Abbi Glines - Te ​vagy nekem a remény

A csalódott Cage és az összetört szívű Eva találkozása nem indul zökkenőmentesen. A lány, úgy tűnik, kezdetben utálja a fiút. Eva próbálja bezárkózni, és megvédeni magát egy esetleges újabb csalódástól. De Cage nem adja fel., minden alkalmat megragad, hogy a lány közelében lehessen. És ahogy az idő halad, Eva is rájön, hogy mindketten új reményt adhatnak a másiknak.

Amit az előző kötetnél hiányoltam, hogy nem volt semmilyen felvezetés, aki korábban olvasta az előzményt és szinte már nem is emlékezett arra, az azt sem tudta ki kivel van. Most emlékeztem Low történetére (talán mégsem volt annyira rossz, mint ahogyan annak idején értékeltem), vagy Cage annyira erős karakter volt, hogy rá muszáj volt emlékezni. Az előző könyvben bár főszereplő, mégsem ő a szerelmes pár egyik tagja mégis kiemeltem, úgyhogy inkább arra tippelnék, hogy mély nyomot hagyott.

Ebben a kötetben az ő szerelmes történetével ismerkedhetünk meg, ami meg kell vallanom főként az előzmények ismeretében elég meggyőző. Furcsa, hogy vidéki amerikában járunk, tehenekkel, meg traktorokkal, igazi country feeling. Cage-ből meg aztán pláne nem néztem volna ki, hogy ebben a közegben mozog és egy vidéki lány remegteti meg a szívét. Bár lehet, hogy pont ezért, mivel annyira nem szokványos közeg ez neki, viszonylag hamar rájön, hogy Eva több számára, mint egy vonzó lány. A körülmények (büntető munkáját végzi a farmon egy utolsó esélyként, hogy el ne veszítse sport ösztöndíját) azonban összejátszanak ellenük. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a lány elhunyt vőlegényét gyászolja. Cage azonban ki tudja rángatni a melankóliából, felébreszti benne azt a tüzet, amire Josh soha sem volt képes. Bár az érzelmi hullámvasutat ők maguk is generálják rendesen, mire ráébrednek arra, hogy ők bizony szeretik egymást, beleszól a lány apja is kapcsolatukba, elüldözi a fiút. Szerencsére viszonylag hamar áthágják ezt az akadályt is, így Eva és Cage párosa tovább léphet.

Összességében tetszett a könyv, a főszereplő karakterek erősek, igen még Eva-t is annak gondolom, az egyetlen mélyrepülés, hogy ne már, megint halott ex-barát?! Miért kell mindig a halált felhasználni az ilyen történetekben? Vagy meghal valaki, vagy pedig az ex kavar be. Minden esetre ettől elvonatkoztatva tetszett.

A külföldi borító valami borzalmas, szerencsére magyarul nem ezzel a ficsúrral jelent meg, de azért itt mutatom:

akkor nézzünk valami normálisabb montázst:

 

Értékelés: 4/5

Sorozat: Sea Breeze

Műfaj: New adult

J. Kenner - Őrült ​vágy

Úgy nőttem fel, hogy hittem abban, hogy létezik jó és rossz, helyes és helytelen, fekete és fehér. Több eszem volt, minthogy megbízzak az emberekben. Aztán megismertem Tyler Sharpot. A merész, elbűvölő és veszélyesen szexi Tyler Sharp mindig megszerzi, amit akar. De mosolya elbűvölő lehet, ügyei komorak, ambíciói könyörtelenek. Azt gondoltam, én vagyok az egyetlen olyan nő, aki elég erős, hogy ellenálljon neki, de az egymás iránti vágyunk túlságosan sürgető volt ahhoz, hogy letagadjuk. Egy tekintet kellett, és máris bajban voltam. Egy érintés és lépre csalt. Egy éjszaka, és az övé lettem.

Sloane és Tyler története magával ragadóbb és könnyebben olvasható, mint az előző kötet volt. Sloane magabiztos és szinte az elejétől kezdve tudja, hogy mit akar, csupán az okoz számára nehézséget, hogy hogyan érhetné ezt el. Tyler számomra nem a legkarizmatikusabb férfi karakter amit eddig olvastam, talán kicsit sablonos is  (Evan-hez képest nem sok újat mutatott a klubon kívül), azonban az ahogyan olvassa a lányt meg kell mondanom lehengerlő. Hamarabb tudja, hogy milyen sötét múltja van, mint ahogyan azt elárulná. A bűnügyi szál sem túl erős, de ez nem is volt elvárás egy romantikus könyvben. Az egyetlen dolog amit nem tudott rendesen elmagyarázni az írónő, hogy Sloan miért is ragaszkodik ilyen eszeveszetten a törvény betartásához. Értem én amit elmagyaráz, de valahogyan mégsem tudtam átérezni. Ebben a lányban ennél annyival több van, mint az a végén ki is derül, nem a szabályok betartására született. De lehet, hogy pont ez volt a lényeg, hogy a legmélyebben eltemetett dolgokat csak Tyler volt képes felszínre hozni belőle.

Összességében ez a kötet szórakoztatóbb volt, mint az előző, még mindig nem tökéletes, még mindig van hiányérzetem, de reméljük ezt a következő könyvben meg tudja ugrani Kenner.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Vágy

Karen Marie Moning - A Felföld ködén túl

Egy ​csábító skót földesúr… Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Egy nő, aki az idő foglya… A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne.

Vajon milyen érzésekkel fogadtam volna ezt a könyvet ha nem tudom, hogy ki írta és ha nem lenne történetesen a Tündérkrónikák az egyik kedvenc könyv sorozatom? Ezt már sosem tudhatjuk meg, nem is próbáltam meg elvonatkoztatni attól, hogy mit olvasok, de nem is tudtam volna. Nagy elvárásaim voltak a történettel kapcsolatban, még akkor ha tudtam, hogy ez nem a TK, annak inkább az előfutára. Már az első pár oldal után kiderül, hogy Skót felföldre való időutazás lesz a történet fő vonala, na itt meg egyből az Outlander jutott eszembe, szóval gondoltam végül is rossz könyv nem lehet.

De őszintén szólva elég nyögvenyelősen indult számomra a könyv. Bár a TK-ra is igaz, hogy Moning néha számomra feleslegesen terjengősen fogalmaz, azonban ott a sztori, a fantázia világ és a feszültség annyira elsodor, hogy csak kevéssé zavaró. Nem mondom, hogy Mac monológjait néha nem átugorva olvastam és azt sem, hogy hiányoztak ebből a könyvből, szerencsére a főhősnő kevésbé kusza gondolatvilággal rendelkezik. Sőt inkább meglepően egyszerűen, becsapta egy jóvágású pasi, tehát megfogadja magának, hogy soha többé nem kezd szép férfival. Mit ad Isten, pont több ilyen szép férfipéldány közé sodorja az élet, vagy inkább a Tündérkirálynő bolondja, Adam keze. A király és bolondja ugyanis irigykedve tekint a skót földesúrra, Hawk-ra, aki annyira tökéletes, hogy még a Tündérkirálynő is vágyódva beszél róla. Meg akarják hát leckéztetni a férfit, egy olyan nő személyében aki megveti és elutasítja a vonzó férfiakat. Persze saját csapdájukba esnek és végül a királynő megkegyelmez a szerelmes párnak, de már itt felbukkan a Tündér világ és a misztikum. A hercegeknek egyelőre nyoma sincs, be kell érnünk a bolonddal, aki még csak nem is szex-szel öl, hanem csalárdsággal.

A TK-ban is felfedezhető erotika, de inkább annak előjátéka jellemző, ez teszi ennyire fantasztikusan feszessé és feszültté a történetet. Itt is elég hosszú a felvezetés, de inkább nevezném erotikus tartalmú irodalomnak, mint a TK-t. Moning humora (mert igen is van humora és ezt főként az Iced-ban tapasztalhattuk meg) sem mutatkozik még meg, inkább reálisan, távolságtartóan mesél.

Összességében, nem mondom, hogy teljesen levett a lábamról a könyv, de azt sem, hogy nem fogom elolvasni, ha megjelenik a következő kötet. Nem tudom eldönteni, hogy ez az irónő vagy írás miatt van, de az is lehet, hogy csak még több ismerős szereplőre szeretnék bukkanni. A skótok számomra egyelőre nem vehetik fel a versenyt a Kilencekkel, vagy hercegekkel, de szívesen elolvasom mit tud kihozni Moning a folytatásban.

Nekem egy kicsit túl Júliás/Románás ez a kép, de hangulatot talán ez adja vissza a legjobban

Műfaj: Romantikus

Értékelés: 4/5

Sorozat Felföldi krónikák

Robin LaFevers -Halandó szív

Annith izgatottan várja, hogy küldetést kapjon, hogy ő is Mortain istenség szolgálóleánya lehessen. Csendben figyeli, ahogyan különleges képességű novíciatársnői elhagyják a kolostort, és küldetésre indulnak a világba, hogy beteljesítsék a Halál istenének komor, végzetes utasításait. Türelmesen vár, hogy mikor kerül rá a sor. Ám legsötétebb félelmei válnak valóra, amikor rájön, hogy az apátasszony neki nem szán feladatot, hanem azt akarja, ő legyen a zárda Látnoka, vagyis magányban és szüzességben kell leélnie hátralévő életét a kolostor kőméhébe zárva.

Történet és szereplők:

Annith a kolostban élte egész életét és arra készül, hogy végre bizonyíthassa rátermettségét. Bár mióta az új apát asszony igazgatja az intézményt számára már nem olyan nehéz az élet, ráadásul barátnőkre is talált Ismae és Sybella személyében az, hogy őt még sem küldik ki, éket ver barátságukban. Élete első pár éve annyira szörnyű volt az igazgatónő galádságai miatt, hogy tökéletes lett mindenféle harcmodorban, azonban mindezt hiába érte el, ha nem tudja kamatoztatni a való életben. Ráadásul kihallgat egy beszélgetést, mely alapján őt soha nem is fogják bevetni, a kolostor látnokának akarják megtenni. Ezek után nem lát más kiutat, mint megszökni az intézményből, erre okot szolgáltat, hogy kevesebb tudású novíciát viszont küldetésére indítanak, az ő és apáca tanítói intésének ellenére. Szembesíteni akarja mindezzel az apát asszonyt, aki azonban a kolostoron kívül tartózkodik. Utazása azzal indul, hogy a hellequinek bandájába botlik, egy pár hétig velük is bolyong, mivel nem tudja hogyan szökhetne meg tőlük, közben azonban megismeri és megkedveli őket, főként a vezetőjüket Balthazart. Ezután egy másik istenség papnőihez csatlakozik egy ideig, azonban végül megérkezik a városba,  ahol felettesét találja, aki természetesen egyáltalán nem örül ennek a találkozásnak. A városban tartózkodik Ismae és szerelme Duval illetve Sybella is kedvesével, a lány azon veszi észre magát milyen könnyen alkalmazkodtak barátnői a hercegnő intrikáihoz, udvarához és a való élethez. Ez csak még jobban elbizonytalanítja abban, milyen feladatot szánhatott neki a sors, közben a hellequin csoda vezetője is egyre inkább hiányzik neki. Ez a hiányérzet azonban nemsokára megoldódik kiderül ugyanis, hogy Balthazar sem tud messzire kerülni tőle, így titokban találkozgatnak esténként. Egyre inkább közel kerülnek egymáshoz és egy véletlen következtében Annith megtudja hogy a férfi nem csupán a hellequinek vezetője, de maga Mortain, a Halál Istene. Ezzel egy időben azt is elárulja az apátasszony, hogy azzal, hogy látnokká akarta megtenni, csak őt akarta védeni, ő ugyanis az édesanyja és egyikük sem Mortain leánya, mindezt csak azért hazudta, hogy biztonságban lehessenek Így tehát a szerelmesek egymáséi lehetnek, már csak egy gond van, hogy Mortain egy istenség. Erről azonban lemond a lány szerelméért, így bár kiderült, hogy Annith nem Mortain leánya, akinek mindig is tudta magát ennél sokkal több lett az isten számára.

Annith egy tökéletesre csiszolt gyilkológép, akit saját testének börtönébe akarnak zárni. Hiába volt minden célja a tökéletesség elérése, soha nem tudja kamatoztatni azt, élete minden értelemben bizonytalanná válik és őszintén számomra ezen túl sokat töpreng, emiatt nem tudtam igazán megkedvelni, pedig minden adott volt, hogy egy szerethető karaktert kapjunk, ez a rengeteg őrlődés nekem sok volt.

Mortaint először Balthazarként ismertük meg a hellequin csapat vezetőjeként aki egyből óvja a lányt minden veszedelemtől. Szimpatikus karakter a kezdetektől és még azt is el tudom fogadni, hogy lemondott isteni mívoltjáról a lány miatt, az okot is, de valahogy mégis hiányérzetem támad. Túl egyszerűen megtette.. Annith őrlődése idegörlő, Balthazar viszont át sem gondolja..

Összességében:

Elkövettem azt a hibát, hogy egyrészt azt gondoltam Ismae története lesz a vezérszál a trilógiában, ráadásul nem olvastam ismét fülszöveget (ezután sem fogom,mert inkább érjenek ilyen meglepetések, mint hogy lelőjék a poént) így ezt a kötetet kezdtem el az első után. Már majdnem a közepén jártam, mire gyanús lett, hogy lehet, hogy nem jó sorrendben olvasom a könyveket, de ez csak azt jelenti, hogy olyan jól elkülönülnek a könyvek, hogy az eredeti sorrend betartására nincs is szinte szükség. Az első kötettel csak azért érdemes kezdeni, hogy a világot megismerhessük. Sybella történetét el fogom olvasni ennek ellenére, mert bár tudom mi lesz a szerelmi szál vége, igazából nem ezért olvastam ezeket a könyveket, az túl nyilvánvaló volt az elején. Az udvari és az egyéni intrikák, összeesküvések teszik izgalmassá a sztorit, amiből bár ebben a könyvben is volt elég, a rengeteg tipródás Annith részéről számomra meg-meg akasztotta azt. Maga Annith karaktere is unalmas egy kicsit számomra, a könyve is az lett, még akkor is ha a végén ő nyerte el egy isten szerelmét. (zárójelben, a borítón lévő lány szerintem borzalmas.. Annithot unalmasnak tartom, de nem rusnyának, ez ellentétben áll a sorozat címével: szépséges szolgálólányok. de persze a szépség relatív)

Értékelés: 4/5

Műfaj: fantazy, romantikus

Sorozat: A halál szépséges szolgálólányai

Mia Sheridan - Leo

Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket. Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle.

Történet és szereplők.

Leo és Evie nevelőszülőknél élő tizenéves gyermekek, akinek csak az ad némi vígaszt, hogy egymásban megtalálják a párjukat. Miután Leo-t még ílyen idősen is örökbe fogadják és szülei az ország másik végébe költöznek megfogadják, hogy tartani fogják a kapcsolatot, azonban a fiúk örökre eltűnik.

Sok évvel később, mikor Evie már saját életet alakított ki találkozik egy vonzó idegennel, aki közli vele, hogy Leo halott. Bár emiatt belül összetörik, azért elkezd találkozgatni a sráccal, akihez egyre jobban vonzódik és akinek egyre többet árul el magáról. Jake azonban több, mint amit elsőre mutat és kiderül sötét titka is.

Evie egy pozitív életszemléletű, mosolygós, mindenkihez kedves lány, akit nem tört meg az élet annak ellenére sem, hogy milyen gyermekkora volt. Kedvelhető karakter, bár kevesen de tényleg vannak ilyen emberek, akik ilyen életfelfogással élnek és öröm körülöttük lenni. Nem túl erős, mint főszereplő, de itt azt gondolom nem is az volt a lényeg, hogy egy tökös csajt kapjunk, így picsogás nélkül, csupán jelleméből fakadóan el tudjuk fogadni, hogy hogyan bírkózik meg a nehézségekkel.

Jake tipikus szépfiú sok-sok rejtéllyel. Nem hoz semmi pluszt a kategóriájában, nem fogsz rajongani érte a könyv végére, de jó olvani róla.

Összegzés:

Előre kiszámítható könnyed olvasmány, ami nem mutat semmi újat, de mégis könnyű és jó olvasni. Nyári kikapcsolódásnak tökéletes, a világot nem fogjuk meg váltani vele. Ajánlom egy kis hétvégi kikapcsolódásnak, jót tesz az ember lelkének. A következő kötet Leo szemszögéből meséli el a történteket, na ezt már biztos nem fogom elolvasni, nincs ennyi a történetben, de egyszeri olvasmánynak összességében tetszett.

 

Pontozás: 4/5

Műfaj: New adult

Sorozat: A szerelem csillagjegyében


Samantha Young - Out of the Shallows

Charley and Jake’s story concludes in Out of the Shallows… Somehow, after everything they’ve been through, Jake Caplin and Charley Redford made their way back to one another. But finding each other and staying together are two completely different things. When Charley’s world is flipped upside down, she begins to question the choices and decisions she’s made since her arrival in Edinburgh, and in an effort to grip onto what she holds most dear she believes she must sacrifice her love for Jake.

Történet és szereplők

Miután Charley és Jake megegyeznek annak, hogy adnak egy újabb esélyt kapcsolatuknak hazautaznak az USA-ba. Nem tökéletes minden, hiszen a lány családja nem hajlandó elfogadni szerelmét, s mivel ő maga sem teljesen biztos abban, hogy jól döntött apja és nővére ellenszenve csak tetézi a bajt. Előttük azonban teljes mellszélességgel kiáll Jake-ért, annyira, hogy Andie-vel úgy összvesznek, hogy azután hónapokig nem is beszélnek. Legközelebb akkor hall róla, mikor egy baleset éri és kómába esik. Char azonnal hazarepül, folyamatosan bent van nővére mellett, bűntudatából fakadóan egy ígéretet tesz Istennek, hogy soha többé nem helyezi nővére elé a fiúját, ha visszaadja őt neki. Andi felébred, azonban ez csak arra emlékezteti a lányt, milyen áldozatot kellett ezért hoznia, így szakít Jake-kel, lényegében indok nélkül. Ez után csak lézeng és őrjöng, senki nem tudja mi történt vele, álmát is feladja, hogy rendőr legyen. Egy váratlan fordulat következtében azonban négyesben felkerekednek, hogy elbúcsúztassák Becks édesapját. Az összezárt idő alatt Char végre elmondja Jake-nek, hogy mi történt és miért is nem lehetnek együtt, nyitni azonban nem tud felé. Hazatérvén azonban végre elmegy nővéréhez, aki megbocsát neki és még szakember segítséget is szerez számára.

Lassan rendeződnek a dolgok Charley fejében, rájön, hogy miért van hőskomplexusa, miért akart annyira rendőr lenni, de Jake-kel nem tud dűlőre jutni. Addig, míg ki nem derül, hogy a fiú bár azt ígérte vár rá ameddig csak kell, már elengedte. Ekkor Európába utazik a fiú után és újra egy pár lesznek.

Charley egy magabiztos, nagy szájú, de kedvelhető karakter volt az előző kötetben, ennek most csak nyomai vannak. Szinte végig bizonytalan, zárkózott és küzd a démonaival. Nem osztja meg a problémáit senkivel sem, így szinte mindenkit eltaszít maga mellől akit szeret. Pszichológus segítségével a könyv végére rájön erre és újra nyitni tud szerettei felé.

Jake már az első kötet végére kicsit hősszerelmes érzést keltett, ebben a részben azonban tényleg mindent megtett, hogy visszakapja párját. Ez a történet most kevésbé szólt róla, inkább a lány problémáit helyezte előtérbe, a fiú csak végig asszisztálta.

 

Összességében:

Az előző kötet izzása kevéssé érezhető ebben a részben, inkább arról szól, hogyan ront el mindent Charley, majd építi újra az életét. Ezt leszámítva érdekes olvasmány, de kellett ehhez az, hogy még emlékezzem az előzményekre, örülök, hogy egymás után olvastam a könyveket. Ha eltelt volna egy kis idő, azt hiszem már én is csak idegesítő időhúzásnak éreztem volna. Jake szinte nem is létezett ebben a kötetben, csak annyi volt a szerepe, hogy akarja a lányt. Aztán mikor már végre életszagúan elengedi, akkor döbben rá Charley végre, hogy ő is akarja a szerelmüket. Ehhez azért kellett jó pár oldal szenvedés. Nem egészen értem, hogy ha a nővére pszichológus, miért is nem sietett segítségére korábban, de akkor nyilván nem lett volna miről írni.

Egy szó mint száz, lehetett folytatni az előző kötetet, hisz nem tisztáztak minden problémát, értem is az alapvető problémákat, de azt hiszem túl nagy hangsúly fektetett most erre az írónő. A váltott idősík még mindig tetszik, mint ahogyan az is, hogyan jövünk rá ismét folyamatosan mi az alap probléma, ami elválasztja őket, de ez az alap most gyengébb lábakon áll. Életszagúbb, mint az előző - nem kell mindig el fiatalnak meghalnia ahhoz, hogy könyvet írjunk - de bugyutább is.

Értékelés: 4/5 (azt hiszem még az előző kötet miatt kicsit magasabb az érték, mint reális lenne)

Műfaj:New Adult

Sorozat: Mély víz 2.