Monica McCarty -A Vipera

Lachlan McRuairi – vagy ahogy harcostársai nevezték, a Vipera – kegyetlen, erőszakos, megalkuvó férfi hírében áll, aki az erszényén túl senkihez sem hűséges. Egy nap váratlan feladattal bízzák meg: vigye el biztonságban Isabella MacDuffot a király megkoronázására. A makacs asszony ugyanis úgy döntött, férjét elárulva, családja örökös jogával élve maga emeli trónra Robert the Bruce-t. Lachlan maga sem tudja, milyen fába vágja a fejszéjét a küldetés elvállalásakor – a büszke, érzékien szép grófné ugyanis akarva-akaratlan megbabonázza őt.

Történet és szereplők:

Isabella MacDuff bár nem önszántából, de mindent felad elveiért és egy egyesített Skócia reményéért. Lachlan McRuairi hozza meg helyette a döntést, hogy hagyja el a lányát, hisz mind a két nőt nem tudja életben eljuttatnia Robert de Bruce megkoronázására, azonban ezt a döntést nem bocsátja meg neki a grófné. A hosszú út során, míg eljutnak a leendő királyik nem könnyíti meg a férfi dolgát, s mikor Robert kiadja a parancsot, hogy a nőket menteni kell szintén a Viperát választja melléjük kísérőnek. Bár mind a ketten érzik a vonzást egymás iránt, a nő végül olthatatlan haragra gerjed mikor megtudja, hogy Lachlan közbenjárásának segítségével kapja el őket az ellenség. I. Edward pedig bosszút áll, nem is akármilyet. A gyönyörű grófnét egy kalitkába zárják egy vár tornyába 2 évre. Csak az élteti, hogy újra láthassa lányát és a Vipera elleni gyűlölete. Eközben a férfi tudván, hogy óvatlansága okozta a nő vesztét nem nyugszik és megpróbálja kiszabadítani azt. Az első kísérlete kudarcba fullad, másodjára azonban sikerül megszöktetnie. Ekkor azonban szembesülnie kell azzal, hogy mivel vádolja a nő. Feladata során, hogy immár másodszor sértetlenül juttassa el királyhoz a grófnét azonban meggyőzi a nőt, hogy ő szinte ártatlan az elfogásában. Bár tényleg ő vezette a király embereit a nők nyomára, de mindent akaratlanul, figyelmetlenségből tette. Bella így megbocsát neki és immár csak egy cél vezérli, visszaszerezni a lányát. Út közben azonban ismét feléled közöttük a vonzalom, bár nő úgy érzi a férfi mindent megtestesít ami az ő ellentéte, így mikor megérkeznek a királyhoz Vipera végre megszabadul a király kötelékétől és a saját életét élheti. Rájön azonban, hogy Isabella nélkül ez az élet már nem olyan, mint amilyennek ő képzelte. Így engedi rávenni magát, hogy a nő találkozhasson végre lányával. Csapdába sétálnak, de a titkos társaság tagjai segítenek nekik megmenekülni. Eközben végleg elmélyül köztük a kapcsolat, s bár a lányt nem sikerül rávenni, hogy anyjával tartson, saját életet kezdenek. A prológusban aztán egyesül végre a család.

Isabella egy erős női karakter, mint ezt már McCarty könyveiben megszokhattuk. Kiáll az elveiért és a szeretteiért a végsőkig harcol. Bár eleinte őt is megtéveszti a Vipera álarca, a férfi egyre jobban kinyilik előtte és végre rájön mekkora kincsre is talált.

Lachlan McRuairi alias Vipera méltó társa az erős nőnek. Érzelemmentes zsoldos, aki teszi a dolgát és nem kerül senkivel sem közeli kapcsolatba, csak arra vár, hogy végre lejárjon a 3 éve amiben a királlyal megegyeztek és élhesse életét egyedül, senkiért sem akar felelősséget vállalni. Idővel azonban kiderül, hogy miért lépett erre az útra. Fiatalon kiállt a klánjáért, vezette őket, azonban őt egy nő vezette meg, s ezért az embereinek az életükkel kellett fizetniük. A történet során azonban ráébred, hogy titkos társait megkedvelte az idő folyamán s végül Robert kötelékében marad, holott már felszabadulhatna. Arra is rá kell döbbennie, hogy Bella nem olyan, mint az első felesége. Benne megbízhat és társra lelhet. Hosszú út vezet idáig, de mikor rádöbben, többet nem engedi el a nőt.

Összességében: Vártam a Vipera történtét, sötét, mindenki által megvetett karakternek vezette be az írónő. A hozzá kitalált történet meg is felelt az elvárásoknak, csalódás, átverés, túl sok rossz jutott neki az életben ahhoz, hogy megkeseredett legyen. A nők átverik, a férfiak elvárásainak pedig ő nem tud megfelelni. Szerencséjére útjába kerül a gyönyörű Bella, akinek bár van már egy lánya, aki számára mindennél fontosabb, megnyitja előtte előtte a szívét és a megfelelő útra tereli. Ha jól látom a Szent lesz a következő könyv címe, mely még idén megjelenik magyarul. Az ő történetét valamennyire fel is vezette ebben a kötetben az írónő.

Értékelés: 4/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: A felföld rettegett fiai 4.

Ajánló
Kommentek
  1. Én