Lisa Kleypas - Ősszel történt

Egy bálon történt… Ahol a gyönyörű, ám merész Lillian Bowman megtanulta, hogy független, amerikai modora nem igazán szerencsés. És London legkapósabb arisztokratája, a kiállhatatlan, sznob és lehetetlen Marcus Westcliff ítélte el leginkább. A kertben történt… Amikor Marcus döbbenetes – és veszélyes – módon hirtelen átölelte, Lilliant váratlanul elöntötte a szenvedély a férfi iránt, akit még csak nem is kedvelt. Mozdulatlanná dermedve álltak… a világ megszűnt létezni körülöttük… szerencsére senki sem kapta rajta őket.

Lillian és Marcus párosa látszólag nem is különbözhetne jobban egymástól, közelebbről megfigyelve azonban kiderül, hogy egymás iránti ellenszenvük hasonlóságaikból fakadnak. A lány makacs, önfejű és jóval szabadabb elvű, mint amit az angol arisztokrácia el tudna viselni. A gróf kémény kalapos, mindig neki, kell hogy igaza legyen és mindig mindenkit kijavít. Tökéletességre való törekvése gyermekkorából fakad, az öreg gróf ugyanis egy kutyával is jobban bánt volna, mint vele az örökösével. Számára egyérételmű, hogy nem szerelemből fog házasodni, hiszen ilyen érzelmeket ő nem enged meg magának. Ezt azonban csak addig véli így, mig először kettesben nem marad Lilliannel, akinek illata elkábítja. Bár kettőjük összetűzései folyamatosan borzolják a társaság kedélyeit, közben többször is megvillan a Marcus gyengédebb énje. A lány bár érzi a vonzalmát iránta inkább St. Vincent közeledését fogadja el, félvén attól, hogya gróf sosem tudná viszonozni érzelmeit. Egy délután azonban miután a társaság nagy része eltávozik a birtokról Marcus úrihölgyhöz nem méltóan becsiccsentve találja Lilliant a könyvtárban és enyhén kihasználva a lány bódultságát a szobájába invitálja. Miután visszavonhatatlanul kompromittálta a lányt a gróf temészetesen felajánlja, hogy feleségül veszi, a lány azonban makacs és ellenáll. Kettőjük vonzalma azonban ellenállhatatlan, azonban mire elfogadná a feléje nyújtott kezet a vikomt a grófné segítségével elrabolja. Marcus szörnyű haragra gerjed és utánuk ered, szerencsére még időben utól éri a párost, s végre megkönnyebbülésükben bevallják egymásnak érzéseiket.

Lillian és Marcus párosa várós volt, már az előzmények alapján is gondolni lehetett, hogy kettőjük párosa lenyűgözőbb lesz, mint az előzőek. Együtt jobbak, mint külön-külön, a gróf kevéssé feszes és előbújik emberi énje, a lányon kevésbé látványos a változás, de vitathatatlanul tökéletesen kiegészítik egymást és tőle gyengébb nőszemélyt pillanatok alatt összeroppantana a gróf személyisége.

St. Vincent - és valahol még a grófné - viselkedése is csalódást okozott. Bár Lillian többször megjegyzi, hogy valami feneketlen gonosszágot vél felfedezni a vikomt tekintetében, azért arra nem gondoltam volna, hogy ilyen szörnyűségre vetemedik. Meglehetősen kiváncsi vagyok arra, hogy Kleypas hogyan fogja tudni ezek után jó fényben feltűntetni és arra is, hogy Evie egyáltalán hogyan gondolja, hogy felveszi a kapcsolatot azzal az emberrel, aki elrabolta, megkötözte és majdnem meg is erőszakolta egyik legjobb barátnőjét.

A borító most már egy fokkal jobb, végre érzékelteti a kor hangultát, bár attól tartok nem egy ilyen kleopátra sminkes nőszemélyt kellett volna találniuk. A kiadó hihetetlenül nem tudja eltalálni a borítókat, remélem a következő kötetnél még inkább javulni fog a helyzet.

 

Értékelés: 4,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Wallflowers

Lisa Kleypas - Egy ​nyáréjszaka titkai

A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a merész férjvadász-terv. Annabelle Peyton eltökélte, hogy családját megmenti a katasztrófától, ezért úgy dönt, hogy szépségét és eszét használva rávesz egy megfelelő társaságbeli nemes urat, hogy kérje meg a kezét. De a gazdag és hatalmas Simon Hunt, Annabelle legfondorlatosabb – s egyben legkitartóbb – csodálója egyértelművé tette, hogy bár szívesen bevezeti a lányt a gyönyörök világába.

Annabelle családja bár nemesi ranggal bír, egyre szegényebb, szinte már csak napról napra élnek. Mint az a lány tudomására jut végül is csak egy gusztustalan gazember gátlástalansága miatt lehetséges az, hogy megtarthatták társadalmi megítélésüket és azt, hogy ő nem kényszerült egy gazdálkodóhoz feleségül menni. Simon Hunt évekkel korábban kisegíti a lányt és öccsét mikor azoknak nincs elég pénzük arra, hogy belépőjegyet vegyenek, azonban ennek árát be is hajtja egy csók formájában még az előadás során. A lány mély megvetéssel viseltetik iránta származása miatt, míg ő évekig titokban vágyik rá.

Egy este azonban a petrezselymet áruló négy hölgy szövetséget köt, hogy férjet szerezzenek maguknak, először is Annabelle, hiszen ő a legidősebb és szinte már alig maradt ideje. A kiszemelt áldozat egy fiatal, gazdag nemes, aki mást nem is mondhat el magáról. A lányok tehát meghívatják magukat a Mardsen birtokra, utolsó esély gyanánt, hogy a lány végre révbe érjen. Azzal azonban nem számolnak, hogy Mr. Simon Hunt is a birtokon tartózkodik majd, mint a birtokos barátja. Kettőjük között bár izzik a levegő, Annabelle továbbra is kitart elhatározása mellett, hogy számításból és nem szerelemből menjen férjhez, azonban mikor egy vipera marás következtében hirtelen rosszullét tör rá, nem más siet segítségére, mint a megvetett Simon, aki gondoskodásával változtat a lány iránta érzett ellenszenvén. Sikert azonban így sem érhet el származása miatt, s bár érzi a vonzalmat kettőjük között tudja, hogy nem versenyezhet egy kék vérűvel. A lányok ki is tervelik hogyan csalják csapdába a kiszemelt úriembert, de Annabelle az utolsó pillanatban meggondolja magát és inkább Mr. Hunttal kompromittáltatja magát. Ekkorra ugyanis ráébred, hogy ez több, mint puszta vonzalom, így mikor a férfi megkéri a kezét, ő igent mond, annak ellenére, hogy ezt még a férfi legjobb barátja Marcus Mardsen is ellenzi. A pár elmegy nászútra, ahol a lány ráébred, hogy mégsem annyira borzalmasak a pénzükért megdolgozó emberek, néha barbárnak tartja őket, de kedvelhetőnek, s miután visszatérnek Londonba és nem hívják őket szinte semmilyen társadalmi eseményre sem férje származása miatt, rádöbben, hogy két világ között rekedt. Az áttörést, hogy feladja vágyát, hogy a társadalom élére törjön az hozza, hogy egy gyár látogatás során mind a ketten életveszélyes sérüléseket szereznek, ez ráébreszti mind a kettőjüket, hogy milyen mélyen is éreznek egymás iránt.

Annabelle-t akár egy elkényeztetett lányként is jellemezhetnénk, hiszen annyira nagyra tartja magát származása miatt,holott betevő falatra is alig futja nekik, azonban az akkori kor Angliájának gondolkodás módjának azt hiszem tipikus példája. Csak az számított, hogy az ember hol helyezkedik el a ranglétrán. Inkább mentek feleségül egy 80 éves fogatlan férfihoz ha annak volt rangja, mint egy vonzó fiatalhoz aki munkával kereste a pénzét, még ha történetesen nagyon gazdag is volt. Végül Annabelle rájön, hogy az, hogy egy szeretet teljes életet éljen sokkal fontosabb ennél, de addig elég keményen küzd ellene. Simon Hunt egy markáns, intelligens vonzó karakter, amit akar megszerzi magának, tökéletesen passzolnak.

Érdekes volt a történet, főként a mellékszereplők fokozták a hangulatát. A négy férjvadász nagyszerű csapatot alkot, főként a két amerikai lány bohóckodása miatt. Marcus bár inkább mellékszereplő ismét, azért sejteni lehet, hogy hamarosan alaposabban megismerhetjük. Azt bánom, hogy a korábbi szereplők szinte csak megemlítés erejéig bukkannak fel.

Ha az előző kötetet 0.5 résznek tekintjük, akkor most kezdődik csak igazán a móka és remélem a kiadó szépen sorban ki is adja majd a köteteket. Lillain sztorija biztosan nagyon vicces és izgalmas lesz, úgy mint Evie-é, egyedül valamiért Daisy-től várok egyelőre kevesebbet, de jó látni hogyan vonja be Kleypas a szereplőket, hogy később saját kötetet kapjanak, lehet találgatni, hogy ki kivel talál majd egymásra.

A borító ismét nem nyerte el tetszésemet. Az előző gyönyörű volt, csak nem illett a kötethez, ez nem csak hogy nem adja vissza a történelmi hátteret, de még csak a történethez sem illik. Ezen lehetne még javítani. Egyébként a fordítás kitűnő, remélem szépen sorban kiadják a további köteteket.

Na ez például egy szép borító:

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Wallflowers

 

 

 

Lisa Kleypas - Nem ​múló varázs

Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie. McKenna időközben meggazdagodott és visszatért. Szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait.

McKenna egy fattyú, akinek az édesanyja gyermekkorában meghal, így a grófi birtokra kerül istállófiúnak. Hamarosan jó barátja lesz a gróf legidősebb lányának, azonban ahogy növekednek ez a barátság hamarosan átcsap valami másba. Ez azonban nem csak egyszerű testi vonzalom közöttük, úgy érzik ők egymás másik felei. Bár Aline nagyon csábítja, a fiú ellenáll neki, mivel tudja, hogy ártatlanságát nem veheti el, nekik kettőjüknek semmi esélyük sincsen egy közös életre. Mikor a lány apjának tudomására jut, hogy mi folyik kettőjük között, megegyezésre jutnak. Aline elküldi a fiút, az apja így nem teszi pokollá annak életét és keres neki valami helyet ahol befogadják. Miután McKenna elhagyja a birtokot szörnyű baleset történik, melybe a lány majdnem belehal. Ezután ugrunk több, mint 10 évet az időben, főhőseink már felnőttek, mikor újra egymás közelébe sodorja őket az élet. Bár erre erős ráhatása volt McKennának is, aki azóta sem tudja elfelejteni első és egyetlen szerelmét, ezért újra a birtokra látogat immár vagyonos amerikaiként, hogy megjárassa azt a poklot a lánnyal amit ő átélt mikor őt elküldte. Innen megindul a huzavona kettőjük között, nem csak közös múltjuk hanem a Aline sérülése miatt is. A lány csak egy liezont akar, mivel többet nem tud nyújtani, anélkül, hogy felfedné titkát - megégett lábait, a férfi pedig összetörni akarja. Egymás iránti szerelmük és vonzalmuk azonban túl erős ahhoz, hogy ellen tudjanak állni egymásnak. Eközben McKenna barátja és üzlettársa Gideon is szerelemre ébred a lány húga iránt, azonban alkoholista volta miatt a lány nem fogadja el lánykérését. A férfi végül Oliviát választja az ital helyett, így mind a két lány boldogságra talál.

Meglepődtem, hogy 2in1 történetről van szó, bár nem nem bánom, Aline és McKenna történetében sajnos nem volt több. A kegyetlen apa és a sérülésének titkolózása éppen elég bonyodalom volt. Jó, hogy nem az ő játékaikat kellett olvasni ilyen hosszan. Lívia és Gideon felüdítő változatosságot hozott velük szemben, bár náluk is akad probléma, nem is kicsi, az alkoholizmus komoly dolog, oly annyira, hogy a lány van annyira bátor, hogy választásra késztesse szerelmét, ő vagy az ital. A férfi szerencsére őt választja, bár így meg kell várniuk, míg kigyógyul függőségéből, végül egymáséi lehetnek. Számomra Lívia szimpatikusabb szereplő volt, mint nővére, szinte az elejétől fogva tudja, hogy akarja ezt a férfit és még Londonba is hajlandó utána utazni. Nem sajnáltatja magát múltja miatt, elfogadja azt és tesz a boldogságáért.

 

A borító megtévesztő, semmi köze nincs a történethez, de még csak a korhoz sem. Azért hamarosan kiderül, hogy nem jelen korban játszódik a sztori, de őszintén ezen baromira meglepődtem.

Az írőnő Hathewayek sorozata egyelőre jobban tetszik, ott már a nyitó kötet is erősebb. Történelmi romantikus vonalon ez egyelőre egy erős középszerű szintet jelentett.

Értékelés: 4/5 (jó indulattal)

Műfaj: történelmi romantikus

Sorozat: Wallflower

 

Abbi Glines - Te ​vagy nekem a remény

A csalódott Cage és az összetört szívű Eva találkozása nem indul zökkenőmentesen. A lány, úgy tűnik, kezdetben utálja a fiút. Eva próbálja bezárkózni, és megvédeni magát egy esetleges újabb csalódástól. De Cage nem adja fel., minden alkalmat megragad, hogy a lány közelében lehessen. És ahogy az idő halad, Eva is rájön, hogy mindketten új reményt adhatnak a másiknak.

Amit az előző kötetnél hiányoltam, hogy nem volt semmilyen felvezetés, aki korábban olvasta az előzményt és szinte már nem is emlékezett arra, az azt sem tudta ki kivel van. Most emlékeztem Low történetére (talán mégsem volt annyira rossz, mint ahogyan annak idején értékeltem), vagy Cage annyira erős karakter volt, hogy rá muszáj volt emlékezni. Az előző könyvben bár főszereplő, mégsem ő a szerelmes pár egyik tagja mégis kiemeltem, úgyhogy inkább arra tippelnék, hogy mély nyomot hagyott.

Ebben a kötetben az ő szerelmes történetével ismerkedhetünk meg, ami meg kell vallanom főként az előzmények ismeretében elég meggyőző. Furcsa, hogy vidéki amerikában járunk, tehenekkel, meg traktorokkal, igazi country feeling. Cage-ből meg aztán pláne nem néztem volna ki, hogy ebben a közegben mozog és egy vidéki lány remegteti meg a szívét. Bár lehet, hogy pont ezért, mivel annyira nem szokványos közeg ez neki, viszonylag hamar rájön, hogy Eva több számára, mint egy vonzó lány. A körülmények (büntető munkáját végzi a farmon egy utolsó esélyként, hogy el ne veszítse sport ösztöndíját) azonban összejátszanak ellenük. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a lány elhunyt vőlegényét gyászolja. Cage azonban ki tudja rángatni a melankóliából, felébreszti benne azt a tüzet, amire Josh soha sem volt képes. Bár az érzelmi hullámvasutat ők maguk is generálják rendesen, mire ráébrednek arra, hogy ők bizony szeretik egymást, beleszól a lány apja is kapcsolatukba, elüldözi a fiút. Szerencsére viszonylag hamar áthágják ezt az akadályt is, így Eva és Cage párosa tovább léphet.

Összességében tetszett a könyv, a főszereplő karakterek erősek, igen még Eva-t is annak gondolom, az egyetlen mélyrepülés, hogy ne már, megint halott ex-barát?! Miért kell mindig a halált felhasználni az ilyen történetekben? Vagy meghal valaki, vagy pedig az ex kavar be. Minden esetre ettől elvonatkoztatva tetszett.

A külföldi borító valami borzalmas, szerencsére magyarul nem ezzel a ficsúrral jelent meg, de azért itt mutatom:

akkor nézzünk valami normálisabb montázst:

 

Értékelés: 4/5

Sorozat: Sea Breeze

Műfaj: New adult

J. Kenner - Őrült ​vágy

Úgy nőttem fel, hogy hittem abban, hogy létezik jó és rossz, helyes és helytelen, fekete és fehér. Több eszem volt, minthogy megbízzak az emberekben. Aztán megismertem Tyler Sharpot. A merész, elbűvölő és veszélyesen szexi Tyler Sharp mindig megszerzi, amit akar. De mosolya elbűvölő lehet, ügyei komorak, ambíciói könyörtelenek. Azt gondoltam, én vagyok az egyetlen olyan nő, aki elég erős, hogy ellenálljon neki, de az egymás iránti vágyunk túlságosan sürgető volt ahhoz, hogy letagadjuk. Egy tekintet kellett, és máris bajban voltam. Egy érintés és lépre csalt. Egy éjszaka, és az övé lettem.

Sloane és Tyler története magával ragadóbb és könnyebben olvasható, mint az előző kötet volt. Sloane magabiztos és szinte az elejétől kezdve tudja, hogy mit akar, csupán az okoz számára nehézséget, hogy hogyan érhetné ezt el. Tyler számomra nem a legkarizmatikusabb férfi karakter amit eddig olvastam, talán kicsit sablonos is  (Evan-hez képest nem sok újat mutatott a klubon kívül), azonban az ahogyan olvassa a lányt meg kell mondanom lehengerlő. Hamarabb tudja, hogy milyen sötét múltja van, mint ahogyan azt elárulná. A bűnügyi szál sem túl erős, de ez nem is volt elvárás egy romantikus könyvben. Az egyetlen dolog amit nem tudott rendesen elmagyarázni az írónő, hogy Sloan miért is ragaszkodik ilyen eszeveszetten a törvény betartásához. Értem én amit elmagyaráz, de valahogyan mégsem tudtam átérezni. Ebben a lányban ennél annyival több van, mint az a végén ki is derül, nem a szabályok betartására született. De lehet, hogy pont ez volt a lényeg, hogy a legmélyebben eltemetett dolgokat csak Tyler volt képes felszínre hozni belőle.

Összességében ez a kötet szórakoztatóbb volt, mint az előző, még mindig nem tökéletes, még mindig van hiányérzetem, de reméljük ezt a következő könyvben meg tudja ugrani Kenner.

 

Értékelés: 4/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Vágy

J. Kenner - Kínzó ​vágy

A nagy sikerű Rabság trilógia szerzője újabb háromkötetes sorozattal jelentkezik. Főhőse Angelina, aki gazdag nagybátyja után nemcsak egy hatalmas házat, hanem három udvarlót is örökölt. Az egyik Evan, egy titokzatos, megfejthetetlen üzletember, akitől Jahn bácsikája óva intette, és akinek külön végrendeletben tiltotta, hogy a lány közelébe kerüljön. Angie azonban küzd a ráerőltetett szerep ellen.

Adott a nővérét elveszítő főhősnő aki a saját gondatlanságát okolja testvére elvesztéséért és aki ezért vezekelve éli annak életét. Szigorú szabályok szerint él, politika tudományt tanul és apja segítségével várja egy nagy lehetőség abban ez elit körben amit ő maga nem akar. De az a lány aki valaha volt nem tűnt el teljesen, hiszen művészettörténetet is tanul és imádja Jahn bácsit aki hatalmas műgyűjtő, titkon annak gondtalan életére vágyik. Azonban a nagybácsi mellett nem csak a művészetet ismeri meg, hanem a három lovagot is, köztük az ellenállhatatlan Evant aki szinte semmibe veszi a lányt. Miután Jahn bácsi meghal Lina úgy érzi nem tud tovább élni egy másik életet, ki akar törni és szenvedélyt, adrenalint akar, így úgy dönt megszerzi a férfit. Evan, mint kiderül mindig is vonzódott hozzá, azonban életvitele és a nagybácsi intelme miatt nem mutatja ki érzéseit a lány iránt. Jahn meghalt és utolsó akarataként engedélyezte neki, hogy közeledjen Lina felé, így már csak az tartja vissza, hogy a munkája során nem mindig játszott tisztességesen és nem akarja, hogy a lány ebbe belebonyolódjon. Erre Kevin Lina volt barátja, aki az FBI-nál játszik is felhívja figyelmét, de a lány minden intelem  ellenére belehabarodik a férfiba. Úgy dönt azt a 3 hetet amit még Chicago-ban tölt, míg el nem kezdi politikai pályáját esélyt ad maguknak. Hamarosan rádöbbennek, hogy mind a ketten többet akarnak, azonban Kevin választás elé állítja a lányt. Vagy az apja pályafutásának vet véget vagy Evan-t veszíti el. A lány azzal dönti el a kérdést, hogy elutazik és ezzel mind a két férfit megmenti. Evan azonban nem hagyja ezt annyiba és tisztára mossa magát - bár abban a bűntettben amit rá akarnak varrni valóban nem is bűnös - és megszerzi magának Linát.

Meglepődtem, hogy bár sorozatról van szó, ez a történet itt véget ért, valahol pedig meg is könnyebbültem, kettőjük párosában ugyanis szerintem nem volt több, már így is egy kicsit elhúzta az írónő. Nem olvastam a Stark trilógiát, úgyhogy reálisan tudtam szemlélni a történetet, ami maradjunk annyiban, hogy langyi volt. Pár órás kikapcsolódás strandra, bár számomra nem volt annyira érdekes, hogy egyben letudjam, többszöri nekifutásra sikerült kiolvasnom. Lina/Angie elég gyenge karakterre sikeredett, igazából mivel főként az ő szemszögéből íródott a könyv azt sem tudtam elképzelni hogyan nézhet ki. Evan egy fokkal élvezhetőbb, de sablonos karakter. Kezdő kötet, úgyhogy reméljük a többi szereplő majd jobban muzsikál, folytatom is Tyler könyvével.

Értékelés: 3,5/5

Műfaj: romantikus

Sorozat: Vágy