Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

A két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.

Történet és szereplők:

Nastya nagynénjéhez költözik, hogy el tudjon távolodni a szülővárosától és a családjától, így új iskolába is kényszerül járni. Az első nap már kitesz magáért, illetve inkább mindent kitesz, mivel egy prostituáltat megszégyenítő módon öltözik és sminkel. Ez persze bujkálást jelent, hogy a többiek ne próbáljanak ismerkedni, barátkozni vele, bár ezt azzal sem könnyíti meg, hogy nem hajlandó megszólalni. Drew a suli szépfiúja azonban nem hajlandó lemondani tervéről, hogy meghódítja és a legjobb barátja Josh, aki inkább a suli rossz fiújának számít is kiáll mellette mikor az iskola társai elkezdik bekóstolgatni a lányt. Egy véletlen folytán Nastyja egyre közelebb kerül Josh-hoz és még megszólalni is hajlandó. Kiderül, hogy azért kerülik ennyire a fiút, mert mikor szerettei egymás után haltak meg ő tehetetlen dühében a verekedéshez és a balhékhoz fordult, bár mostanra már nem maradt senkije és semmije a rossz hírén kívül. Drew-nak legjobb barátjának a családja az övé is és most már a lányé is, mivel ő is elkezd járni hozzájuk a vasárnapi vacsorákra. A nyilvánosság előtt Nastya és Drew azt játsszák, hogy együtt vannak, azonban Josh féltékenysége után ennek véget vetnek és nem is titkolják az emberek előtt, hogy ők egy pár, bár a lány nem így érez. Miután együtt töltenek egy csodálatos éjszakát megszakítja a kapcsolatot a fiúval.

 

Nastya tökéletes világban él, csak a zene és a zongorázás érdekli, ami tökéletes, hiszen született tehetség. Addig a bizonyos napig míg egy ismeretlen fiú meg nem támadja és addig nem bántalmazza, míg szinte az összes csont össze nem törik a bal kezében, így pedig búcsút kell mondani álmának. Egy egész évig nem emlékszik arra, hogy mi történt vele pontosan, majd a sokkhatás elmúltával agya megnyitja emlékei kapuját és újra átéli a borzalmat. Mivel a családja és terapeutái folyamatosan kérdezgetik tőle, hogy mire emlékszik és hazudni nem akar, így azt az utat választja, hogy inkább egyáltalán nem szólal meg. Ez alól csak Josh képez kivételt, illetve egy idő után már Drew is. A két fiú beveszi magát a bőre alá. Az egyik talán szerelemmel, a másik barátsággal.

Josh elveszített mindenkit a világon aki a családot jelenhetné számára, már csak nagypapája él, de ő sem sokáig. S bár hozzászokott az egyedülléthez, titkon talán önmagának sem bevallva vágyik arra, hogy tartozzon valakihez.

Összegzés:

Szép new adult történet két megtört fiatalról, két megszakadt szívről. Jobban tetszett, mint a mostanában olvasott hasonló jellegű könyvek, talán mert nem találtam annyira hatásvadásznak. Igen, mind a kettőjük története - de főleg Nastya-é - szörnyű, de mégsem csak erről szól a könyv. Minden szereplő jellemfejlődésen megy keresztül, még a legjobb barát Drew is és szerencsére kihagyta az irónő a szerelmi háromszöget. Szeretem ha egy címet megmagyaráznak a könyvben és ebben az esetben ezt sem hagyta ki Millay. A nyugalom tengere a Hold egyik sötét foltja ami még csak nem is tenger, hanem egy alföldi rész. A két fiatal számára mégis jelentéssel bír ez a két szó, ők egymás nyugalom tengerei.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: -

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én