Lisa Kleypas - Az ​ördög télen

Evangeline Jenner, a legfélénkebb „férjvadász” napról napra közelebb kerül a gazdagsághoz. Ahhoz azonban, hogy örökségét élvezni tudja, ki kell szabadulnia a gátlástalan rokonok karmai közül. Evie felkeresi a közismerten korhely Lord St. Vincentet, és rendkívüli ajánlatot tesz neki: arra kéri a férfit, vegye őt feleségül. Evie azonban feltételhez köti az ajánlatát: a nászéjszaka után többé nem hál vele. Sohasem áll be az elbűvölő, ám kicsapongó életet élő alak által könyörtelenül félrelökött, összetört szívű áldozatok sorába!

Azt nem merném kijelenteni, hogy eddig nem érdekelt, hogy mi lehet Evie története, hiszen látszott, hogy egy meggyötört lányról van szó, azonban a többiek eddig elterelték a figyelmemet. Azt sem nagyon tudtam elképzelni, hogy St Vincentet hogyan hozza majd vissza az írónő a kedvelt karakterek közé, mégiscsak leányrablást követett el. De már vártam, hogy vajon mit tud majd ebből kihozni Kleypas.

Evinek csak az édesapja maradt az egyedüli szerette, azonban bár ő halálán van, az átkozott rokonok nem engedik neki, hogy ápolja őt utolsó napjaiban, sőt még a gusztustalan kuzinjához is hozzá akarják adni.Így nem látván más menekvést, a lány felkeresi St. Vincentet és egy visszautasíthatatlan házassági ajánlattal áll elő. A férfi el is fogadja, így azon nyomban úton is találjuk magunkat Gretna Green felé. A házasság gyorsan megköttetik a nászéjszakát is elhálják, hogy nehogy meg tudják semmisíteni a nászukat, azonban ez után a lány úgy tervezi, hogy majd szépen eléldegélnek egymás mellett. Miután megérkeznek édesapja kaszinójába az ifjú férj azonban egyre jobban kezdi belevetni magát az üzlet rejtelmeibe, s bár mind a ketten azt gondolják, hogy ennek csakis a pénz iránti vágy az oka, idővel kiderül, hogy a férfi aki bár csavaros eszű, de soha sem dolgozott, elemében van ebben a környezetben. A pár egyre közelebb kerül egymáshoz és St. Vincent még arra is hajlandó, hogy 3 hónapos cölibátust fogadjon bizonyítandó feleségének, hogy csakis őt akarja. Életüket azonban nagyban bonyolítja, hogy Evie életére törnek. A férje ugyan a golyó elé veti magát és ebbe majdnem belehal, gyógyulása után azonban meg kell még találni a merénylőt. Aki nem más, mint a lány féltestvére, aki sosem bírta igazán apjuk szeretetét. Az ifjú pár sikeresen szabadul meg az általa nyújtott veszélytől, így boldogan élhetnek nem is remélt sikeres házasságukban.

Összességében azt kell mondanom, hogy sikerült kihoznia mindent Kleypassnak ebből a történetből. Eviet megkedveltem, St. Vinent visszatért kegyeimbe, a lányok huncutabbak és összetartóbbak, mint valaha és még a következő párost is meglebegtette, na az lesz még egy várós történet.

A borító ismét gyönyörű és ismét semmi köze a történethez, de ezt már megszokhattuk.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Wallflowers

Ajánló
Kommentek
  1. Én