J. R. Ward - Az árnyékok

Trez „Latimer” Árnyékként él és dolgozik az emberi világban ezzel a kitalált személyazonossággal. Kisgyermekként a szülei eladták a S'Hisbe faj királynőjének, Trez viszont elszökött, és bártulajdonosként évek óta a New York állambeli Caldwellben él. iAmet mindig is egyetlen cél vezérelte, megóvni testvérét az önpusztítástól. Már úgy érzi, hogy kudarcot vallott, amikor Trez életében megjelenik a kiválasztott Selena.Treznek muszáj újra életcélt találnia, különben örökre elveszíti önmagát és a lelkét. iAm pedig, a testvéri szeretet nevében, arra készül, hogy meghozza a legnagyobb áldozatot…

Ebben a kötetben a történet fő vonala az Árnyékok köré fonódik. Trez végre rátalál a boldogságra a kiválasztott Selena személyében, azonban a nő halálán van. A férfi mindent megtesz annak érdekében, hogy az utolsó napjai a legédesebbek legyenek számára, legyen szó hullámvasútról vagy egy magasban épült étteremben eltöltött vacsoráról. Arról is megfeledkezik, hogy tériszonya van, csak az számít, hogy mit érez a kiválasztott. Közben a feje fölött lebeg, hogy S'Hisbe-ben a királynő, bár új gyermeknek adott életet, annak nem voltak megfelelő paraméterei, így neki kell beteljesítenie végzetét. Minderre már csak pár napja maradt. Ez idő alatt megélnek mindent a kiválasztottal a tökéletes boldogságot a bánatot és a veszekedést is.

iAm egész élete arról szólt, hogy valahogyan megmentse testvérét, saját magát is feláldozva újra ellátogat S'Hisbe-be, ahol találkozik a cseléddel. Szinte egyből mély érzéseket táplálnak egymás iránt, így hamar eljutnak a beteljesülésig.

A mellékszálak természetesen ebben a könyvben is fontos szerepet kapnak. A könyv szinte első harmadában nem az árnyékok története dominál. A testvériség tagjai élik tovább életüket, heccelik egymást, főként Lassitert.
Xcor és Layla továbbra is találkozgatnak, bár a lánynak bűntudata van emiatt, míg rá nem jön, hogy a férfi motivációja idő közben megváltozott. Bármikor megtámadhatta volna a királyt, hisz tudja hol lakik, azonban úgy tűnik ő inkább védelmezi a kiválasztottat. Mikor ezzel szembesíti a banditát az nem vállalja fel az igazságot, hanem felmenti a lányt az egyezségük alól. Annak ellenére, hogy korábban még Throe-t is elüldözte az emberi közül a véleménykülönbség miatt. Throe ugyanis továbbra is végezni akar a királlyal. Quinn testvére Lucas is kiemelt szerepet kapnak a történetben. Előbbi azzal, hogy megnyomorított testével nem akar tovább élni, míg R

hage a pánikrohamaival. Nem érti az ő története miért végződik happy end-del, míg másokra a kínok kínja vár.

Vártam ezt a kötetet, az Árnyékokban nagy potenciált láttam arra, hogy egy lebilincselő történetet írhasson hozzájuk Ward. De főleg a könyv első részében ez elmaradt. FTT kedvelőként természetesen szívesen olvastam a testvérek mindennapjairól, bár volt akit csak megemlített az írónő, szerencsére kedvencem V elég sokszor megjelent. Trez és Selena története viszont valamiért nem fogott meg. Csűri csavarja a mondatokat Ward, hozza a saját stílusát. Terjengősen, egy-egy mondatot más szavakkal, de ugyanazon tartalommal egymás után leír,  azonban most úgy éreztem ez csak a kötet hosszának növelését szolgálja. A homor, a brutalitás vagy akár az erotika az ő asztala, nekem ezek az érelem leírások nem igazán jöttek át. Egyedül akkor éreztem igaznak a történéseket, mikor Selena bepipul és összetöri a berendezés egy részét bánatában és haragjában. Szerettem volna többet megtudni az árnyékokról, hisz például Rhev könyvében részletesen leírja milyen a manipulátorok. A S'Hisbe-ről viszont nem tudtunk meg sokkal többet, mint amit már eddig is tudtunk. Még a kiválasztott Selenat is manipulátor szokások szerint búcsúztatják el. Ettől függetlenül drukkoltam nekik, nem gondoltam, hogy Ward meglépi a váratlant.

iAm és a cseléd kapcsolata inkább felkeltette az érdeklődésemet, de nem ők vitték a fő vonalat. Ettől függetlenül kíváncsian vártam hogyan oldja meg Ward a gordiuszi csomót és tesz mindenkit boldoggá. Hisz így vagy úgy, de minden testvér (vagy Rhev) megtalálja saját kötetének végén az áhított szerelmet.

Nos ebben a kötetben ez csak félig-meddig történt meg. Számomra nem teljesen világos, hogy miért volt szüksége arra iAm-nek, hogy Trez mellette maradjon, hiszen a magyarázat mi szerint egész életében eddig csak érte élt, most vissza kell adni a kölcsönt pont az ellenkezőjét bizonyítaná. Pont ezért a tudatnak, hogy Trez a szeretett nővel van mégha ezt az Árnyékban is teszi boldoggá kellene tennnie iAm-et. De ez az én véleményem, az irónő valamiért másként gondolta. Lehet, hogy túl sziruposnak találta volna, ha mind a két testvér történte boldog véget ér. A logikai bukfenctől eltekintve egyébként nekem tetszett ez a befejezés, gondolom valahogyan enyhíti majd a következő kötetekben az írónő Trez számára.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: Fekete Tőr Testvériség 13.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én