Monica McCarty - A Sólyom

Erik MacSorley-nál senki sem ismeri jobban a tengert: még sohasem találkozott olyan széllel, amelyet ne tudott volna legyűrni, sem olyan asszonnyal, akinek szívét ne nyerte volna el. Egészen addig, amíg az ír partoknál ki nem húz egy fiatal nőt a vízből. Erik magával viszi a lányt, aki nem más, mint Lady Elyne de Burgh, az írek leghatalmasabb nemesének bátor gyermeke. Bár Ellie megpróbál ellenállni a férfi vonzerejének, Erik vágya megtöri az ellenállását, szívében eddig ismeretlen érzéseket keltve. A két fiatal lassan kibontakozó szerelmét azonban veszély fenyegeti.

Történet és szereplők:

MacSorley híven támogatja Robert Bruce ügyét, közben azonban meg kell menteni egy bajba jutott lányt. Nincs más megoldás, mint lényegében elrabolnia a nőt aki egyértelműen nem a zsánere, azonban míg Spoon szigetén időznek, mivel az angolok ellepik a tengert, egyre inkább érdeklődik a mindig okoskodó és dacos Ellie iránt. Lady Elyne csapdába esve azt hazudja az őt elrabló kalóznak, hogy dajkaként dolgozik a Burgh családnál. nem is nehéz eljátszania szerepét, hiszen anyja halála után ő felel kisebb testévei neveltetéséért. Bár van egy vőlegénye élete sótlan és unalmas, holott ő maga kalandok után vágyna. Nos ezeket a kalandokat megkapja Sólyomtól a kalóztól miközben egyre közelebb kerül a férfihoz. Mivel hetekig összezárva élnek a szigeten elkezdenek kettesben felfedezni azt és bár a lány már tudja, hogy beleszeretett a férfiba, Sólyom nem akarja elfogadni ezt a lehetőséget. Ő a nőknek, a tengernek és a háborúnak él, nem akarja kitenni ennek a lányt még azután sem, hogy beteljesedik szerelmük, holott ekkor már kötelessége lenne. Mikor el kell hagynia  a szigetet, hogy erősítést biztosítson királya számára és felajánlja a lánynak, hogy feleségül veszi, nem csak, hogy kikosarazzák, de meg kell tudnia, hogy szíve választottja nem egy egyszerű dajka, hanem maga Lady Elyne de Burgh az írek egyik leghatalmasabb nemesének lánya. Miután elválnak útjaik Ellie egy ideig még vár a férfira őrizve titkát (eddigre megfejti, hogy a lázadók egyikébe szeretett bele), azonban egy idő után feladja és elkezdni szervezni esküvőjét vőlegényével. Erik a házasságról tudomást szerezvén rohan a szeretett nőhöz és elrabolja őt az esküvőről, megvallja érzéseit. A lány csak később árulja el, hogy igazából nem is őt veszi el a vőlegény, hanem húgát aki iránt idő közben gyengéd érzelmeket kezdett tanúsítani.

Erik MacSorley egy hanyag, nagyképű rettenetet nem ismerő szerencse fia. A tengeren mindig minden helyzetet sztoikus nyugalommal old meg, hiszen tudja, hogy a szél neki fúj. A nőket sem veti meg, főként a dús idomokkal rendelkezőket, ezért felfoghatatlan számára, hogy hogyan vonzódhat egy olyan átlagos nőhöz, mint Ellie. Miután azonban ráébred arra, hogy akkor is ezt  nőt akarja, már semmi nem állíthatja meg abban, hogy megszerezze őt.

Lady Elyne de Burgh a családja gyönyörű tagjainak árnyékában nő fel. Bár ő maga sem csúnya, azért azt el kell ismernie, hogy sokan nem néznek rá kétszer. Mégis a szigetek egyik legvonzóbb férfiába szeret bele és nem csak a külseje miatt. Nem tud ellenállni az életfelfogásának és a kalandvágyának, a tűznek ami a férfiben lobog és ami benne is él legyen az bármily mélyen eltemetve.

Összegzés:

Ez a rész számomra érdekesebb volt, mint az első. Lehet, hogy klisés, hogy az ellenállhatatlan lovag beleszeret a szürke kisegérbe, de ebben a kötetben mégis működött az a bizonyos kémia. Tetszettek a párbeszédek, a csipkelődések és mindkét karakter érdekesebb volt mint az előző kötetben megismertek. Tetszik, hogy az írónő utánanézett a szereplőknek és megpróbálta hitelesen megírni a történetet. Az egyetlen jelenet ami nem tetszett a hajóban hatalmas vihar közepette hánykolódós romantikus szösszenet. Ez egy romantikus regény kérem szépen, nem pedig egy fantasy! Márpedig amit kitalált az író, azt nehezen tudom elhinni, hogy kivitelezni lehet..:) Itt kicsit túlzásba esett. Ettől függetlenül egy érdekes romantikus történetet olvashattam Monica McCarty-nek köszönhetően. Tetszett.

Értékelés:  4/5 (az ominózus hajós jelenet miatt)

Műfaj: romantikus

Sorozat: A Felföld rettegett fiai 2.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én