Tara Sivec - Csábítások és csemegék

Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni. Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét. És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.

Történet és szereplők:

Claire egy átmulatott éjszaka gyümölcseként neveli kisfiát, azonban mivel nem szerezhetett diplomát az anyagi lehetőségei behatároltak. Adott egy nagyszájú gyerekkori barátnő, akinek hatalmas ötlete támad. Ő maga nyit egy +18as üzletet, a mellette lévő helységben pedig Claire hódolhat régi szenvedélyének a csokoládés édességek gyártásának. Azonban idő közben megjelenik a színen a gyümölcs édesapja, aki először bár nem ismeri fel főhősnőnket idővel rájön, hogy ő az a nő, akire azóta az éjszaka is vágyik. Carter mindent megtesz annak érdekében, hogy mind Gavin, a fia (akiről csak most szerzett tudomást 4 év után), mind Claire befogadják életükbe.

Claire a könyv elején a nagy monológjával amivel bemutatja az életét és kifejti véleményét a gyerekekről, a születésről és az anyákról megvett kilóra. Szókimondó és őszinte és ez tetszett.

Idézet a könyvből:

„Meg aztán, nézzünk szembe a tényekkel, emberek: senki sem mer őszintén beszélni a szülésről. Még az ember saját anyja sem. – Ó, elfelejtesz minden fájdalmat, amikor a kezedben tarthatod azt az édes kis csöppséget! Baromság! SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG! Minden barát, rokon meg okoskodó idegen a sarki boltban, aki azt mondja, hogy a szülés nem is olyan rossz, az egy hazug szarzsák.”

Carter 4 éve azt a lányt keresi akit egy buli másnapján nem talált maga mellett az ágyban. Akinek a bőrének csoki illata van. Hogy kitöltse a hiányzó űrt 2 évig él egy lánnyal, a kapcsolatnak éppen véget vet, mikor felbukkan az életében a hőn keresett lány. Mikor kiderül, hogy ő is kereste Claire-t a buli után, illetve miután rájön, hogy ki is a pincérnő a sörözőből és elkezd dolgozni a kapcsolatukért igazán szerethetővé válik a karakter, de számomra ő nem több, mint egy 'mellékszereplő', aki ahhoz szükséges, hogy boldog véget érjen a könyv. A sztorit Claire, a legjobb barátnő és Carter legjobb barátja Ethan viszi el a hátán.

 

Összegzés:

Lehetett volna arról szó, hogy mennyire nehéz egyedülálló anyaként felnevelni egy gyermeket, főként ha az ember anyja annyira segítőkész, mint Claire-é. Nem véletlenül választotta annak idején ő sem, hogy az apjával marad.  Ráadásul többszörösen is hátrányos helyzetben van, hiszen még egy szakmát sem tudott szerezni, mivel terhessége miatt abba kellett hagyni az egyetemet. Azonban szerencsére nem erről szól a könyv. Az nem lenne ilyen szórakoztató. Az írónő sajátos humorával túllépi a történet kereteit.

Humoros könyv amely nőknek íródott, de sajnos egy idő után sok lett.

Sok lett a közönségesség, a káromkodás, a szavak amiket az írónő Gavin szájába adott (nem, még mindig nem vicces, ha egy 4 éves kisfiú csak káromkodni tud és obszcén szavakat ismételgetni), illetve a lehetetlen helyzetek sokasága.

Könnyed nyári olvasmány annak, aki bírja a már fentebb említett negatív jelzőket, mert egyébként vannak benne nem túlerőltetett vicces részek. Gavin és Ethan szócsatáit mindig megmosolyogtam, a kisfiú ilyenkor szimplán csak egy nagyszájú kis 4 éves volt.

Azonban azoknak aki nem kedvelik humorkodást, a túlzott káromkodást és a túlspilázott helyzeteket nem ajánlom.

Részemről nem bántam meg, hogy rászántam az időt, de a második kötetet a közeljövőben nem fogom elolvasni.

Értékelés: 3/5

Sorozat: Csokoládéimádók

Műfaj: Chik Lit

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én