Lisa Kleypas - Egy ​nyáréjszaka titkai

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a merész férjvadász-terv. Annabelle Peyton eltökélte, hogy családját megmenti a katasztrófától, ezért úgy dönt, hogy szépségét és eszét használva rávesz egy megfelelő társaságbeli nemes urat, hogy kérje meg a kezét. De a gazdag és hatalmas Simon Hunt, Annabelle legfondorlatosabb – s egyben legkitartóbb – csodálója egyértelművé tette, hogy bár szívesen bevezeti a lányt a gyönyörök világába.

Annabelle családja bár nemesi ranggal bír, egyre szegényebb, szinte már csak napról napra élnek. Mint az a lány tudomására jut végül is csak egy gusztustalan gazember gátlástalansága miatt lehetséges az, hogy megtarthatták társadalmi megítélésüket és azt, hogy ő nem kényszerült egy gazdálkodóhoz feleségül menni. Simon Hunt évekkel korábban kisegíti a lányt és öccsét mikor azoknak nincs elég pénzük arra, hogy belépőjegyet vegyenek, azonban ennek árát be is hajtja egy csók formájában még az előadás során. A lány mély megvetéssel viseltetik iránta származása miatt, míg ő évekig titokban vágyik rá.

Egy este azonban a petrezselymet áruló négy hölgy szövetséget köt, hogy férjet szerezzenek maguknak, először is Annabelle, hiszen ő a legidősebb és szinte már alig maradt ideje. A kiszemelt áldozat egy fiatal, gazdag nemes, aki mást nem is mondhat el magáról. A lányok tehát meghívatják magukat a Mardsen birtokra, utolsó esély gyanánt, hogy a lány végre révbe érjen. Azzal azonban nem számolnak, hogy Mr. Simon Hunt is a birtokon tartózkodik majd, mint a birtokos barátja. Kettőjük között bár izzik a levegő, Annabelle továbbra is kitart elhatározása mellett, hogy számításból és nem szerelemből menjen férjhez, azonban mikor egy vipera marás következtében hirtelen rosszullét tör rá, nem más siet segítségére, mint a megvetett Simon, aki gondoskodásával változtat a lány iránta érzett ellenszenvén. Sikert azonban így sem érhet el származása miatt, s bár érzi a vonzalmat kettőjük között tudja, hogy nem versenyezhet egy kék vérűvel. A lányok ki is tervelik hogyan csalják csapdába a kiszemelt úriembert, de Annabelle az utolsó pillanatban meggondolja magát és inkább Mr. Hunttal kompromittáltatja magát. Ekkorra ugyanis ráébred, hogy ez több, mint puszta vonzalom, így mikor a férfi megkéri a kezét, ő igent mond, annak ellenére, hogy ezt még a férfi legjobb barátja Marcus Mardsen is ellenzi. A pár elmegy nászútra, ahol a lány ráébred, hogy mégsem annyira borzalmasak a pénzükért megdolgozó emberek, néha barbárnak tartja őket, de kedvelhetőnek, s miután visszatérnek Londonba és nem hívják őket szinte semmilyen társadalmi eseményre sem férje származása miatt, rádöbben, hogy két világ között rekedt. Az áttörést, hogy feladja vágyát, hogy a társadalom élére törjön az hozza, hogy egy gyár látogatás során mind a ketten életveszélyes sérüléseket szereznek, ez ráébreszti mind a kettőjüket, hogy milyen mélyen is éreznek egymás iránt.

Annabelle-t akár egy elkényeztetett lányként is jellemezhetnénk, hiszen annyira nagyra tartja magát származása miatt,holott betevő falatra is alig futja nekik, azonban az akkori kor Angliájának gondolkodás módjának azt hiszem tipikus példája. Csak az számított, hogy az ember hol helyezkedik el a ranglétrán. Inkább mentek feleségül egy 80 éves fogatlan férfihoz ha annak volt rangja, mint egy vonzó fiatalhoz aki munkával kereste a pénzét, még ha történetesen nagyon gazdag is volt. Végül Annabelle rájön, hogy az, hogy egy szeretet teljes életet éljen sokkal fontosabb ennél, de addig elég keményen küzd ellene. Simon Hunt egy markáns, intelligens vonzó karakter, amit akar megszerzi magának, tökéletesen passzolnak.

Érdekes volt a történet, főként a mellékszereplők fokozták a hangulatát. A négy férjvadász nagyszerű csapatot alkot, főként a két amerikai lány bohóckodása miatt. Marcus bár inkább mellékszereplő ismét, azért sejteni lehet, hogy hamarosan alaposabban megismerhetjük. Azt bánom, hogy a korábbi szereplők szinte csak megemlítés erejéig bukkannak fel.

Ha az előző kötetet 0.5 résznek tekintjük, akkor most kezdődik csak igazán a móka és remélem a kiadó szépen sorban ki is adja majd a köteteket. Lillain sztorija biztosan nagyon vicces és izgalmas lesz, úgy mint Evie-é, egyedül valamiért Daisy-től várok egyelőre kevesebbet, de jó látni hogyan vonja be Kleypas a szereplőket, hogy később saját kötetet kapjanak, lehet találgatni, hogy ki kivel talál majd egymásra.

A borító ismét nem nyerte el tetszésemet. Az előző gyönyörű volt, csak nem illett a kötethez, ez nem csak hogy nem adja vissza a történelmi hátteret, de még csak a történethez sem illik. Ezen lehetne még javítani. Egyébként a fordítás kitűnő, remélem szépen sorban kiadják a további köteteket.

Na ez például egy szép borító:

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Wallflowers

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én