Sherrilyn Kenyon - Bűnös ​éj

A ​Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes. Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim. Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger.

Szeretem a Kenyon által megteremtett Sötét vadászokról szóló világot. Pár évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy a 15. kötetig elolvastam mindent amit csak lehetett, ezért meglepett, hogy ez a kötet most megjelent magyarul. Azt el kell árulnom,hogy viszonylag a sorozat elején rájöttem, hogy ez egy út számomra Acheron kötetéig és ennek megfelelően is olvastam.Voltak részek amik ettől eltekintve tetszettek és voltak amelyek kevésbé, de tudtam, hogy a katarzis majd annak a bizonyos könyvnek az olvasásával következik be. Akkor ez így is történt és mivel ez már évekkel ezelőtt volt,  kicsit gondolkodtam, hogy akarom-e most külön állóan elolvasni ezt a részt ebből a komplex világból. Úgy gondolom az ilyen sorikat úgy jó olvasni, hogy már sok kötet megjelent, hogy teljesen átéld és át is tudd érezni a világát. Aztán megadtam magam.

Alexion a zsigereiben érzi, hogy valami rossz közeleg, a Sötét Vadászok Acheron ellen szervezkednek ezért megjelenik az emberi világban, hogy megállítsa a közelgő világ végét. Dangernél a francia vadásznőnél kezdi a csatáját, s bár kis időbe tellik, de a nő képes elfogadni azt, hogy ki ő - az első SV-k egyike, aki ráadásul Árnyként végezte - és azt is, hogy Acheron nem az akinek beállítják egy vérszomjas démon. A társaság azonban megosztott ebben a tekintetben, Kyron kezdi meggyőzni a többieket, hogy jobban járnak, ha Ash-t kiiktatják, s ebben a szervezkedésben nagy szerepe van Stryker, aki mindent bevet, hogy Alexiont megölje és ezzel gyengítse a férfit. A mindenbe beletartozik két Charonte démon is, kiknek egyike, mint kiderül a Simi nővére és bár az egész könyvet áthatja a szarkasztikus humor, azt hiszem a két démon ennek egyik csúcspontja. Alexion és Danger egyre mélyebben éreznek egymás iránt, de mivel a férfi nem élet a földön, csak átmeneti testben létezik, így tudják hogy számukra nem létezik a happy ending. Ebben azonban tévednek, mert bár Acheron nem mentheti meg bajtársát a szenvedéstől, attól hogy elveszíti a szeretett nőt, azonban a saját világukban, ahol nem szükséges az emberi test tovább élhetnek.

Mint már említettem ezt a könyvet is áthatja a Kenyonra oly jellemző szarkasztikus humor és emaitt ha nem is lett kedvenc, de egy erős közép szintet elért. Az komoly plusz pontot ér, hogy viszonylag sokat megtudtunk Ashről és Simiről is, meg-meg repedezett a későbbi titok burka, s ezáltal még inkább felcsigázta az érdeklődésemet. Oly annyira, hogy úgy döntöttem gyorsan újra is olvasom Acheron kötetét, de ez már egy másik post lesz.

 

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Urban Fantasy

Sorozat: Sötét vadászok 8.

R. S. Grey Scoring ​Wilder – Testcsel

Az ​olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt. *Észbontóan jóképű – kipipálva. *Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva. *Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kip

Kinsley tudatosan készül sportolói karrierjére, melynek egyik állomás a főiskolai csapat, Davies kapitány vezetésével, aki nem mellesleg a válogatottnál is komoly szerepet tölt be. Persze mindemellett fiatal lány, így akadnak fiúk az életében, azonban eddig mind a kettő megcsalta, így nem tervezi, hogy ismét komolyabb kapcsolatba bonyolódjon. Elég neki egy kis flört, szórakozás, így indul neki az első bulijában a fősulin, ahol nem gondolja, hogy egyből belebotlik a jóképű és szupersztár Liam Wilderbe. Egy kis pimaszkodás után azonban kiderül, hogy a fiú másnaptól az edző segédje, így barátnőivel gyorsan hazaindulnak, mielőtt nagyobb hibát követne el egy kis flörtölésnél. Az edzéseken aztán izzik közöttük a levegő bármennyire is küzdenek ellene. Bár őszintén úgy tűnik inkább csak Liam viaskodik érzéseivel.  S bár mindenki figyelmezteti, hogy nem jó ötlet összemelegedniük Kinsley mégis egyre inkább belesik a fiúba, aki ellenállhatatlan rosszfiúként megtestesíti mindazt amire vágyik. Emellett csapatkapítánya Tara sem tudja elviselni, hogy nyilvánvalóan a lány szerezte meg a népszerű focistát, így egyre jobban áskálódik ellene és barátnői ellen. Addig megy, míg Liam meg nem elégeli és fel nem mond, hogy végre nyiltan együtt lehessenek, ezután azonban Kins bizonytalanodik el egy pár napra, de szerencsére nem sokáig, így hamarosan újra együtt a szerelmes pár, akik hamarosan összeköltöznek, majd hivatalossá is teszik  érzelmeiket.

Kinsley egy nagyon szerethető női karakter, karakán, vicces és csak néha vágnám fejbe egy péklapáttal, de végül amikor túl önfejű, az is jól sül el - mikor elbeszélget kettesben Tarával - úgyhogy összességében jó véleményem alakult ki róla. Ha pedig Becca is a közelben van, akkor garantált a röhögőgörcs.

Liam tipik rosszfiús külsejű, de érzelmekben gazdag fószer, aki meglátja, megszereti és többet el sem engedi hősnőnket. Az életben természetesen ilyen pasik egyáltalában nem léteznek, csak a fent említett lökött tyúkok, de olyan jó olvasni róluk:)

A történet kiszámítható - talán annyiban nem, hogy már azt gondolnád most már muszáj jönnie egy kis bonyodalomnak, mert túl szép minden, de nem jön. Viszont vicces és jókedvre derít. Számomra ilyen egy tipik chick lit könyv, ami után még akár orákig is mosolygom.

Az eredeti könyvnél már a címből sejteni lehet, hogy egy humoros könyvről van szó, sajnos nem sikerült átültetni magyarra a poént, bár lehet, hogy nem is lehet.. Bár a borító most kifejezetten tetszik, egy másik képet mutatok:

 

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat:-

d

Michelle Hodkin - The ​Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet. Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem. Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.

Vigyázat szinte az elejétől spoiler veszély!

Nos, ez egy érdekes, összetett történet volt, ami kicsit nyögve nyelősen indult, de aztán szépen bontakozott ki minden és lett kapott értelmet. Illetve mindent még nem világosított meg az író. Honnan jön ez az erő? Kik rendelkeznek még ilyennel (azért erre lennének tippeim)? Miért most? Miért egyszerrre jöttek elő ezek a képességek? Miért halt meg Noah egy pilanatra, hiszen Mara az ő halálát nem kívánta?

Tehát maradtak még megválaszolatlan kérdések és igen, legszívesebben egyből kaptam volna a következő kötet után, de mivel magyarul még csak két kötet jelent meg, nincs értelme sietnem vele, úgysem fogom megtudni mi is a történet vége. De ha nagyon nem bírom tovább, akkor be fogom fejezni angolul:) Meglátjuk mit rejteget a második könyv vége...

A szereplők érdekesek, Mara is csak néha idegesített, a történet pedig sokáig homályban hagy, így felkelti az ember érdeklődését. Kell ennél több, egy jó regényhez? Szerelmi szál talán, de az is van.:)

Érdekes, hogy a kiadó meghagyta az eredeti angol címet és kis betűkkel tűnteti csak fel a magyart. Most hogy képet keresek és belegondolok egy hiányossága mégis csak van a könyvnek, Marát például nem tudom elképzelni, ezek szerint nem írja le túl részletesen, tovább gondolta a többieket sem, bár náluk azért elég ennyi.

De ez tetszett:

 

Értékelés: 4,5/5

Sorozat: Mara Dyer

Műfaj: ifjúsági

Jennifer Probst - Keresd ​mindörökké

Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőr...

Nem ez volt a sorozat legjobb kötete, igazából már az előzőnél éreztem, hogy nincs meg az a bizonyos plusz, amit az előző két könyvnél átéltem, de gondoltam azért mert Gen egy kicsit kilógott a 3 barátnő közül, biztos csak egy átkötő kötet. Arilyn történetét tehát vártam, de sajnos nem hozta vissza az alap hangulatot.

Már korábban megismerhettük Petty járőrt és az is gyanítható volt, hogy ők ketten a végén valahogyan egy párt fognak alkotni, az azonban ahogyan eljutottunk idáig egy kicsit nyögve nyelősre sikeredett. Ne értsetek félre, tetszett a könyv, így hogy aludtam rá egyet pedig még inkább, de maradt egy kis hiányérzetem. A lányok nekem túl keveset szerepeltek, most szinte az egész könyv csak Arilynről és a kapcsolatairól szólt. Aranyos volt papi és a boszorkány is, Pinkyről nem is beszélve, de kedvelem a lányokat és hiányoztak.

Mindent egybe véve a könyv és a sorozat is jó volt, az írónő másik sorozata méltó folytatására talált. Csak egy kérdés, kellene tudnom, hogy ki az az Isabelle?

A borító szép, de köszönő viszonyban sincs a szereplőkkel? Kezdem azt hinni, hogy ez csak az én buta felfogásom, hogy egy borítónak vissza kellene tudnia adni a könyv hangulatát..sajnos ebben most a google sem volt a barátom, úgyhogy jöjjön az ominózus kép

 

 

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Keresd a...

Brittainy C. Cherry - Lebegés

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Férje halála után Elizabeth egy ideig édesanyjával él, de egy idő után megunva annak életmódját, úgy dönt Emmával, kislányával ideje haza költözniük a házba amivel férjével élt annak halálos autó balesete előtt. Bár a ház elhagyatott, a kisvárosban azonban mindenki örömmel fogadja vissza őket, kivéve a szomszéd férfit, akinek kutyáját már hazafelé tartva elüti a nő. Szerencsére a kutyusnak semmi komoly baja nem történik és bár Tristan egy pillanatnyi időre felfedi, hogy neki is vannak érzései egy igazi köcsög. Vagy is inkább vöcsög, tehát Madár. Emma anyukája elszólása után ugyanis így hívja a férfit, aki bár küzd ellene egyre kevésbé tud ellenállni annak, hogy a mellette élő két nőszemély belopakodjon az életébe. Elizabeth-tel egyre közelebb kerülnek egymáshoz és elhitetik egymással azt, hogy a másik az ő szeretett felük. Kidül ugyanis, hogy Tristan nem véletlenül él ilyen elhagyatott életet, ő is elvesztette a családját, feleségét és kisfiát. Bár egy ideig tökéletesen színlelik, hogy nem egymásban lelik örömüket, hanem a régi párjukban, egy idő után előtör Lizzie-ből a nő és nem tud túllépni érzelmein, s  bár a férfi is sejti, hogy túl erős érzelmek kötik őket egymáshoz eltaszítja őket. Az viszont, hogy már egymásra vágynak annyira összeköti őket, hogy miután beismerik ezt úgy döntenek, hogy színlelés helyett inkább egymásból nyernek erőt. Egyre jobban működnek együtt, mint egy kis család, egyedül Tanner, Elizabeth volt férjének a legjobb barátja, Emma keresztapja nem tudja elfogadni őket. A férfi ugyanis mindig is magának akarta Lizziet, ezért megfogadja, hogy mindent kiderít Tristanról, hogy elszakítsa őket egymástól, kell lennie valami piszkos dolognak a múltban. Azt nem talál, viszont kideríti, hogy a két baleset összefüggésben van. Tristan szerettei is abban a balesetben haltak meg amit Elizabeth férje okozott, miután elveszítette uralmát az autója felett. Ezt a hírt azon nyomban közli is a nővel, aki tudja, hogy meg kellene osztania Tristannal, azonban azt is tudja, hogy ez mit jelentene: elveszítené őt. Végül Tanner árulja el a férfinak a titkot, aki azonnal be is zárkózik, s fájdalmában el is hagyja őket, sőt még a kisvárost is. Hazaköltözik szüleihez, akiket addig hibáztatott családja elvesztése miatt. Egyre jobban megnyílik anyja előtt, és hónapok múlva mikor még mindig Elizabeth képét nézegeti, megtudja, hogy a nő fogta volt feleségének kezét halálos ágyán, mikor ő még úton volt a kórház felé. Ezután visszatérve megtudja a teljes igazságot, igaz, hogy a balesetet Lizzie volt férje okozta, azonban az autóját Tanner bütykölte meg, aki el akarta tenni az útból őt is és a kis Emmát is, hogy végre a nővel lehessen. Tristan egyből rohan ezzel a hírrel a nőhöz, de sajnos Tannernek sikerül megkaparintania a kislányt, akit csak egy kemény fegyveres küzdelem árán tudnak visszaszerezni, melynek során Lizzie megsérül, Tanner viszont meg is hal. Ezután bár mind a ketten tudják, hogy sok időbe telik majd mire Elizabeth meg tudja teljesen bocsátani a férfinek, hogy elhagyta egymás nélkül nem tudnak tovább élni. A prolóbusból pedig azt is megtudhatjuk milyen gyümölcsöző lett szerelmük.

 

Mind a két főszereplőre erős csapást mért az élet, szeretteik elveszítése után kicsúszott a lábuk alól a talaj. S míg Lizzie-nek ott a kislánya aki miatt össze kell szednie magát, addig Tristan nem látja már értelmét annak, hogy éljen. A temetés napján öngyilkosságot kísérel meg, de végül meggondolja magát, viszont utána már csak vegetál. Csak lebeg. A könyv utolsó lapjain értelmet nyer a könyv címe.(angolul nem tudom hogy oldották meg, de magyarul ez kifejezetten tetszett).

Tragikus történet ez amit egy idő után áthat a szerelem melege, de mindvégig ott marad a gyász, talán az utolsó betűkig. A mellékszereplők viccesek, főként a bolond barátnő, de a kis Emma is cuki. Az, hogy Madárnak szólítja Tristant végig megmosolyogtatott.

Egy újabb olyan könyv ami a szendvedésre, elvesztésre, fájdalomra épít, mivel szépen van megírva, ez most kevéssé zavart, Tanner szerepe viszont annál inkább. Azt hiszem kettőjük élete már nélküle is elég borzalmas, számomra a sztori nem kívánt még egy megháborodott, fanatikus legjobb barátot is. Az pedig ahogyan megszabadulunk tőle szintén nem érte el a kívánt hatást. Volt ennek a kettőnek már így is épp elég baja. Lehetett volna az intrikus kevésbé megszállott is. Nekem ez már sok volt. Ettől függetlenül mind a két főszereplőt megkedveltem, a mellékszereplők pedig szintén brilliroztak.

Őszintén megvallom, már nagyon vártam ezt a könyvet, a borítója iszonyatosan bejött. Bele is olvastam a fülszövegbe, csak egy picit, de akkor sem ezt vártam. Meglepett, már a legelején kiderült, hogy na ez is egy szenvedős könyv lesz.. szerencsére nem volt az. Nem ezt vártam tehát, de azért értem, hogy miért kedvelik ennyire az emberek. Mivel sorozatról van szó, muszáj volt megnéznem ki lesz a következő rész főszereplője, de úgy tűnik teljesen ettől független szereplőkről lesz szó, a történet tűnik inkább hasonlónak. Mint kiderült a könyvek a 4 alapelemről szólnak, gondolom ezért is Romance elements a sorozat címe angolul, nos ezt magyarra nem sikerült átültetni. Az első kötet volt tehát a levegő (The air he breaths), most jön majd a tűz (The fire between high and lo).

Értékelés:  4,5/5 ( 5ös nem volt, Tanner miatt 4est adtam volna szívem szerint, viszont a borító annyira tetszik, hogy emiatt, maradt a 4,5)

Műfaj: NA

Sorozat: Az vagy nekem

Sophie Jackson - Egy ​csepp remény

Max OHare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit. Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a fala

Max - főhősünk - Carter segítségével bekerül egy intézménybe, hogy legyőzze a kábítószer iránti vonzalmát. Bár először nem túl együttműködő, idővel egyre jobban megnyílik orvosának és művészeti terapeutájának aki nem más, mint az előző kötetben szereplő Riley testvére. Miután kijön az elvonóról egy ideig Carterékhez költözik, azonban rájön, hogy inkább el kell vonulnia eddigi életétől így elköltözik nagybátyjához és annak családjához. Itt ismeri meg a rejtélyes Grace-t,aki bár bombanő, láthatóan magába zárkózott. Ahogyan egyre jobban megismerik egymást annál többet árulnak el múltjukból. Wes elmeséli tragédiáját, hogy gyermeke 7 hónapos korában meghalt, majd ezt követően menyasszonya Líz először magába zárkózott, majd szó nélkül elhagyta. Ezért menekült a drogokhoz, bulikhoz és csajokhoz. Grace rosszul választott párt magának, a volt férje szintén kábítószerezett, azonban a nagyobb gond az volt, ahogyan a nővel bánt. Teljesen kisajátította, verte és erőszakolta, totálisan összeomlott mire el tudta hagyni. Mind a ketten kemény múlttal rendelkeznek ezért nem akarnak és mernek egy újabb párkapcsolatba belekezdeni, ráadásul a lánynak gondjai akadnak az intimitással is múltjának következtében. Ezért megegyeznek, barátok lesznek extrákkal. Bár Max nem bízik teljesen abban, hogy ez a nő részéről is kivitelezhető lesz, beadja a derekát. Mint már annyiszor most is bebizonyosodik, hogy a nők nehezen választják ketté a testiséget és a szerelmet, így bár a férfi is érzi, hogy erősen vonzódik a lányhoz mégis ellöki magától. Pont ekkor keresi meg Líz és próbálja felvenni vele a kapcsolatot. Max találkozik vele, de azon kívül, hogy megbocsát volt párjának, mást nem érez. Ekkor döbben rá, hogy bármennyire is vágyott arra, hogy újra lássa a volt menyasszonyát, idő közben már más valaki iránt táplál gyengéd érzelmeket. Tudja, hogy nagyon megbántotta Grace-t, de megkeresi és ráveszi, hogy adjon neki még egy esélyt.

Az előző kötetben nem kedveltem meg Max-et és lehet, hogy ez az érzés lopózott át akkor is amikor ezt a könyvet olvastam. Nyilván szenvedély betegsége miatt sem kedvelhető a karaktere, de a rosszfiúbúl szerelmes hős válik sztorikat ettől függetlenül szoktam szeretni. Kevés ilyen történet van, de azt hiszem itt a kerékkötő most maga Max volt. Egyszerűen nem tudtam igazán megkedvelni. Grace-t sokkal jobban csíptem, mint őt - ami ritka, hogy főszeplő nőt jobban kedvelem a férfinál, jellemzően a rinyálásuk miatt - most azonban a nő részéről nem volt mellébeszélés, hamar ráébredt, hogy mit akar.

Azonban a mellékszereplők ebben a könyvben is nagyszerűek. Ez a szerep itt most Carternek jutott, de még mindig kedvelem. Riley és testvére Tate is könnyen szerethetőek, kiváncsi vagyok melyikük kötete következik, mert ha tippelnem kellene azt mondanám kettőjük között dől el a verseny. De most direkt nem olvasok utána.

Összességében bár molyon magas százalékon áll a kötet, magasabbon, mint az Egy font hús, nekem az sokkal jobban tetszett.

A borító most is tetsztős, azonban a cím, most bár találó kevésbé megnyerő.

Értékelés: 4/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Egy font hús