mutatnak mind a ketten a könyv végére, számomra mégsem nyújtott többet a történet, mint bármely sokadik ilyen jellegű olvasmány.

Pozitívum, hogy a Cheyenne-t nem akartam minden második oldalon megfojtani, sőt szinte megkedveltem. Nem a szokásos önbizalom hiányos szép kislány. Problémái vannak, de ennek oka a gyermekkori zaklatás és az édesanyja szeretete iránti vágy. Bizonyos esetekben pánikrohamot kap, de nem törik meg, sőt Colt mellett egyre erősebbé válik, a végén megnyílik nagynénjének is és orvosi segítséget is kér. Tetszett, hogy nem derült ki mi történt Cheyenne anyukájával. Döntse el az olvasó a vérmérséklete szerint, hogy haza akart-e menni a kislányához vagy sem. A másik pozitívum az, hogy nem trilógiáról van szó. A sztoriban nem volt több és ezt jól érezte meg az írónő.

A szokásos szerelmi háromszög illetve gonosz exbarát viszont abszolút mélyrepülése a könyvnek. Már vártam, hogy mikor fog felbukkanni és valami kalamajkát okozni a srác. Elég sokáig kellett várnom, de nem csalódtam.

Összegezve: Ha valaki egy viszonylag tipikus New Adult könyvet szeretne olvasni, de nem vár semmi újat annak ajánlom a könyvet. Egyébként semmi újat nem hoz műfajában.

Értékelés: 3.5/5

Sorozat: Games 1. (számomra most derült ki, hogy egy sorozat nyitó kötetét olvastam, szerencsére az írónő egy mellékszereplő szálát viszi tovább, nem Cheyenne és Colt történetét folytatja).

Műfaj: New Adult

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én