Lakatos Levente - Szeress jobban!

Barbara öt esztendeje megjárta a poklot. Az akkor tizenhét éves, mindent a pillanat szépsége alá rendelő lányt megkísérelték eltenni láb alól. Barbit a lehetőségek városáig, New Yorkig üldözi a múltja, ott igyekszik új életet kezdeni, tervei azonban sorra kudarcba fulladnak. Krisz öt éve tartó, tökéletesen gondtalannak hitt párkapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A kiábrándult fiú New Yorkba menekül, hogy tisztázza felkavart érzéseit. Éppen amikor a háta közepére sem kívánja a társaságot, a sors összehozza egy agyontetovált, illegális küzdősportot űző férfival.

Történet és szereplők:

Barbibébi immár öt éve New Yorkban él, az édesapjához költözik az államokba miután egy elvakult rajongója az életére tör. Mivel gyűlöli és szégyelli azt ahogyan Magyarországon élt, így épp ellenkezőképp viselkedik, visszafogott és mindent eltűr a vőlegényétől Elliott-tól. A férfi kemény hímsoviniszta nézeteket vall a párkapcsolatok tekintetében, de a lány ezt is elnézi neki. Hazugság az élete főleg szexuális téren, de a férfi ebből semmit sem vesz észre. A lány csak akkor ébred tudatára annak hogyan is él, mikor lakótársa és barátnője kérésére besegít a House of Broken Hearts-ban, egy bárban, ami régi időket emlékét idézi, s ahol egy droggal átitatott eper elfogyasztása után egy idegen 'kerekseggű' férfi ágyában ébred. Bár semmi sem történt közöttük Barbi az elmúlt éjszakai viselkedése miatt a mérges magában és ezt a férfin vezeti le. Bár haragszik barátnőjére amiért ő Barbival egyáltalán nem foglalkozva egy másik lakótársul életéért aggódik - a Lola nevű lány ugyanis eltűnik az éjszaka folyamán - mégis besegít a keresésébe. A nyomozás során egyre közelebb kerül új ismerőséhez, Noel-hez, aki testi reakciót is képes kiváltani belőle, így szakít vőlegényével és enged a férfi csábításnak. Az ügy szövevényes és bonyolult, de képesek kibogozni és rájönnek ki rabolta el Lolát és megmentik a lányt a többi elrabolttal egyetemben.

Krisz barbi magyarországi legjobb barátja New York-ba indulása előtt rajtakapja barátját egy lánnyal, s csalódottságában egyedül indul a nagy almába. A repülőn megismerkedik Atlas Jones-szal, a számára ismeretlen Bloodflight harcossal és a hosszú út folyamán ráébrednek, hogy sok közös van bennük, Krisz reménykedik, hogy jól értelmezi a jeleket és ebben nem hozzátartozása is beletartozik. Mivel Barbi épp kiütve hever a bárban, Atlas felajánlja a fiúnak, hogy beviszik a városba, s közben egyre jobban vonzódnak egymáshoz, Krisz azonban egy személyes kérdéssel el is taszítja magától a férfit. New Yorki bolyongása során akár sorszerűen azonban Krisz megtalálja Atlas edzőtermét és az ott szerzett jegy segítségével Barbiék nyomozásában is részt vesz. Miután elkiséri a lányt a meccsre ismét találkozik a harcossal, akivel végig bulizzák az éjszakát majd együtt is alszanak, de csak alszanak.. Minél több időt töltenek együtt annál jobban kiismeri a férfit és látja meg a repedéseken a páncélján. Végül utolsó előtti éjszakáján a férfi bevallja neki múltját és megvallja, hogy titokban a férfiakhoz vonzódik. Bár Krisz később egy nővel látja csókolózni és ezért csalódottságában és féltékenységében elrohan, másnap elkiséri a férfit haldokló édesapjához a kórházba így a kapocs még erősebb lesz közöttük. Ezért nem meglepő, hogy Atlas megjelenik a reptéren mikor Krisz hazaindul és szeretne vele tartani.

Összegzés:

Bonyolult és szövevényes történet, melyet két nézőpontból, Barbiéból és Kriszéből ismerhetünk meg. Levente úgy írta meg, hogy néha csalódás volt, hogy hoppá megint átugrunk a másik szálra, szívesebben olvastam volna tovább az épp megismertet, elhúzta az orrunk előtt a mézes madzagot, majd váltott. Bár főként Krisz történeteinél éreztem ezt, nem volt zavaró, egy pár oldal után átzökkentem az is érdekessé vált, így nem bántam. Bár alapvetően szórakoztató irodalomnak tartom a könyvet azért akadnak benne szép és mélyenszántó gondolatok.

Ne gyárts problémákat! Hagyd hogy megtörténjenek a dolgok!

A félelem a boldogság egyik gátja.

Melyek akár klisések is lehetnének, a könyvbe azonban illenek és akár a szövegkörnyezetből kiragadva is jól csengenek.

Sokféle jellemet megismerhetünk a könnyűvérű nőcskétől a titokban saját neméhez vonzódó sportolón keresztül a szívtelen leánykereskedőig, a kötet hossza miatt bőven van időnk betekintést nyerni a kusza történtet minden részletébe. Barbi vonzalmának személyéről Noelről pedig kiderül, hogy magyar bűnöző aki New Yorkban bujkál, de ez a szál sem véletlen, hisz Krisz itthoni ügyei miatt felismeri a férfit és ezen a ponton is összekötődik a két történet.

Pár évvel ezelőtt olvastam a sorozat első kötetét és őszintén nem varázsolt el. Kétkedéssel vettem a kezembe ezt a könyvet emiatt, de kellemesen csalódtam. Sajnálom Levente, de úgy gondoltam főként a külső adottságaid varázsolták el az olvasó közönségedet, de rá kellett ébrednem, hogy nem így van. Most már szívesen elolvasnám a történet következő részét, mely gondolom majd Magyarországon játszódik és főleg az eddig általam nem említett Norka vonalra épül. Egy szó, mint száz ezt a könyvet már könnyű szívvel fogom ajánlani ismerőseimnek akik eddig érdeklődtek arról mit szólok a könyveidhez, sőt valószínűleg másik sorozatodba is beleolvasok, hátha azok is megütik a Szeress jobban által létrehozott mércét.

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Barbibébi 2.

Ajánló
Kommentek
  1. Én