Lisa Kleypas - Az ​ördög télen

Evangeline Jenner, a legfélénkebb „férjvadász” napról napra közelebb kerül a gazdagsághoz. Ahhoz azonban, hogy örökségét élvezni tudja, ki kell szabadulnia a gátlástalan rokonok karmai közül. Evie felkeresi a közismerten korhely Lord St. Vincentet, és rendkívüli ajánlatot tesz neki: arra kéri a férfit, vegye őt feleségül. Evie azonban feltételhez köti az ajánlatát: a nászéjszaka után többé nem hál vele. Sohasem áll be az elbűvölő, ám kicsapongó életet élő alak által könyörtelenül félrelökött, összetört szívű áldozatok sorába!

Azt nem merném kijelenteni, hogy eddig nem érdekelt, hogy mi lehet Evie története, hiszen látszott, hogy egy meggyötört lányról van szó, azonban a többiek eddig elterelték a figyelmemet. Azt sem nagyon tudtam elképzelni, hogy St Vincentet hogyan hozza majd vissza az írónő a kedvelt karakterek közé, mégiscsak leányrablást követett el. De már vártam, hogy vajon mit tud majd ebből kihozni Kleypas.

Evinek csak az édesapja maradt az egyedüli szerette, azonban bár ő halálán van, az átkozott rokonok nem engedik neki, hogy ápolja őt utolsó napjaiban, sőt még a gusztustalan kuzinjához is hozzá akarják adni.Így nem látván más menekvést, a lány felkeresi St. Vincentet és egy visszautasíthatatlan házassági ajánlattal áll elő. A férfi el is fogadja, így azon nyomban úton is találjuk magunkat Gretna Green felé. A házasság gyorsan megköttetik a nászéjszakát is elhálják, hogy nehogy meg tudják semmisíteni a nászukat, azonban ez után a lány úgy tervezi, hogy majd szépen eléldegélnek egymás mellett. Miután megérkeznek édesapja kaszinójába az ifjú férj azonban egyre jobban kezdi belevetni magát az üzlet rejtelmeibe, s bár mind a ketten azt gondolják, hogy ennek csakis a pénz iránti vágy az oka, idővel kiderül, hogy a férfi aki bár csavaros eszű, de soha sem dolgozott, elemében van ebben a környezetben. A pár egyre közelebb kerül egymáshoz és St. Vincent még arra is hajlandó, hogy 3 hónapos cölibátust fogadjon bizonyítandó feleségének, hogy csakis őt akarja. Életüket azonban nagyban bonyolítja, hogy Evie életére törnek. A férje ugyan a golyó elé veti magát és ebbe majdnem belehal, gyógyulása után azonban meg kell még találni a merénylőt. Aki nem más, mint a lány féltestvére, aki sosem bírta igazán apjuk szeretetét. Az ifjú pár sikeresen szabadul meg az általa nyújtott veszélytől, így boldogan élhetnek nem is remélt sikeres házasságukban.

Összességében azt kell mondanom, hogy sikerült kihoznia mindent Kleypassnak ebből a történetből. Eviet megkedveltem, St. Vinent visszatért kegyeimbe, a lányok huncutabbak és összetartóbbak, mint valaha és még a következő párost is meglebegtette, na az lesz még egy várós történet.

A borító ismét gyönyörű és ismét semmi köze a történethez, de ezt már megszokhattuk.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Wallflowers

E. K. Blair - Bang

Úgy mondják, amikor bosszút állsz, elveszíted az ártatlanságod egy darabját. Csakhogy én nem vagyok ártatlan. Ellopták az ártatlanságomat. Nagyon régen ragadták el tőlem, azzal az élettel együtt, amit élhettem volna. És vele a lelkemet, az álmokkal és reményekkel teli ártatlan szívemet, amellyel megszülettem. Odalett. Eltűnt. És még választásom sem volt. Gyászoltam azt az életet. Gyászoltam az esélyeket. Eddig. Most készen állok visszavenni azt, ami mindvégig engem illetett. De minden tervben ott rejlik egy végzetes hiba. Olykor ez nem más, mint a szív.

Kemény dió ez a könyv. Tetszett is, meg kicsit nem is. Jobbára tetszett. A témája brutális és nem csak felszínesen érintjük a témát egy-két rövid visszaemlékezés erejéig, hanem pár főbb csapást mélyebben is megismerhetünk. Azokat amelyek miatt Elizabeth azzá vált aki, Ninává. Egy számító nővé akit semmi más nem éltet, mint hogy végig vigye a bosszúját megölje végre az általa legjobban gyűlölt embert, a férjét. Bennet nem is sejti milyen kígyót melenget a keblén, a nő tökéletesen megvezeti miközben várja a megfelelő alkalmat, hogy végezhessen vele. Természetesen nem saját kezűleg, hiszen számára ez a jogos büntetés, ő már eleget szenvedett. A tökéletes alkalom pedig Declain személyében jön el. Egy arrogáns, erőszakos de iránta mégis mélyen érző férfi képében, akit szintén manipulál. Eljátssza, hogy a férje veri és hogy emiatt nem meri elhagyni, hogy magányos és szeretetre vágyik. Mikor a két férfi találkozik néha rezeg a léc, hogy lebukik, de alapvetően tökéletesen működik a terve. Míg rá nem ébred arra, hogy számára sem közömbös a szeretője. Eközben titokban folyamatosan találkozik fogadott bátyjával, Pike-kal akivel gyemekkorában megjárta a poklot, s aki mellól soha el nem lehetne szakítani. Ha úgy érzi már nem bírja tovább, mindig meglátogatja a férfit aki mellett minden gondolata elszáll és végre megnyugvást talál. Most azonban még nagyobb nyugalmat érez Declain mellett  és ez megrémíti. Miután kiderül, hogy babát vár - ami egyébként fizikailag szinte képtelenség volt a betegsége miatt - s bár nem tudja ki annak apja, hiszen három férfival is viszont folytat, mégis úgy dönt, hogy szerelmének tulajdonítja, tehát ekkor kezdődik a tragédia. Nina ki akar szállni, el akar szökni a szerelmével és a gyerekkel, Pike azonban nem hagyja, agyba-főbe veri. S bár a nő felépül a babát elveszíti, akinek létére ekkor derül fény férje számára. Bennett gyanakodni kezd és rájön ki is igazából ő, Elizabeth. Declain azonban azt hiszi ismét a férje verte meg, s ráadásul még a babájukat is elveszítették, így kiiktatja Bennettet a képből. Azt teszi hát amire Nina mind végig vágyott, mégsem érez megnyugvást. Pike sem. Arra biztatja a nőt, hogy ölje meg a férfit, hiszen ismeri a titkukat, azonban miután az ellenáll maga teszi meg.

Nina ismét összetörik, elveszíti egyetlen esélyét a normális életre, egy családra és mi miatt? Egy férfi miatt, aki bár végig mellette állt, segített neki elszökni a pokolból mégis úgy uralkodik az életén, mint annak idején a nevelő apja tette. Ugyan ott van, mint gyermekként, csak kevésbé feltűnő a bántalmazás.

Nehéz témája van a könyvnek és azt gondolom mélyen el is kell azon morfondírozni mit is akart megfogalmazni az írónő. Azt hogy a bántalmazás egy gyermek lelkét mennyire tudja tönkretenni és milyen kényszer képzeteket szül el sem tudjuk képzelni és nehéz is elfogadni mikor olvassa az ember. Nem tehetek róla, valahol neheztelek a főszerplőnőre, hogy ennyire elvakultan akarja Bennett halálát. A fiú burokban élt és csak jót akart, mikor szólt a szüleinek, hogy verekedést látott a szomszédban, aminek következményeként a kislányt elszakították az apjától. De ő is hibát követ el, hogy ott marad abban a szörnyeteg házban, hiába van ott Pike. Igen, szeretnének együtt maradni, de ebben a pokolban? ezt nehéz elhinnem. De ismétlem el tudom képzelni, hogy egy bántalmazott gyermek akár hasonlóképp is cselekedhet, csak most már felnőtt fejjel okoskodom. Egy gyenge láncszemét érzem még a történetnek, hogy Bennett miért csak a kórházban kezd el gyanakodni, illetve, hogy ennek mi értelme volt jelenleg azt nem látom. De mivel sorozatról van szó, így gondolom majd kiderül. Mivel a három férfiból egy sem maradt életben, így nem tudom mit tartalmazhatnak a következő kötetek, de romantikus énem arra vágyik, hogy Declain túlélje, nem mintha annyira megkedveltem volna, de Nina kedveli és mégiscsak érdemelne egy happy endet.

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: Dark romance

Sorozat: Fekete lótusz

Aurora Rose Reynolds - November ​előtt

November: Elhagytam New Yorkot, és a rossz emlékeimet, örökre. Tenessee várt, és apa sztriptíz klubja, ahol könyvelőként dolgozom. A klubban ismertem meg Asher Maysont. Asher tipikus rosszfiú, és én nem akarok tőle semmit. Asher: Mióta csak az eszemet tudom, soha nem okozott gondot megszereznem egyetlen nőt sem – November előtt. De akarom őt, jobban mindennél. És megszerzem.

November egy naív, édes lány, akit a kötet elején éppen összeverve ismerünk meg. Őt és a kutyáját, Bestiát, ahogyan éppen édesapja felé igyekszik. Ez előtt nem sokat találkozott atyjával, mivel egy jól sikerült bulinak köszönhető a születése, azonban anyja annyira szörnyen bánik vele - rajtakapja őt a vőlegényével - hogy útnak indul. Nem is bánja meg döntését, apukájánál szerető családra talál és a vidéki életmódot is inkább érzi közel magához, mint a new york-it. Bár kiderül, hogy a családi vállalkozás nem teljesen az amire gondol, konkrétan egy sztriptíz bárról van szó, mégis örömmel veti bele magát a munkába és próbál megszökni a gondjai elől. Első éjszaka azonban találkozik Asher-nal a helyi rosszfiúval, aki a legyet is elkapja röptében és természetesen ő sem tud ellen állni vonzerejének. Ekkor azonban még tartja magát, csak akkor egyezik bele, hogy randizzon vele, mikor az idősek otthonában összefut vele a nagymamája szobájában. A randi azonban csúnya véget ér, mert mire hazaérnek betörnek a lány lakrészébe és összefirkálják azt. Ezután Asher nem engedi el maga mellől a lányt és igyekszik meggyőzni őt arról, hogy jó párost alkotnak. A fiú egyre jobban bevonja a családja életébe is, így bár a saját anyja nem tökéletes, egyre jobban érzi, milyen  is az amikor az embernek szerető családja van. A páros között folyamatosan megy a harc, de aztán mindig megadják magukat az érzéseiknek, így már csak az a kérdés, hogy mikor fogja már fel November, hogy ez a végzete, illetve, hogy ki akarhatja folyamatosan eltenni láb alól. Miután kiderül, hogy a nagyszülői örökségét le akarja nyúlni az anyja, a nő úgy érzi mindent egy lapra kell feltennie, így igyekszik kivonni a fogalomból a lányát - és annak ekkor már magzatát is. Szerencsére a felmentő sereg időben érkezik, így mind a 3an, November, Asher és a baba is megmenekülnek. Kiderül, hogy egész végig az édesanyja állt a háttérben, már az ex vőlegénye, mindig is a pasija volt és segített neki. De minden jó, ha jó a vége, November végre családra lelt, sőt saját családja is lett.

November egy viszonylag szerethető nő főszereplő, csak akkor téptem volna meg legszivesebben, mikor annyira ellen akart mondani Ashernek, de szerencsére kevés ilyen eset volt, mert rendszerint elveszett a ködben. Asher pedig növelte a valószínűtlen és egyébként nem létező férfi szereplők számát, de mégis jó volt olvasni. Kettőjük között működött a kémia és ezért olvastatta magát a könyv. Bár a történet nem eget rengető, Ash pedig nem vált a kedvenc karakteremmé, de mégis olvastatta magát a könyv, ráadásul jó sok fiú van abban a családban, sőt még férfi barátok is társulnak hozzá, sehol egy nő.. szóval gondolom lesz még itt jó sok regény. Nem baj szeretjük az ilyen sztorikat, ha jól meg vannak írva. Már pedig ennél a könyvnél így történt.

szóval nézzük a Mayson fiúkat:

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Előtt

 

Monica McCarty - A ​Szent

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

Magnus 19 évesen beleszeret a különc Helenbe, aki segítőkészségével és kicsit fiús viselkedésével kilóg a többi lány közül. Egyetlen probléma adódik csak, még pedig az, hogy az ellenséges klánfőnök szeretett lánya. A két fiatal nem tud ellenállni egymásnak és titokban találkozgatnak, azonban mikor a fiú rászánja magát, hogy végre megkérje a lány kezét kosarat kap. Rájön, hogy Helen sosem csalná meg ilyen szinten a klánját, ugyanis jobban szereti azt, mint őt. Ezért mikor a király mellé szegődik semmi mással nem foglalkozik csak a harccal, ezért is kapja a Szent becenevet. Idővel aztán kiderül, hogy csapatbéli legjobb barátja azzal a nővel jegyezte el magát aki összetörte a szívét, de nem tud nemet mondani és elmegy az esküvőre. Helen mikor meglátja ismét feléled benne a remény, így utóljára próbál a férfivel beszélni, de hiába, annyira elbeszélnek egymás mellett, hogy lehetetlen ebben a pillanatban, hogy egymásra találjanak. Így a nő férjhez megy, bár ez nem tart  sokáig, ugyanis ifjú férje hamarosan hadba vonul, ahol el is esik, a nyomokat kilétéről pedig Magnusnak kell eltűntetnie, így még nagyon búntudata támad.

Idővel a két fiatal ismét egymás mellé sodródik, de a klánjaik ellenségeskedése, a férj/legjobb barát halála úgy tűnik áthághatatlan számukra. De egy hosszan tartó huzavona után ráébrednek, hogy egymás iránt érzett szerelmük mindennél többet ér.

Az előző kötetekben már felvezette az irőnő a történet lényegét és bár a barát/férj halála még ront egy kicsit a helyzeten, de lényegében több száz oldalnyi kinlódás vár ránk. Ugyanazt járjuk körbe-körbe folyamatosan és bár a háttérben zajló intrikák néha érdekesek és lekötik az ember figyelmét  fő szál sajnos nem teljesen. Azzal, hogy a versengést a két férfi között nagyon gyorsan lezárta az irónő szerintem nagy bakot lőtt. A két férfi rivalizálását illetve egyikük összetört szívének gyógyulását szuperül meg lehetett volna írni. De sajnos nem így történt. A vége felé, mikor már kezdték elfogadni, hogy na ennek úgyis az lesz a vége, hogy összejönnek, na innentől izgalmasabb a sztori, de ez sajnos csak az utolsó 100 oldal kb, vagy annyi sem.

Szóval várós volt ez a kötet, de nem ütötte meg az előzőek által állított mércét. Azt azért megsasoltam, hogy a következő rész kiről fog szólni, érdekes választás.

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Felföld rettegett fiai

 

Sherrilyn Kenyon - Infinity

At fourteen, Nick Gautier thinks he knows everything about the world around him, until the night when his best friends try to kill him. Saved by a mysterious warrior who has more fighting skills than Chuck Norris, Nick is sucked into the realm of the Dark-Hunters: immortal vampire slayers who risk everything to save humanity. Nick quickly learns that the human world is only a veil for a much larger and more dangerous one. A world where the captain of the football team is a werewolf and the girl he has a crush on goes out at night to stake the undead.

Nos én hibám, annyira rámartam a könyvre, hogy el sem olvastam a fülszöveget (na jó máskor sem nagyon szoktam) és bár tudtam, hogy ez most egy másik sorozat kezdete, azért nem erre számítottam.

Nick 14 éves és iskolába jár, fogalma sincs, hogy ki ő. Eddig rendben, az viszont, hogy ennyire belemegyünk a részletekbe meglepett. Nem mondom, hogy rossz volt, mert ez inkább volt fantasy, mint a sötét vadászok, azonban még is kevésbé kötött le. Valamiért - erre még nem sikerült rájönnöm, hogy miért - nem tudta végig fenntartani a figyelmemet. Adott volt pedig Nick, akit kedvelek, jófajta fantasy egy minimál szerelmi szál és még néhány sötét vadász is. De valahogy mégsem működött az amit annyira szeretek Kenyonban. Lehet, hogy csak az volt a baj, hogy túl gyorsan olvastam az Acheron után, az pedig túl magasra tette a lécet. Ezért lehúzni semmiféleképpen sem szeretném, esélyt pedig fogok adni a következő könyvnek, csak talán nem most egyből.

Nos ennyi, erről most többet nem is tudok regélni.

Értékelés: 4/5

Műfaj: fantasy

Sorozat:Chronicles of Nick

Sherrilyn Kenyon - Acheron (újra olvasás)

Eleven thousand years ago a god was born. Cursed into the body of a human, Acheron endured a lifetime of hatred. His human death unleashed an unspeakable horror that almost destroyed the earth. Brought back against his will, he became the sole defender of mankind. Only it was never that simple. For centuries, he has fought for our survival and hidden a past he never wants revealed. Now his survival, and ours, hinges on the very woman who threatens him. Old enemies reawaken and unite to kill them both. War has never been more deadly… or more fun.

Pár évvel ezelőtt teljesen magába szippantott Kenyon fantázia világa, a történet és a szereplők kiemelkedőek és az ember amint leteszi az egyik kötetet azonnal folytatja a másikkal. Szerencsére van is mivel hiszen sok elkészült történetünk van, minek alappillére ez a világ és a vissza-visszatérő szereplők miatt alig várjuk, hogy végre olvashassuk annak saját sztoriját. De az egész számomra Acheronhoz vezet, viszonylag hamar rájöttem, hogy én az ő történetét akarom és ehhez, hogy teljes képet kapjak és hogy kellően felcsigázzon az író türelmesnek kellett lennem. Annak idején ajánlottam másnak is, hogy kezdje el olvasni és még nevettünk is rajta, hogy 14 könyvet elolvasol azért, hogy végre elolvashasd a 15.et. Ez persze így barokkos túlzás, vannak kiemelkedőbb történetek és vannak gyengébbek, de kategóriájában ez a sorozat szinte verhetetlen. Kenyon tökéletesen keveri a fantázia világot és az intrikákat egy kis szenvedéllyel megspékelve. Nem a keményebb fajta fantasy, inkább mitológia az alapja, de ettől még nagyon is élvezhető.

Miután most elolvastam a Bűnös éj című kötetet, annyira behúzott megint a sorozat, hogy muszáj volt újra olvasnom Acheront. Talán azért mert insomniámnak köszönhetően szűk két nap alatt elolvastam a két könyvet, vagy mert már régen olvastam, de most talán még mélyebb hatása volt rám, mint elsőre. Az is lehet, hogy akkor annyira meglepődtem, annyira nem erre számítottam, hogy nem tudtam teljesen átélni. Nem tudom, hogy Kenyon mikor döntött úgy, hogy ez lesz Ash sorsa, az elejétől kezdve tudta, vagy csak az idők folyamán alakult ki benne, minden esetre, az előző kötetek számomra nem ezt a lehetőséget vetítették előre.

Acheron két isten gyermeket, akit apja - a sors istennőinek jóslata alapján - megtagad, sőt el akar pusztítani. Csupán anyja szeretete menti meg őt a haláltól, bár sokáig azt kívánja bár ne lett volna ilyen könyörületes az anyja. Mivel otthonát el kell hagynia és titokban kell élnie míg felnőtté és elég erőssé nem válik, míg eléri azt a kort amikor már nem jelent rá nézve akkora veszélyt a többi isten, egy emberi királynő pocakjába rakják és összekötik életét az ott növekvő trón várományossal. Anyja azt azonban nem tudja, hogy testvére a vágy istennője megérinti előtte, így minden ember ellenállhatatlan vonzalmat érez iránta legyen az férfi vagy nő, s isteni erejétől megfosztva nem tehet ez ellen semmit sem. Örvénylő kék szemei születése pillanatában eldöntik a tényt, hogy ő nem emberi, így kitaszítottá és kiszolgáltatottá válik az emberek számára. Végtelen szenvedés és megaláztatás az élete, az hogy áruba bocsátják folyamatosan a testét. Az egyetlen ember aki ellen tud állni neki az a nővére, aki viszont bár nagyon kedves hozzá és jóindulatú, sajnálatos módon rettentő naív, így néha többet árt neki, mint használ. Hamar megtanulja, hogy minden kedvességnek meg van az ára és nem bízhat senki emberfiában, még a nővérében sem. A rengeteg szenvedés az elején alázatosságra sarkallja, később viszont szembe néz a sorsával, de várja a megszabadulását. Ennek a kilátástalanságnak következményeként ismerkedik meg Artemisszel, aki az elején bár talán még szereti is, saját  istennői mívoltját és jó hírét semmiképp sem adná fel egy egyszerű szajháért, így újabb csalódás éri a férfit. 21. születésnapján aztán felkeresi őt anyja követe aki átadja neki isteni képességeit, s ekkor újra támad Acheronban a remény, hogy Artemis most már biztosan el fogja fogadni. A nő azonban ismét elárulja, sőt tétlenül végig nézi halálát. Édesanyja megtudván szeretett fia halálát őrjöngve kiírtja saját pantheonját, elsüllyeszti Atlantiszt és már a görög istenek ellen fordulna, mikor Artemisz vissza hozza az életbe Acheront. Azonban ennek is megkéri az árát. A férfi csak az ő vérével képes normális életet élni, ha nem étkezik belőle beteljesíti a jóslatát és ő lesz a világ végzete. Az idők folyamán aztán kettőjük kapcsolata rengeteg intrikán megy keresztül, az istennő nem tudja elviselni, hogy Acheront ne birtokolja, így minden cselt bevet annak érdekében, hogy függőségben tartsa a férfit. Így teremti meg a sötét vadászokat.

Napjainkban. Egy fiatal történésznő arra való törekvésében, hogy visszaállítsa családja jó hírét, nagy erőkkel keres bizonyítékot arra, hogy Atlantisz igen is létezik. Azt viszont, hogy ez kitudódjon és ennek következtében kiszabadítsák Apollymit sokan nem akarják, hiszen ez romba döntené a világot. Ash bár azzal a szándékkal ismerkedik meg a nővel, hogy további nevetség tárgyává tegye a nőt, egy idő után azt veszi észre magán, hogy keresi annak társaságát, sőt még vágyat is érez iránta, holott ezt már nem tartotta lehetségesnek tekintve múltját. Az együtt töltött idő és az életveszélyes helyzetek amikbe kerülnek a leletek miatt amit az Égei tengerben találnak, egyre inkább elkezdenek kötődni egymáshoz. A férfinak nehéz elhinnie, de Tory csak a jó tulajdonságait látja és nem csak a vonzó külsejét, s bár fél megbízni bárkiben is egy idő után elárulja neki a titkát. Először azt, hogy ki is ő, utána pedig múltját is feltárja előtte, a nő azonban nem hagyja cserben, sőt egyre jobban beleszeret. S bár miután sikerül Toryt kiszabadítania elrablása után, végül ő maga végez vele Artemisz csele következtében. Addig éhezteti az istennő, míg meg nem őrül, s utána összezárja őket egy szobában. Acheron saját maga oltja ki a szeretett nő életét, anyja azonban segítségére siet. Istennővé teszi Tory, ezáltal visszaküldi a földre, sőt még azt is megoldja, hogy csak egymásból tudjanak étkezni, így Artemisz végre kikerül a képből. De mint mindennek, ennek is ára van. Acheron boldogsága azt jelenti, hogy több sötét vadász nem kaphatja vissza lelkét, hiszen azért mindig Ash fizetett.

Acheron története alap, meggyötörte az élet, de mégis az emberek pártját fogja. Számomra néhol túl aprólékos volt a szenvedése és túl sok, de megértem, hogy miért kellett mindezt elolvasni. A második rész viszont túl rövidre és gyorsra sikeredett. Emiatt Toryt nem is igazán tudtam megkedvelni. Elsőre sem és másodjára sem. Persze Acheronnak senki sem lehet elég jó és bár értem, hogy miért ilyen típusú nőt talált neki Kenyon ettől még nem lett a szívem csücske. Talán az a bajom vele, hogy túl jó? Nem tudom eldönteni.

Mindez nem von le semmit a könyv értékéből. A cselekmény fantasztikus, a főszereplő egy Isten (nagybetűvel), a mellékszereplők szuperek (Simi, Tory barátnői, a vadászok, még Artemisz is). Tehát én most is azt mondom, ez az egy könyv megéri, hogy csak ezért elolvassunk másik 14-et.

Az eredeti borítók leszámítva Acheron jelét botrányosak. Nagyon sok jó fanartot találni Achronról, számomra az egyetlen és megismételhetetlen szőke Ash az Travis Fimmel (köszönjük a tippet Simi:)

Értékelés: 5/5

Műfaj: Fantasy

Sorozat: Sötét vadászok 15.

Most pedig folytatom Nick kötetével, mert az annak idején nagyon várós volt és most jutott eszembe, hogy aztán csak nem olvastam el.