Sophie Jackson - Egy ​csepp remény

Max OHare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit. Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a fala

Max - főhősünk - Carter segítségével bekerül egy intézménybe, hogy legyőzze a kábítószer iránti vonzalmát. Bár először nem túl együttműködő, idővel egyre jobban megnyílik orvosának és művészeti terapeutájának aki nem más, mint az előző kötetben szereplő Riley testvére. Miután kijön az elvonóról egy ideig Carterékhez költözik, azonban rájön, hogy inkább el kell vonulnia eddigi életétől így elköltözik nagybátyjához és annak családjához. Itt ismeri meg a rejtélyes Grace-t,aki bár bombanő, láthatóan magába zárkózott. Ahogyan egyre jobban megismerik egymást annál többet árulnak el múltjukból. Wes elmeséli tragédiáját, hogy gyermeke 7 hónapos korában meghalt, majd ezt követően menyasszonya Líz először magába zárkózott, majd szó nélkül elhagyta. Ezért menekült a drogokhoz, bulikhoz és csajokhoz. Grace rosszul választott párt magának, a volt férje szintén kábítószerezett, azonban a nagyobb gond az volt, ahogyan a nővel bánt. Teljesen kisajátította, verte és erőszakolta, totálisan összeomlott mire el tudta hagyni. Mind a ketten kemény múlttal rendelkeznek ezért nem akarnak és mernek egy újabb párkapcsolatba belekezdeni, ráadásul a lánynak gondjai akadnak az intimitással is múltjának következtében. Ezért megegyeznek, barátok lesznek extrákkal. Bár Max nem bízik teljesen abban, hogy ez a nő részéről is kivitelezhető lesz, beadja a derekát. Mint már annyiszor most is bebizonyosodik, hogy a nők nehezen választják ketté a testiséget és a szerelmet, így bár a férfi is érzi, hogy erősen vonzódik a lányhoz mégis ellöki magától. Pont ekkor keresi meg Líz és próbálja felvenni vele a kapcsolatot. Max találkozik vele, de azon kívül, hogy megbocsát volt párjának, mást nem érez. Ekkor döbben rá, hogy bármennyire is vágyott arra, hogy újra lássa a volt menyasszonyát, idő közben már más valaki iránt táplál gyengéd érzelmeket. Tudja, hogy nagyon megbántotta Grace-t, de megkeresi és ráveszi, hogy adjon neki még egy esélyt.

Az előző kötetben nem kedveltem meg Max-et és lehet, hogy ez az érzés lopózott át akkor is amikor ezt a könyvet olvastam. Nyilván szenvedély betegsége miatt sem kedvelhető a karaktere, de a rosszfiúbúl szerelmes hős válik sztorikat ettől függetlenül szoktam szeretni. Kevés ilyen történet van, de azt hiszem itt a kerékkötő most maga Max volt. Egyszerűen nem tudtam igazán megkedvelni. Grace-t sokkal jobban csíptem, mint őt - ami ritka, hogy főszeplő nőt jobban kedvelem a férfinál, jellemzően a rinyálásuk miatt - most azonban a nő részéről nem volt mellébeszélés, hamar ráébredt, hogy mit akar.

Azonban a mellékszereplők ebben a könyvben is nagyszerűek. Ez a szerep itt most Carternek jutott, de még mindig kedvelem. Riley és testvére Tate is könnyen szerethetőek, kiváncsi vagyok melyikük kötete következik, mert ha tippelnem kellene azt mondanám kettőjük között dől el a verseny. De most direkt nem olvasok utána.

Összességében bár molyon magas százalékon áll a kötet, magasabbon, mint az Egy font hús, nekem az sokkal jobban tetszett.

A borító most is tetsztős, azonban a cím, most bár találó kevésbé megnyerő.

Értékelés: 4/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: Egy font hús

Anne Eliot - Toplistás ​szerelem

Hunter tudja, hogy az a balhé a kocsival hülyeség volt. De hát egy popsztártól mindenki azt várja, hogy őrültségeket csináljon, nem? Emiatt még nem kéne az anyjának meg az ügynökének száműznie őt a nagynénjéhez egy isten háta mögötti kisvárosba. Na és kit kérnek meg, hogy segítsen neki álruhában elvegyülni a helyi gimiben? Valami flúgos kiscsajt, aki fiúk közelében teljesen lebénul, és/vagy véletlenül kiüti őket. Remek…De fura módon a világhírű énekestől a már-már kórosan félénk Vere valamiért mégsem jön zavarba, sőt Hunter mellett be nem áll a szája.

Hunter depressziós időszaka után pont egy pszichiátriai intézetben gyógyul, mikor anyja közli vele, hogy nem megy haza, hanem nagynénjéhez utazik az isten háta mögé, míg elül a balhé amit kavart. Ehhez azonban az kell, hogy a fiúbandában amiben játszik egy hasonmása átvegye a szerepét, ő pedig álruhába bújjon. Az átalakuláshoz azonban szüksége van helyi segítségre, ezt a szerepet Vere tölti be, az egyetlen titokba beavatott család leány gyermeke. Vere rettentő szerény, már attól elpirul ha csak egy fiúra gondol, de ha A Fiúra, akibe szerelmes, az maga a katasztrófa. Csupán családját és legjobb barátját Jennát képes elviselni. Hunter nevet is változtat, hogy tökéletes az álca és ennek a totális átalakulásnak köszönhetően a lány képes úgy kezelni, mintha csak egy képzeletbeli ember lenne, akinek segít és aki neki segít abban, hogy megszokja a fiúk közelségét.

A képzelt legjobb barát szerepe azonban egy idő után már nem elégíti ki a fiút, egyre többet akar a lánytól ahogy egyre jobban megismeri és egyre féltékenyebb, ahogyan az egyre közelebb kerül a szerelméhez. Utolsó esélyként megcsókolja a lányt, mikor az meg akar tanulni csókolózni, ekkor azonban nem bírja tovább és szerelmet vall Vere-nek, aki azonban elutasítja. A lány azonban mielőtt összejönne vélt szerelmével rádöbben, hogy viszont szereti a fiút, akinek kilétére addigra fény derül. A kis várost ellepi a sajtó és csak nagy csata árán tudnak beszélni egymással, de tisztázzák egymás iránti érzelmeiket és Hunter úgy dönt még egy ideig marad a városban, lemond híres életéről.

Mondhatnám, hogy tipik sztori, hires, rettentően jóképű fiú, aki érzelmi válságban szenved, megismer egy szerény, félős de életigenlő, szép lányt. Aki persze pont akkor kezd el megtetszeni mindenki másnak is  amikor a fiú felfigyel rá, csak hogy legyen szerelmi háromszög a történetben. Ez mind igaz, de mégis annyira aranyos volt, hogy olvastatta magát a könyv. Nem volt letehetetlen, de érdeklődve olvastam, egy erős közép szintet hozott a könyv.

A magyar borító hozza a LOL könyvek hangulatát, illik a többi kiadvány közé, én most mégis külföldit hoztam, mert szerintem ez meg a könyvhöz illik jobban.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: ifjúsági

Sorozat: -

Victoria Aveyard - Vörös ​királynő

A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok. Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni. Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.

Mare Barrow egy tizenhét éves lány aki zsebelésből tartja el magát és családját, azonban sokáig már nem tudja elkerülni végzetét és be kell vonulnia a háborúba ki ha nem öl meg, akkor megnyomorít. A vörösök (vérük színe után) csak gyalogok az ezüstök (uralkodó nép, szintén a vérük színe után) harcában, de mivel ők az elnyomott nép semmit sem tehetnek ellene. Nincsenek sajátos képességeik, mint az Ezüstöknek, nem tudják uralni az elemeket. Miután legjobb barátjának hamarabb lejár az ideje, próbálja megmenteni őt, de csak azt éri el vele, hogy a húgától, aki segíteni akar neki is elveszi a jobb élet reményében, mikor elkapják őket. Elkeseredettségében a muszáj a Vörös Gárdában bíznia, akik egyre inkább lázadnak a Vörösök elnyomása ellen. Egy este találkozik egy rejtélyes idegennel, aki kérdezgeti életéről, s ő elkeseredettségében kifakad neki, másnap pedig már a palotában találja magát. Munkát adnak neki, megmentve ezzel életét. Kiderül, hogy az idegen nem más, mint  a herceg fia, aki éppen társat választ magának. A választás során azonban kiderül, hogy Mare is bizonyos képességekkel bír, elektromos energiát tud gerjeszteni. Mivel származása nem predesztinálja erre, így eltitkolják kilétét és gyorsan elígérik a király kisebbik fiának. A lány bekerül az udvarba, hosszú és nehézkes folyamat lesz, míg Ezüstöt nevelnek belőle, de elkezdik okítását. Közben bár Cal, a herceg vonzza még is egyre jobban elfogadja, hogy Mavenhez ígérték, főként miután kiderül, hogy a kisherceg is pártolja, sőt támogatja a Vörös Gárdát egy jobb világ reményében. Mare ugyanis miután megtudja, hogy egyik bátyját megölték dezertálás miatt, elkötelezi magát a lázadóknak. A végső harc során a lánynak meg kellene győznie Calt, hogy válassza őt és az új világot, a herceg azonban elkötelezett és lojális apja irányában így elbuknak. Mint kiderül azonban az egész csak Maven és anyja játszmája volt. Ők az akaratukkal tudják irányítani a többi embert, s így kényszerítik a herceget, hogy megölje saját apját így adva kezükbe a koronát. Mare és Cal tehát kivégzésre ítélik, ahonnan a lány gyors gondolkodása és bátorsága miatt kiszabadulnak. De innen hová tudnának menekülni?

Az üvegtrón óta kedvelem az ilyen típusú fantasy regényeket. Tetszik a világ felépítése, az emberek megkülönböztetése Vörösökre és Ezüstökre, ez különös konfliktusokat hoz létre a karakterek között. Mare már nem ennyire egyedi főhős. Elnyomott, remény nélküli 17 éves lány akiről hirtelen kiderül, hogy különleges, ráadásul még a nagyszerű herceg is titkon őt akarja. Ez illetve a szerelmi háromszög, ami szinte már négyszög és sablonos, mégsem vette el a kedvem a folytatás elolvasásától. Remélem a következő kötet is megüti ezt a szintet és akkor megint egy jó kis fantasy sorozatot találtunk.

A borító tetszik, ízléses elegye a vörös és ezüst színeknek, sugallva hogy itt a vörösek az elnyomott fél, akiknek a háború során vérük fakad.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: fantasy, YA

Sorozat: Vörös királynő

Abbi Glines - A ​végzetem

Mi ​történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret. Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret. A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni.

Pagen egy fiatal lány, aki látja a szellemeket, bár igyekszik nem tudomást venni róluk. Ez egészen addig sikerül is, míg az egyik el nem kezd beszélni hozzá. Az új szellem egy dekoratív srácé, aki egyre jobban megérinti a lányt nem csak  külsejével, hanem gondoskodásával is. Miután Pagen megorrol a focista fiúra, a suli legmenőbb srácára, aki úgy tűnik nem viszonozza érzéseit, elrohan Dank - a szellem - intelme ellenére és balesetet szenved. Ezt viszont csodával határos módon túléli agyrázkódással és egy törött bordával. A kórházi tartózkodás során kiderül, hogy Lief is érez iránta valamit, így bár egyre jobban érzi, hogy Dank vonzza magához, összejön a népszerű fiúval. Kapcsolatuk szépen alakul, azonban bár nem árulja el az okot, de az, hogy a szellemfiú minden estét vele tölt egyre szorosabb kapcsot alakít ki közöttük. Miután a srác egyszer csak felbukkan az iskolában, mint egy népszerű tinizenekar frontembere, Pagen egyre jobban rádöbben érzéseire, s az őt fenyegető veszély ezt egyre jobban előhozza. A fiú azonban miután úgy érzi túl közel kerültek egymáshoz egyszer csak eltűnik, mintha csak nem is létezett volna. A lány nehezen viseli elvesztését, egyre labilisabb érzelmileg, főként mivel egyre közelebb jut a rejtélyhez, hogy ki is lehet a fiú. Egy véletlen baleset látva szemtanúja lesz amint Dank megjelenik az utasok halálakor. Ezután összeroppan idegileg, hogy édesanyját megnyugtassa bevonul egy intézetbe, ahol mentálisan sérült lányok élnek. Itt összeismerkedik Gee-vel, a vadóc skizóval, aki mint kiderül minden este hallja, hogy Dank gitározik neki. Haza utazása után próbál normális életet élni, azon éjszaka ismét meghallja a gitár hangját. Követi ki a házból ahol Gee vájra, akiről kiderül, hogy ő szállítja vagy a mennybe vagy a  pokolba a halál után a lelkeket. Hogy ki Dank? Nos, ő pedig a halál! Aki azzal, hogy megszegte a szabályt és megmentette autó balesetekor a lányt arra ítéltetett, hogy a pokolba kerüljön. A lány meghozza áldozatát, lemond az életről azért, hogy megmentse a srácot, azonban úgy tűnik ez nem volt elég, ezért később mégis úgy dönt, hogy legyen értelme a fiú kínjának, ő visszatér az életbe. Ezzel a kettős áldozattal viszont megmenti a fiút, akivel most már nem próbálják meg legyőzni vonzalmukat. Liefről viszont kiderül, hogy ő sem ember.

Milyen a sztori? Néha bugyuta, mindenféleképpen ismerős és idegesítő, hogy ugyanazt olvassuk huszadjára is. Milyenek a szereplők? Pagen tipik okostojás, de egyszer mégis csak hirtelen őt akarja mindenki. Lief a szokásos jófiú, aki mindig a lány mellett áll. Dank pedig a tipik rosszfiú, aki nem árulja el, hogy miért de folyamatosan ellöki magától a lányt. Gee pedig a szokásos jófej mellék szereplő.

Ennek ellenére tetszett és érdeklődve olvastam, hogy mi fog kiderülni legközelebb. Nem a legfelemelőbb olvasmány, és ne már a halál egy tinédzser fiú?! mégis folytatni fogom. Legyen ez az én guilty pleasure-öm:)

A borító ismét nem tetszik. Ízlés kérdése, de a fiú kifejezetten nem vonzó számomra, a lány pedig túl dögös. A külföldi borítón Pepe szerepel. Kövezzetek meg, de nekem ez sem nyerte el a tetszésemet, úgyhogy inkább egy képet hoztam.

Értékelés: 4/5

Műfaj: Young Adult

Sorozat: Existence

Lisa Kleypas - Egy ​nyáréjszaka titkai

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a merész férjvadász-terv. Annabelle Peyton eltökélte, hogy családját megmenti a katasztrófától, ezért úgy dönt, hogy szépségét és eszét használva rávesz egy megfelelő társaságbeli nemes urat, hogy kérje meg a kezét. De a gazdag és hatalmas Simon Hunt, Annabelle legfondorlatosabb – s egyben legkitartóbb – csodálója egyértelművé tette, hogy bár szívesen bevezeti a lányt a gyönyörök világába.

Annabelle családja bár nemesi ranggal bír, egyre szegényebb, szinte már csak napról napra élnek. Mint az a lány tudomására jut végül is csak egy gusztustalan gazember gátlástalansága miatt lehetséges az, hogy megtarthatták társadalmi megítélésüket és azt, hogy ő nem kényszerült egy gazdálkodóhoz feleségül menni. Simon Hunt évekkel korábban kisegíti a lányt és öccsét mikor azoknak nincs elég pénzük arra, hogy belépőjegyet vegyenek, azonban ennek árát be is hajtja egy csók formájában még az előadás során. A lány mély megvetéssel viseltetik iránta származása miatt, míg ő évekig titokban vágyik rá.

Egy este azonban a petrezselymet áruló négy hölgy szövetséget köt, hogy férjet szerezzenek maguknak, először is Annabelle, hiszen ő a legidősebb és szinte már alig maradt ideje. A kiszemelt áldozat egy fiatal, gazdag nemes, aki mást nem is mondhat el magáról. A lányok tehát meghívatják magukat a Mardsen birtokra, utolsó esély gyanánt, hogy a lány végre révbe érjen. Azzal azonban nem számolnak, hogy Mr. Simon Hunt is a birtokon tartózkodik majd, mint a birtokos barátja. Kettőjük között bár izzik a levegő, Annabelle továbbra is kitart elhatározása mellett, hogy számításból és nem szerelemből menjen férjhez, azonban mikor egy vipera marás következtében hirtelen rosszullét tör rá, nem más siet segítségére, mint a megvetett Simon, aki gondoskodásával változtat a lány iránta érzett ellenszenvén. Sikert azonban így sem érhet el származása miatt, s bár érzi a vonzalmat kettőjük között tudja, hogy nem versenyezhet egy kék vérűvel. A lányok ki is tervelik hogyan csalják csapdába a kiszemelt úriembert, de Annabelle az utolsó pillanatban meggondolja magát és inkább Mr. Hunttal kompromittáltatja magát. Ekkorra ugyanis ráébred, hogy ez több, mint puszta vonzalom, így mikor a férfi megkéri a kezét, ő igent mond, annak ellenére, hogy ezt még a férfi legjobb barátja Marcus Mardsen is ellenzi. A pár elmegy nászútra, ahol a lány ráébred, hogy mégsem annyira borzalmasak a pénzükért megdolgozó emberek, néha barbárnak tartja őket, de kedvelhetőnek, s miután visszatérnek Londonba és nem hívják őket szinte semmilyen társadalmi eseményre sem férje származása miatt, rádöbben, hogy két világ között rekedt. Az áttörést, hogy feladja vágyát, hogy a társadalom élére törjön az hozza, hogy egy gyár látogatás során mind a ketten életveszélyes sérüléseket szereznek, ez ráébreszti mind a kettőjüket, hogy milyen mélyen is éreznek egymás iránt.

Annabelle-t akár egy elkényeztetett lányként is jellemezhetnénk, hiszen annyira nagyra tartja magát származása miatt,holott betevő falatra is alig futja nekik, azonban az akkori kor Angliájának gondolkodás módjának azt hiszem tipikus példája. Csak az számított, hogy az ember hol helyezkedik el a ranglétrán. Inkább mentek feleségül egy 80 éves fogatlan férfihoz ha annak volt rangja, mint egy vonzó fiatalhoz aki munkával kereste a pénzét, még ha történetesen nagyon gazdag is volt. Végül Annabelle rájön, hogy az, hogy egy szeretet teljes életet éljen sokkal fontosabb ennél, de addig elég keményen küzd ellene. Simon Hunt egy markáns, intelligens vonzó karakter, amit akar megszerzi magának, tökéletesen passzolnak.

Érdekes volt a történet, főként a mellékszereplők fokozták a hangulatát. A négy férjvadász nagyszerű csapatot alkot, főként a két amerikai lány bohóckodása miatt. Marcus bár inkább mellékszereplő ismét, azért sejteni lehet, hogy hamarosan alaposabban megismerhetjük. Azt bánom, hogy a korábbi szereplők szinte csak megemlítés erejéig bukkannak fel.

Ha az előző kötetet 0.5 résznek tekintjük, akkor most kezdődik csak igazán a móka és remélem a kiadó szépen sorban ki is adja majd a köteteket. Lillain sztorija biztosan nagyon vicces és izgalmas lesz, úgy mint Evie-é, egyedül valamiért Daisy-től várok egyelőre kevesebbet, de jó látni hogyan vonja be Kleypas a szereplőket, hogy később saját kötetet kapjanak, lehet találgatni, hogy ki kivel talál majd egymásra.

A borító ismét nem nyerte el tetszésemet. Az előző gyönyörű volt, csak nem illett a kötethez, ez nem csak hogy nem adja vissza a történelmi hátteret, de még csak a történethez sem illik. Ezen lehetne még javítani. Egyébként a fordítás kitűnő, remélem szépen sorban kiadják a további köteteket.

Na ez például egy szép borító:

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Wallflowers

 

 

 

Lisa Kleypas - Nem ​múló varázs

Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie. McKenna időközben meggazdagodott és visszatért. Szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait.

McKenna egy fattyú, akinek az édesanyja gyermekkorában meghal, így a grófi birtokra kerül istállófiúnak. Hamarosan jó barátja lesz a gróf legidősebb lányának, azonban ahogy növekednek ez a barátság hamarosan átcsap valami másba. Ez azonban nem csak egyszerű testi vonzalom közöttük, úgy érzik ők egymás másik felei. Bár Aline nagyon csábítja, a fiú ellenáll neki, mivel tudja, hogy ártatlanságát nem veheti el, nekik kettőjüknek semmi esélyük sincsen egy közös életre. Mikor a lány apjának tudomására jut, hogy mi folyik kettőjük között, megegyezésre jutnak. Aline elküldi a fiút, az apja így nem teszi pokollá annak életét és keres neki valami helyet ahol befogadják. Miután McKenna elhagyja a birtokot szörnyű baleset történik, melybe a lány majdnem belehal. Ezután ugrunk több, mint 10 évet az időben, főhőseink már felnőttek, mikor újra egymás közelébe sodorja őket az élet. Bár erre erős ráhatása volt McKennának is, aki azóta sem tudja elfelejteni első és egyetlen szerelmét, ezért újra a birtokra látogat immár vagyonos amerikaiként, hogy megjárassa azt a poklot a lánnyal amit ő átélt mikor őt elküldte. Innen megindul a huzavona kettőjük között, nem csak közös múltjuk hanem a Aline sérülése miatt is. A lány csak egy liezont akar, mivel többet nem tud nyújtani, anélkül, hogy felfedné titkát - megégett lábait, a férfi pedig összetörni akarja. Egymás iránti szerelmük és vonzalmuk azonban túl erős ahhoz, hogy ellen tudjanak állni egymásnak. Eközben McKenna barátja és üzlettársa Gideon is szerelemre ébred a lány húga iránt, azonban alkoholista volta miatt a lány nem fogadja el lánykérését. A férfi végül Oliviát választja az ital helyett, így mind a két lány boldogságra talál.

Meglepődtem, hogy 2in1 történetről van szó, bár nem nem bánom, Aline és McKenna történetében sajnos nem volt több. A kegyetlen apa és a sérülésének titkolózása éppen elég bonyodalom volt. Jó, hogy nem az ő játékaikat kellett olvasni ilyen hosszan. Lívia és Gideon felüdítő változatosságot hozott velük szemben, bár náluk is akad probléma, nem is kicsi, az alkoholizmus komoly dolog, oly annyira, hogy a lány van annyira bátor, hogy választásra késztesse szerelmét, ő vagy az ital. A férfi szerencsére őt választja, bár így meg kell várniuk, míg kigyógyul függőségéből, végül egymáséi lehetnek. Számomra Lívia szimpatikusabb szereplő volt, mint nővére, szinte az elejétől fogva tudja, hogy akarja ezt a férfit és még Londonba is hajlandó utána utazni. Nem sajnáltatja magát múltja miatt, elfogadja azt és tesz a boldogságáért.

 

A borító megtévesztő, semmi köze nincs a történethez, de még csak a korhoz sem. Azért hamarosan kiderül, hogy nem jelen korban játszódik a sztori, de őszintén ezen baromira meglepődtem.

Az írőnő Hathewayek sorozata egyelőre jobban tetszik, ott már a nyitó kötet is erősebb. Történelmi romantikus vonalon ez egyelőre egy erős középszerű szintet jelentett.

Értékelés: 4/5 (jó indulattal)

Műfaj: történelmi romantikus

Sorozat: Wallflower