Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

A két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.

Történet és szereplők:

Nastya nagynénjéhez költözik, hogy el tudjon távolodni a szülővárosától és a családjától, így új iskolába is kényszerül járni. Az első nap már kitesz magáért, illetve inkább mindent kitesz, mivel egy prostituáltat megszégyenítő módon öltözik és sminkel. Ez persze bujkálást jelent, hogy a többiek ne próbáljanak ismerkedni, barátkozni vele, bár ezt azzal sem könnyíti meg, hogy nem hajlandó megszólalni. Drew a suli szépfiúja azonban nem hajlandó lemondani tervéről, hogy meghódítja és a legjobb barátja Josh, aki inkább a suli rossz fiújának számít is kiáll mellette mikor az iskola társai elkezdik bekóstolgatni a lányt. Egy véletlen folytán Nastyja egyre közelebb kerül Josh-hoz és még megszólalni is hajlandó. Kiderül, hogy azért kerülik ennyire a fiút, mert mikor szerettei egymás után haltak meg ő tehetetlen dühében a verekedéshez és a balhékhoz fordult, bár mostanra már nem maradt senkije és semmije a rossz hírén kívül. Drew-nak legjobb barátjának a családja az övé is és most már a lányé is, mivel ő is elkezd járni hozzájuk a vasárnapi vacsorákra. A nyilvánosság előtt Nastya és Drew azt játsszák, hogy együtt vannak, azonban Josh féltékenysége után ennek véget vetnek és nem is titkolják az emberek előtt, hogy ők egy pár, bár a lány nem így érez. Miután együtt töltenek egy csodálatos éjszakát megszakítja a kapcsolatot a fiúval.

 

Nastya tökéletes világban él, csak a zene és a zongorázás érdekli, ami tökéletes, hiszen született tehetség. Addig a bizonyos napig míg egy ismeretlen fiú meg nem támadja és addig nem bántalmazza, míg szinte az összes csont össze nem törik a bal kezében, így pedig búcsút kell mondani álmának. Egy egész évig nem emlékszik arra, hogy mi történt vele pontosan, majd a sokkhatás elmúltával agya megnyitja emlékei kapuját és újra átéli a borzalmat. Mivel a családja és terapeutái folyamatosan kérdezgetik tőle, hogy mire emlékszik és hazudni nem akar, így azt az utat választja, hogy inkább egyáltalán nem szólal meg. Ez alól csak Josh képez kivételt, illetve egy idő után már Drew is. A két fiú beveszi magát a bőre alá. Az egyik talán szerelemmel, a másik barátsággal.

Josh elveszített mindenkit a világon aki a családot jelenhetné számára, már csak nagypapája él, de ő sem sokáig. S bár hozzászokott az egyedülléthez, titkon talán önmagának sem bevallva vágyik arra, hogy tartozzon valakihez.

Összegzés:

Szép new adult történet két megtört fiatalról, két megszakadt szívről. Jobban tetszett, mint a mostanában olvasott hasonló jellegű könyvek, talán mert nem találtam annyira hatásvadásznak. Igen, mind a kettőjük története - de főleg Nastya-é - szörnyű, de mégsem csak erről szól a könyv. Minden szereplő jellemfejlődésen megy keresztül, még a legjobb barát Drew is és szerencsére kihagyta az irónő a szerelmi háromszöget. Szeretem ha egy címet megmagyaráznak a könyvben és ebben az esetben ezt sem hagyta ki Millay. A nyugalom tengere a Hold egyik sötét foltja ami még csak nem is tenger, hanem egy alföldi rész. A két fiatal számára mégis jelentéssel bír ez a két szó, ők egymás nyugalom tengerei.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: New Adult

Sorozat: -

 

 

Laurelin Paige - Fixed trilógia

New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik. A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban. A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba. A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki.

Történet és szereplők:

Laynie az Égi Bárka nevű szórakoztató egységben dolgozik és friss diplomájával a kezében abban reménykedik, hogy egyre feljebb jut a ranglétrán. Egy este azonban bemutatkozik a hely új tulajdonosa, Hudson Pierce, aki iránt egyből olthatatlan vágyat érez. A férfi merész ajánlattal áll elő, a lánynak el kell játszania a barátnőjét, hogy családjaik nyomására ne kelljen feleségül venni a legjobb barátját Celiat. A lány ellenkezik egy kicsit, de elég gyengén, így hamarosan a férfi karjában találja magát. Vágyuk nem enyhül az együtt töltött idővel sem, sőt annak ellenére, hogy Hudson a legelején leszögezte szerelemről szó sem lehet, úgy tűnik ő is kötődik Laynie-hez. Párosuk nem túl szerencsés, hiszen a lány érzelemfüggő, zaklatása miatt bűnügyi nyilvántartásba is került, míg a férfi szociopata manipulátor aki képtelen az érzelmekre. A lány túlcsorduló érzelmei mégis úgy tűnik megtalálják az utat Hudson szívéhez. A férfi családja és Celia azonban nem nézik jó szemmel az ifjú párt. A menyasszony jelölt pedig múltja ismeretében meggyanúsítja Layniet azzal, hogy zaklatja őt. Ez azonban pont fordítva igaz. Celia mindenhová követi a lányt, míg az be nem gurul és be nem töri az orrát egy szóváltást követően. Emellett más gyanús információk is a Laynie fülébe jutnak és mikor követeli Hudsontól az igazságot az inkább szünetet tart kapcsolatukban. Bár a lány már nem mániákus, de nem tudja megállni, hogy saját maga ki ne derítse az igazságot, így rájön, hogy az ő kapcsoltuk is csupán manipulálós játéknak indult, s hiába győzködi a férfi, hogy részéről ez nem volt játék egyáltalán a lány nem hisz neki. Hudson azonban olyan ellenállhatatlan módon elkezd udvarolni, ajándékokkal, figyelmességekkel halmozza el, hogy a végén beadja derekát. Dobpergééééééés és happy end.

 

Összességében:

Rendhagyó módon most a sorozat összes kötetéről egyben írok véleményt, mivel a történet nem olyan cselekményes, hogy külön-külön bejegyzést lehetne írni róla. Illetve ez így nem igaz, a figyelmemet végig fenn tudta tartani, de igazából rettentő kiszámítható volt és annyira tele volt erotikus jelenetekkel, hogy az elvonta a figyelmet a sztoriról. Bár meg kell hagyni, hogy fent említett jeleneteket kiválóan ír Laurelin, emiatt kapja a jó értékelést. Kikapcsolódásnak, agyeldobásnak tökéletes volt. Igazából ez nyári, strandos története lenne, de azért márciusban is elment. Mind a két szereplő hatalmas jellemfejlődést mutat a könyv végére, Laynie már nem annyira mániákusan szerelmes, Hudson pedig megtanul szeretni. Még Sophia az édesanyja is kigyógyul alkoholizmusából. Igazából minden szál tökéletesen ér véget, egyedül Celia-ról nem tudjuk meg, hogy mi is történik vele az esküvő után. Ebből lehetne írni egy újabb hasonló trilógiát:) Bár úgy látom eddig Hudson és öccse Chandler története íródott meg külön.

Értékelés: 4/5

Műfaj: Romantikus, Erotikus

Sorozat: Fixed

 

Julianne Donaldson - Edenbrooke

Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés.

Történet és szereplők:

Marianne édesanyja halála után nagyanyjánál talál menedéket Bath-ban, míg az ikertestvérét unokatestvéreknél szállásolják el Londonban. Bár apjuk elhagyja őket és Franciaországba megy és a lányokat elválasztják azok jellemének megfelelő környezetbe kerülnek. Egy napon azonban a nagymama közli Marianne-nel, hogy őt teszi meg örökösévé, ha megtanul úrinőként viselkedni, ezt egyből be is bizonyíthatja, mivel nővére Edenbrooke-ba megy ahová őt is meghívták. A lány kitörő örömmel fogadja, hogy végre ismét találkozhat testvérével és hogy végre a bath-i társaságot is ott hagyhatja, így boldogan elutazik. Út közben azonban rablótámadás éri őket, melyben a kocsis megsebesül és csak komornája lélekjelenlétének köszönhetően ússzák meg a borzalmakat. Egy fogadóhoz hajtanak, ahol ellátják őket és még egy úriember is segítségükre siet, aki azonban nem hajlandó elárulni a nevét. Másnap azonban minden megvilágosodik mikor a fiatal emberrel Edenbrooke-ban találkozik. Kiderül, hogy ő a birtok tulajdonosának második fia, aki egyben a nővére Ceciliy által oly bőszen áhított fiatalember öccse. Vicces kalandokba keverednek és egyre jobban élvezik egymás társaságában Philip-pel aki még a szerelmes levél írására is megtanítja, s közben a lány egyre jobban érzi, hogy valami nagyon mélyen vonzódik a férfihoz. Mielőtt megérkezne nővére azonban kiderül, hogy az idő közben barátjává lett fiatal úr egyben a nővére célpontja is férjfogás tekintetében, így feláldozza magát és átengedi a terepet Cecilynek. A két lány találkozása azonban nem zökkenőktől mentes. A külön töltött időben annyira megváltozott jellemük, hogy szinte nem is érintkeznek egymással. A lánynak azonban nem csak nővére hiányával, hanem Philip nélkülözésével is szembe kell néznie, míg rá nem döbben, hogy miért is hiányzik neki ennyire a férfi. Közben bár egy nemrég megismert úriember megkéri a kezét arra is ráébred a házban mindenki arról beszél hogyan is csábította el a fiatal urat. Már azon van, hogy reménytelen helyzete miatt megszökjön, így levelet ír apjának Franciaországba, hogy jöjjön haza. Azonban minderre nem kerül sor, mivel a kikosarazott férfi idő közben elrabolja, kiderül, hogy nagybátyja még Bath-ban kihallgatta nagyanyját mikor örökösévé tette meg, így semmi áron nem mondana le a 40 ezer fontról. Doverbe viszi a lányt, aki mostani kétségbeesésében Philipnek ír búcsúlevelet, melyben közli, mily forrón szereti, de megjelenik az említett úriember és megmenti a lányt. Mint kiderül épp Marianne édesapját hozta haza Franciaországból, s ha még kellett volna bizonyíték, hogy ő is hőn szereti a lányt a kezdő lökést megadja ehhez, hogy megkapja a lány utolsó levelét, s így végre bevallják egymás iránt érzett szerelmüket.

Marianne egy álmodozó, természet szerető, általános erkölcsi normákat kedvelő úrinő, még ha viselkedése néha meg is cáfolja ezt. Néha naív, de könyv végére megtalálja azt az embert aki nem fog ezzel visszaélni, sőt támogatja a lányt ábrándjaiban, még az sem zavarja, ha csukott szemmel táncol és emiatt néha baleset éri.

Philip legnagyobb vágya, hogy ne a rangjáért vagy a vagyonáért szeresse felesége, így kapóra jön neki, mikor Marianne-ba botlik a fogadóban aki nem sejti kivel is van dolga. Nem tudván, hogy a lány maga is gazdag örökös élvezi, hogy valaki csupán személyisége miatt kötődik hozzá, s mikor megérkezik a lány gyönyörű nővére sem bizonytalanodik el abban, hogy ő a lányt szereti. Egy kicsit lehetne határozottabb ebben a kérdésben, de végül a levél hatására végre színt vall.

Összességében:

Könnyed, kikapcsoló olvasmány ami egy hóbortos lányról és egy jóképű, mély érzelmekkel rendelkező ám humoros fiatal ember egymásra találásáról szól. A történet tipikus romantikus történet amibe csak egy aljas, pénzsóvár fráter képes belerondítani, de a hősünk a főszereplő hölgy segítségére siet, mégis nehezen tudtam letenni. Tudtam, hogy valami titok rejtőzik a férfi kilétét illetően és kíváncsi voltam, hogy mikor és hogyan ébrednek már rá, hogy egymásnak valók. Néha azzal mosolyogtatott meg, hogy miket csinált Marianne, néha a párbeszédekkel, de ha kellett komoly volt, például mikor a lány annyira egyedül érzi magát. Minden jó, ha jó a vége, tehát Marianne visszakapja édesapját, megbékél nővérével és övé lesz Philip. Remélem nem árultam el nagy titkot. Aki olvasta a könyvet éri a fenti kép jelentőségét is.

Értékelés: 4/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: -

Lakatos Levente - Szeress jobban!

Barbara öt esztendeje megjárta a poklot. Az akkor tizenhét éves, mindent a pillanat szépsége alá rendelő lányt megkísérelték eltenni láb alól. Barbit a lehetőségek városáig, New Yorkig üldözi a múltja, ott igyekszik új életet kezdeni, tervei azonban sorra kudarcba fulladnak. Krisz öt éve tartó, tökéletesen gondtalannak hitt párkapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A kiábrándult fiú New Yorkba menekül, hogy tisztázza felkavart érzéseit. Éppen amikor a háta közepére sem kívánja a társaságot, a sors összehozza egy agyontetovált, illegális küzdősportot űző férfival.

Történet és szereplők:

Barbibébi immár öt éve New Yorkban él, az édesapjához költözik az államokba miután egy elvakult rajongója az életére tör. Mivel gyűlöli és szégyelli azt ahogyan Magyarországon élt, így épp ellenkezőképp viselkedik, visszafogott és mindent eltűr a vőlegényétől Elliott-tól. A férfi kemény hímsoviniszta nézeteket vall a párkapcsolatok tekintetében, de a lány ezt is elnézi neki. Hazugság az élete főleg szexuális téren, de a férfi ebből semmit sem vesz észre. A lány csak akkor ébred tudatára annak hogyan is él, mikor lakótársa és barátnője kérésére besegít a House of Broken Hearts-ban, egy bárban, ami régi időket emlékét idézi, s ahol egy droggal átitatott eper elfogyasztása után egy idegen 'kerekseggű' férfi ágyában ébred. Bár semmi sem történt közöttük Barbi az elmúlt éjszakai viselkedése miatt a mérges magában és ezt a férfin vezeti le. Bár haragszik barátnőjére amiért ő Barbival egyáltalán nem foglalkozva egy másik lakótársul életéért aggódik - a Lola nevű lány ugyanis eltűnik az éjszaka folyamán - mégis besegít a keresésébe. A nyomozás során egyre közelebb kerül új ismerőséhez, Noel-hez, aki testi reakciót is képes kiváltani belőle, így szakít vőlegényével és enged a férfi csábításnak. Az ügy szövevényes és bonyolult, de képesek kibogozni és rájönnek ki rabolta el Lolát és megmentik a lányt a többi elrabolttal egyetemben.

Krisz barbi magyarországi legjobb barátja New York-ba indulása előtt rajtakapja barátját egy lánnyal, s csalódottságában egyedül indul a nagy almába. A repülőn megismerkedik Atlas Jones-szal, a számára ismeretlen Bloodflight harcossal és a hosszú út folyamán ráébrednek, hogy sok közös van bennük, Krisz reménykedik, hogy jól értelmezi a jeleket és ebben nem hozzátartozása is beletartozik. Mivel Barbi épp kiütve hever a bárban, Atlas felajánlja a fiúnak, hogy beviszik a városba, s közben egyre jobban vonzódnak egymáshoz, Krisz azonban egy személyes kérdéssel el is taszítja magától a férfit. New Yorki bolyongása során akár sorszerűen azonban Krisz megtalálja Atlas edzőtermét és az ott szerzett jegy segítségével Barbiék nyomozásában is részt vesz. Miután elkiséri a lányt a meccsre ismét találkozik a harcossal, akivel végig bulizzák az éjszakát majd együtt is alszanak, de csak alszanak.. Minél több időt töltenek együtt annál jobban kiismeri a férfit és látja meg a repedéseken a páncélján. Végül utolsó előtti éjszakáján a férfi bevallja neki múltját és megvallja, hogy titokban a férfiakhoz vonzódik. Bár Krisz később egy nővel látja csókolózni és ezért csalódottságában és féltékenységében elrohan, másnap elkiséri a férfit haldokló édesapjához a kórházba így a kapocs még erősebb lesz közöttük. Ezért nem meglepő, hogy Atlas megjelenik a reptéren mikor Krisz hazaindul és szeretne vele tartani.

Összegzés:

Bonyolult és szövevényes történet, melyet két nézőpontból, Barbiéból és Kriszéből ismerhetünk meg. Levente úgy írta meg, hogy néha csalódás volt, hogy hoppá megint átugrunk a másik szálra, szívesebben olvastam volna tovább az épp megismertet, elhúzta az orrunk előtt a mézes madzagot, majd váltott. Bár főként Krisz történeteinél éreztem ezt, nem volt zavaró, egy pár oldal után átzökkentem az is érdekessé vált, így nem bántam. Bár alapvetően szórakoztató irodalomnak tartom a könyvet azért akadnak benne szép és mélyenszántó gondolatok.

Ne gyárts problémákat! Hagyd hogy megtörténjenek a dolgok!

A félelem a boldogság egyik gátja.

Melyek akár klisések is lehetnének, a könyvbe azonban illenek és akár a szövegkörnyezetből kiragadva is jól csengenek.

Sokféle jellemet megismerhetünk a könnyűvérű nőcskétől a titokban saját neméhez vonzódó sportolón keresztül a szívtelen leánykereskedőig, a kötet hossza miatt bőven van időnk betekintést nyerni a kusza történtet minden részletébe. Barbi vonzalmának személyéről Noelről pedig kiderül, hogy magyar bűnöző aki New Yorkban bujkál, de ez a szál sem véletlen, hisz Krisz itthoni ügyei miatt felismeri a férfit és ezen a ponton is összekötődik a két történet.

Pár évvel ezelőtt olvastam a sorozat első kötetét és őszintén nem varázsolt el. Kétkedéssel vettem a kezembe ezt a könyvet emiatt, de kellemesen csalódtam. Sajnálom Levente, de úgy gondoltam főként a külső adottságaid varázsolták el az olvasó közönségedet, de rá kellett ébrednem, hogy nem így van. Most már szívesen elolvasnám a történet következő részét, mely gondolom majd Magyarországon játszódik és főleg az eddig általam nem említett Norka vonalra épül. Egy szó, mint száz ezt a könyvet már könnyű szívvel fogom ajánlani ismerőseimnek akik eddig érdeklődtek arról mit szólok a könyveidhez, sőt valószínűleg másik sorozatodba is beleolvasok, hátha azok is megütik a Szeress jobban által létrehozott mércét.

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Barbibébi 2.

Monica McCarty -A Vipera

Lachlan McRuairi – vagy ahogy harcostársai nevezték, a Vipera – kegyetlen, erőszakos, megalkuvó férfi hírében áll, aki az erszényén túl senkihez sem hűséges. Egy nap váratlan feladattal bízzák meg: vigye el biztonságban Isabella MacDuffot a király megkoronázására. A makacs asszony ugyanis úgy döntött, férjét elárulva, családja örökös jogával élve maga emeli trónra Robert the Bruce-t. Lachlan maga sem tudja, milyen fába vágja a fejszéjét a küldetés elvállalásakor – a büszke, érzékien szép grófné ugyanis akarva-akaratlan megbabonázza őt.

Történet és szereplők:

Isabella MacDuff bár nem önszántából, de mindent felad elveiért és egy egyesített Skócia reményéért. Lachlan McRuairi hozza meg helyette a döntést, hogy hagyja el a lányát, hisz mind a két nőt nem tudja életben eljuttatnia Robert de Bruce megkoronázására, azonban ezt a döntést nem bocsátja meg neki a grófné. A hosszú út során, míg eljutnak a leendő királyik nem könnyíti meg a férfi dolgát, s mikor Robert kiadja a parancsot, hogy a nőket menteni kell szintén a Viperát választja melléjük kísérőnek. Bár mind a ketten érzik a vonzást egymás iránt, a nő végül olthatatlan haragra gerjed mikor megtudja, hogy Lachlan közbenjárásának segítségével kapja el őket az ellenség. I. Edward pedig bosszút áll, nem is akármilyet. A gyönyörű grófnét egy kalitkába zárják egy vár tornyába 2 évre. Csak az élteti, hogy újra láthassa lányát és a Vipera elleni gyűlölete. Eközben a férfi tudván, hogy óvatlansága okozta a nő vesztét nem nyugszik és megpróbálja kiszabadítani azt. Az első kísérlete kudarcba fullad, másodjára azonban sikerül megszöktetnie. Ekkor azonban szembesülnie kell azzal, hogy mivel vádolja a nő. Feladata során, hogy immár másodszor sértetlenül juttassa el királyhoz a grófnét azonban meggyőzi a nőt, hogy ő szinte ártatlan az elfogásában. Bár tényleg ő vezette a király embereit a nők nyomára, de mindent akaratlanul, figyelmetlenségből tette. Bella így megbocsát neki és immár csak egy cél vezérli, visszaszerezni a lányát. Út közben azonban ismét feléled közöttük a vonzalom, bár nő úgy érzi a férfi mindent megtestesít ami az ő ellentéte, így mikor megérkeznek a királyhoz Vipera végre megszabadul a király kötelékétől és a saját életét élheti. Rájön azonban, hogy Isabella nélkül ez az élet már nem olyan, mint amilyennek ő képzelte. Így engedi rávenni magát, hogy a nő találkozhasson végre lányával. Csapdába sétálnak, de a titkos társaság tagjai segítenek nekik megmenekülni. Eközben végleg elmélyül köztük a kapcsolat, s bár a lányt nem sikerül rávenni, hogy anyjával tartson, saját életet kezdenek. A prológusban aztán egyesül végre a család.

Isabella egy erős női karakter, mint ezt már McCarty könyveiben megszokhattuk. Kiáll az elveiért és a szeretteiért a végsőkig harcol. Bár eleinte őt is megtéveszti a Vipera álarca, a férfi egyre jobban kinyilik előtte és végre rájön mekkora kincsre is talált.

Lachlan McRuairi alias Vipera méltó társa az erős nőnek. Érzelemmentes zsoldos, aki teszi a dolgát és nem kerül senkivel sem közeli kapcsolatba, csak arra vár, hogy végre lejárjon a 3 éve amiben a királlyal megegyeztek és élhesse életét egyedül, senkiért sem akar felelősséget vállalni. Idővel azonban kiderül, hogy miért lépett erre az útra. Fiatalon kiállt a klánjáért, vezette őket, azonban őt egy nő vezette meg, s ezért az embereinek az életükkel kellett fizetniük. A történet során azonban ráébred, hogy titkos társait megkedvelte az idő folyamán s végül Robert kötelékében marad, holott már felszabadulhatna. Arra is rá kell döbbennie, hogy Bella nem olyan, mint az első felesége. Benne megbízhat és társra lelhet. Hosszú út vezet idáig, de mikor rádöbben, többet nem engedi el a nőt.

Összességében: Vártam a Vipera történtét, sötét, mindenki által megvetett karakternek vezette be az írónő. A hozzá kitalált történet meg is felelt az elvárásoknak, csalódás, átverés, túl sok rossz jutott neki az életben ahhoz, hogy megkeseredett legyen. A nők átverik, a férfiak elvárásainak pedig ő nem tud megfelelni. Szerencséjére útjába kerül a gyönyörű Bella, akinek bár van már egy lánya, aki számára mindennél fontosabb, megnyitja előtte előtte a szívét és a megfelelő útra tereli. Ha jól látom a Szent lesz a következő könyv címe, mely még idén megjelenik magyarul. Az ő történetét valamennyire fel is vezette ebben a kötetben az írónő.

Értékelés: 4/5

Műfaj: Romantikus

Sorozat: A felföld rettegett fiai 4.

Monica McCarty - A Sólyom

Erik MacSorley-nál senki sem ismeri jobban a tengert: még sohasem találkozott olyan széllel, amelyet ne tudott volna legyűrni, sem olyan asszonnyal, akinek szívét ne nyerte volna el. Egészen addig, amíg az ír partoknál ki nem húz egy fiatal nőt a vízből. Erik magával viszi a lányt, aki nem más, mint Lady Elyne de Burgh, az írek leghatalmasabb nemesének bátor gyermeke. Bár Ellie megpróbál ellenállni a férfi vonzerejének, Erik vágya megtöri az ellenállását, szívében eddig ismeretlen érzéseket keltve. A két fiatal lassan kibontakozó szerelmét azonban veszély fenyegeti.

Történet és szereplők:

MacSorley híven támogatja Robert Bruce ügyét, közben azonban meg kell menteni egy bajba jutott lányt. Nincs más megoldás, mint lényegében elrabolnia a nőt aki egyértelműen nem a zsánere, azonban míg Spoon szigetén időznek, mivel az angolok ellepik a tengert, egyre inkább érdeklődik a mindig okoskodó és dacos Ellie iránt. Lady Elyne csapdába esve azt hazudja az őt elrabló kalóznak, hogy dajkaként dolgozik a Burgh családnál. nem is nehéz eljátszania szerepét, hiszen anyja halála után ő felel kisebb testévei neveltetéséért. Bár van egy vőlegénye élete sótlan és unalmas, holott ő maga kalandok után vágyna. Nos ezeket a kalandokat megkapja Sólyomtól a kalóztól miközben egyre közelebb kerül a férfihoz. Mivel hetekig összezárva élnek a szigeten elkezdenek kettesben felfedezni azt és bár a lány már tudja, hogy beleszeretett a férfiba, Sólyom nem akarja elfogadni ezt a lehetőséget. Ő a nőknek, a tengernek és a háborúnak él, nem akarja kitenni ennek a lányt még azután sem, hogy beteljesedik szerelmük, holott ekkor már kötelessége lenne. Mikor el kell hagynia  a szigetet, hogy erősítést biztosítson királya számára és felajánlja a lánynak, hogy feleségül veszi, nem csak, hogy kikosarazzák, de meg kell tudnia, hogy szíve választottja nem egy egyszerű dajka, hanem maga Lady Elyne de Burgh az írek egyik leghatalmasabb nemesének lánya. Miután elválnak útjaik Ellie egy ideig még vár a férfira őrizve titkát (eddigre megfejti, hogy a lázadók egyikébe szeretett bele), azonban egy idő után feladja és elkezdni szervezni esküvőjét vőlegényével. Erik a házasságról tudomást szerezvén rohan a szeretett nőhöz és elrabolja őt az esküvőről, megvallja érzéseit. A lány csak később árulja el, hogy igazából nem is őt veszi el a vőlegény, hanem húgát aki iránt idő közben gyengéd érzelmeket kezdett tanúsítani.

Erik MacSorley egy hanyag, nagyképű rettenetet nem ismerő szerencse fia. A tengeren mindig minden helyzetet sztoikus nyugalommal old meg, hiszen tudja, hogy a szél neki fúj. A nőket sem veti meg, főként a dús idomokkal rendelkezőket, ezért felfoghatatlan számára, hogy hogyan vonzódhat egy olyan átlagos nőhöz, mint Ellie. Miután azonban ráébred arra, hogy akkor is ezt  nőt akarja, már semmi nem állíthatja meg abban, hogy megszerezze őt.

Lady Elyne de Burgh a családja gyönyörű tagjainak árnyékában nő fel. Bár ő maga sem csúnya, azért azt el kell ismernie, hogy sokan nem néznek rá kétszer. Mégis a szigetek egyik legvonzóbb férfiába szeret bele és nem csak a külseje miatt. Nem tud ellenállni az életfelfogásának és a kalandvágyának, a tűznek ami a férfiben lobog és ami benne is él legyen az bármily mélyen eltemetve.

Összegzés:

Ez a rész számomra érdekesebb volt, mint az első. Lehet, hogy klisés, hogy az ellenállhatatlan lovag beleszeret a szürke kisegérbe, de ebben a kötetben mégis működött az a bizonyos kémia. Tetszettek a párbeszédek, a csipkelődések és mindkét karakter érdekesebb volt mint az előző kötetben megismertek. Tetszik, hogy az írónő utánanézett a szereplőknek és megpróbálta hitelesen megírni a történetet. Az egyetlen jelenet ami nem tetszett a hajóban hatalmas vihar közepette hánykolódós romantikus szösszenet. Ez egy romantikus regény kérem szépen, nem pedig egy fantasy! Márpedig amit kitalált az író, azt nehezen tudom elhinni, hogy kivitelezni lehet..:) Itt kicsit túlzásba esett. Ettől függetlenül egy érdekes romantikus történetet olvashattam Monica McCarty-nek köszönhetően. Tetszett.

Értékelés:  4/5 (az ominózus hajós jelenet miatt)

Műfaj: romantikus

Sorozat: A Felföld rettegett fiai 2.